Nieuwe namen FC Zwolle tribunes bekend

Henk Timmer wel, Jaap Stam niet. FC Zwolle maakte vrijdag de namen bekend van de tribunes in het nieuwe stadion van FC Zwolle en een ervan is vernoemd naar de doelman van Feyenoord. Stam, de verdediger van Ajax en evenals Timmer oud-speler van de eerstedivisieclub, viel buiten de prijzen. De fans van Zwolle stemden net iets vaker op twee andere grootheden uit de Zwolse voetbalhistorie; Fred Patrick en Klaas Drost.


De Henk Timmer tribune


Fred Patrick rechts op de foto, na afloop van zijn laatste wedstrijd. Een eerbetoon is de Fred Patrick tribune geworden

Timmer is het populairst. Hij kreeg 2685 stemmen. De supporters gaven Patrick 1693 stemmen en eerden hiermee de Surinaams international die om het leven kwam bij de vliegramp met een SLM-toestel in 1989. De strijd om de naam voor de vierde tribune ging tussen Stam en Drost. Uiteindelijk kreeg Drost, voetbalicoon uit Zwolle, iets meer stemmen. De naam van de eerste tribune was al bekend deze wordt vernoemd naar Marten Eibrink.


En een Klaas Dorst tribune

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Is de tribune nu wel of niet vernoemd naar Timmer. Eerst staat er niet en later weer van wel.

  Henk Timmer wel, Jaap Stam niet. FC Zwolle maakte vrijdag de namen bekend van de tribunes in het nieuwe stadion van FC Zwolle en een ervan is vernoemd naar de doelman van Feyenoord. Stam, de verdediger van Ajax en evenals Timmer oud-speler van de eerstedivisieclub, viel buiten de prijzen. De fans van Zwolle stemden net iets vaker op twee andere grootheden uit de Zwolse voetbalhistorie; Fred Patrick en Klaas Drost.  ⚠️ Meld

 2. ik denk wel want hij had de meeste stemmen. reken uit…martin eibrink 1, drost 2, patrick 3, en timmer 4.4 zijdes is vier namen ;), maar ik begrijp je vraag want het staat er inderdaad een beetje verwarrend!


  ⚠️ Meld

 3. Stam, de verdediger van Ajax en evenals Timmer oud-speler van de eerstedivisieclub, viel buiten de prijzen.

  ‘viel’ is enkelvoud en slaat op Stam; Stam viel buiten de prijzen.
  In de zin staat ook nog de extra informatie dat Stam oud-speler is, evenals Timmer.

  Taalkundig staat het er goed, maar duidelijk is het niet echt.


  ⚠️ Meld

 4. Wat een drukte om een paar tribunenamen,hopelijk wordt er het komende seizoen op de nieuwe grasmat nog een goed partijtje voetbal neergezet dat interresseerd mij veel meer en daar gaat het tenslotte toch om in dit stadion.


  ⚠️ Meld

 5. Heb je een speler zien spelen en heeft hij indruk op je gemaakt, dan blijft hij in je geheugen vastgenageld als een topper. Ok?© grote namen, grote verdiensten, terecht dat deze naam dan genoemd wordt bij het benoemen van een tribune. Wat ik echter zeer spijtig vind, is dat iemand als Leo Koopman, de topscorer aller tijden, geen tribunenaam toebedeeld krijgt. Wie zal hem nog evenaren, niemand toch! Het is nu de tweede keer, dat hij, in mijn ogen, te weinig krijgt. De eerste keer was tijdens de premi??re van de docu “50 jaar betaald voetbal in Zwolle”. Ook hij had toe een plaats verdiend op het podium naast Freek Schutten, Folley van Dam, enz. Jammer, een gemiste kans. Misschien te lang geleden voor velen.


  ⚠️ Meld

Reageer