Zwolse theatersport derby in Jenapleinschool

Zwolle – Op zondagmiddag 13 januari dagen de Zwolse theatersportgroepen Excuses voor het Ongemak en Improkidoki elkaar uit tot het spelen van een spannende theatersportwedstrijd. De twee Zwolse teams spelen voor het eerst tegen elkaar. Deze ongetwijfeld vermakelijke wedstrijd start om 15.00 uur en vindt plaats in de Jenapleinschool in het Zwolse Assendorp.

Theatersport is improvisatietoneel in wedstrijdvorm. Twee teams van vier spelers spelen met behulp van suggesties uit het publiek ter plekke verzonnen korte scènes. Dit levert ontroerende, muzikale, spannende of gewoonweg hilarische momenten op. Nadat een team een scène heeft gespeeld, beoordelen de strenge doch rechtvaardige rechters die op inhoud, techniek en amusement. Ook het publiek wordt hierbij niet vergeten. Zij kunnen de spelers aanmoedigen door het gooien van rozen op het toneel en uiteindelijk beoordelen zij ook de ‘objectieve’ kritiek van de rechters. De twee teams, aangevuld met de muzikale ondersteuning van een kei van een impro-pianist en een dolenthousiaste presentator, leveren alle ingrediënten voor een fantastische theatrale zondagmiddag.

De Jenapleinschool is gevestigd aan de Enkstraat 69. De zaal is open vanaf 14.30 uur en de wedstrijd begint om 15.00 uur. Na aanvang zijn de deuren gesloten. De entree bedraagt € 5,- per persoon. Kaarten reserveren kan via www.facebook.com/TheatersportExcusesVoorHetOngemak of koop een kaartje aan de deur.

Artikel delen:

Reageer