Jongens aangehouden voor afsteken vuurwerk

Zwolle – Aan de Haringvliet zijn vrijdagavond 4 januari twee jongens van 14 en 16 jaar uit Den Helder en Zwolle aangehouden voor het afsteken van vuurwerk.

De twee gooiden dit vuurwerk van een balkon van een flat naar beneden op de parkeerplaats. De twee werden in de bijbehorende woning aangehouden en er is proces-verbaal opgemaakt. Vanwege hun leeftijd worden zij doorverwezen naar bureau Halt.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Ja Rutger oom agent maakt zich hier druk om jonge kinderen met een onschuldig stukje overgebleven vuurwerk bij hun eigen huis.Terwijl er in winkelcentrum Zwollezuid volwassen mensen fietsen in het voetgangers gebied maar daar zie je ookagent niet .Zeker te koud op straat rijden liever rondjes en pakken liever kinderen op


  ⚠️ Meld

 2. Tip voor het WKC Zuid
  Als je een fietser ziet gewoon je voet ervoor gooien en hopen dat ze erover heen rijden.. en dan politie erbij halen.


  ⚠️ Meld

 3. Door winkelcentrum zwolle zuid liep eerst een fietspad… tegenwoordig wordt allen het winkelen met de auto gepromoot. Nederland wordt steeds minder een fietsland. Als je nu in het winkelcentrum zuid fietst krijg je een motoragent achter je aan… Ik vind het niet gek dat de politie heel veel schade rijdt, ze doen zelf dingen die ze een ander verbieden omdat het te gevaarlijk is! mijn mening: gewoon het fietspad in zwolle zuid weer in ere herstellen.


  ⚠️ Meld

 4. Ik stoor me ook wel aan fietsende mensen in winkelcentrum zuid. Maar om nu weer te roepen, dat de politie geen illegaal afgestookt vuurwerk mag aanpakken…

  Ik snap dat het vervelend is Pieters, maar er moet toch ook wat anders zijn om je druk over te maken of niet dan? Vrijwilliger worden bij de politie en er zelf regelmatig een rondje maken?


  ⚠️ Meld

 5. Terecht dat dit wordt aangepakt.
  Juist omdat het ondoordacht is om vanaf een balkon op een parkeerterrein te gooien => je kan nooit goed inschatten of je niemand in gevaar brengt, doordat het alle kanten op kan waaien en vallen.


  ⚠️ Meld

 6. Wat een kinderachtig gezeur.
  Ik vind het een beetje zonde dat mijn belastinggeld daar naar toe moet gaan. Ga wat nuttigs doen.


  ⚠️ Meld

 7. Fietsers in WKZ kun je zelf wat aan doen toch? Ik zeg er altijd wat van of desnoods trap ik ze van de fiets, dat gezeik altijd. Een beter nl begint…


  ⚠️ Meld

 8. Er gewoon iets van zeggen kan natuurlijk altijd.

  Maar ik moet wel toegeven, dat als ik zie dat één of andere dikke pad op een scooter mijn dochtertje van 1,5 in een voetgangersgebied bijna van de sokken rijdt ik ook wel wat pissig word!

  On topic: het is wel goed, dat ze hier wat aan doen. Je kunt van vuurwerk vinden wat je wil, maar ik denk dat er wel ergens een grens getrokken moet worden. Die grenzen zijn wettelijk bepaald.


  ⚠️ Meld

 9. “Zwolle Zuid”, ik neem aan dat je het tegen mij hebt, maar ik heet geen Rudy. Ik heb niets tegen dikke mensen. Maar ik stoor me wel als zo iemand mijn dochtertje bijna aanrijdt!


  ⚠️ Meld

Reageer