Defilé avondvierdaagse Zwolle

Vrijdagavond vond de laatste avond van de avondvierdaagse van Zwolle plaats. Op het Grote Kerkplein namen burgemeester H.J. Meijer en sportwethouder J. Cnossen het defilé af. Het was een drukke maar vooral gezellige afsluiting van het grootste sportevenement in Zwolle.


Met een populaire groet !

De ongeveer 5.200 wandelaars startten deze avond bij de Veemarkt. Vandaar werd er, onder goede weersomstandigheden, gelopen naar het evenemententerrein Park Wezenlanden. De feestelijke tocht door de binnenstad werd vergezeld door de muzikale klanken van verschillende muziekkorpsen. Tijdens de mars kregen de helden van deze week presentjes en natuurlijk bloemen. Op het Grote Kerkplein stonden de burgemeester en de wethouder de wandelaars op te wachten. Traditioneel werden er duizenden handen geschud en een enkele zoen uitgedeeld. Vanaf het plein werd er weer op de Veemarkt geëindigd.

Meer foto’s van de defilé bij ”Lees verder”

 

Nog meer foto’s zien, klik hier.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. was net als vorig jaar weer slecht georganiseerd .
  om 20.00 uur zou er vertrokken worden maar dat werd dus weer 20.25 uur.  ⚠️ Meld

 2. johnny,als jij het dan beter weet om 5200 man op pad te sturen die dan precies 20:00 het defile kunnen lopen ,mag jij me een mailtje sturen.ps doe je best. groet kees  ⚠️ Meld

 3. was gezellig alleen inderdaad dat lange wachten bij provincie huis grgrgrgrg >:( de kinderen worden dan vervelend en moe van dat wachten he  ⚠️ Meld

 4. Is niet zo heel moeilijk hoor om precies om 8 uur te vertrekken. het houdt alleen in dat je het iets strakker moet regiseren om naar het park te komen. Vanaf de veemarkt naar het park is een flut stukkie, maar door de verkeerschaos loopt dit niet soepel. Je moet de groepen vanaf half 8 aansporen om naar het park te gaan ipv op de drinkplaats en dan zorgen voor wat muziek en een goede geluidinstallatie waarmee je dingen kan omroepen. Het is purr een strakkere organisatie, maar dan komt het probleem en dat zijn de vrijwilligers die je moet hebben en ik snap dat dit een moeilijk probleem is, maar landstede en/of deltion kun je ook inschakelen voor punten.


  ⚠️ Meld

 5. Bij een evenement waarbij veel kinderen meedoen, kan je niet zeggen: “nou jongens we gaan om 20:00 uur starten” en dan een half uur later nog gaan beginnen, kees de bakker! In dit geval zou johnny rabel kunnen terugkaatsen: “als je het niet voor elkaar krijgt op tijd te starten, moet je er niet aan beginnen!” Dat is net zo flauw om te zeggen, maar ik denk dat dat meer achterban heeft dan zeggen dat je niet kan starten om 20:00 uur met zoveel mensen. Juist bij een grotere groep deelnemers moet een perfecte organisatie zitten…

  Wat ik niet helemaal snap, is waarom er niet eerder gestart kan worden. Kinderen liggen toch al rond acht uur op bed lijkt me?


  ⚠️ Meld

 6. vorig jaar was het al net zo dus hebben ze er niets van geleerd dunkt me.
  helemaal niet zo’n slecht idee om een geluid installatie neer te zetten om een en ander om te roepen ( ook handig voor zoekgeraakte kinderen etc etc.)  ⚠️ Meld

 7. Mooie gespiegelde Kerkbruggie pic Pedreau. Tuurlijk eauk nog ff De Pepperbusse. Sprak Harry ten K. eauk nog ff. ‘S kijken wat hij ervan gemaakt heeft op omroepzwolle.nl neem ik aan.


  ⚠️ Meld

 8. Belachelijk, kan die feauteau’s niet eens terugvinden op genoemde site. Harry heeft ze goed verstopt. Leuk spelletje “verstoppertje”; maar niet voor mij.


  ⚠️ Meld

 9. er stonden misschien mensen heel lang te wachten met hun kinderen in het park ….. maar er stonden ook heel veel mensen heel lang te wachten bij de ijsselhallen. We hadden deze keer een hoog startnummer. Hebben dus gruwelijk lang staan wachten bij de start. In het park is het wellicht onhandig met de kids (hebben we vorig jaar meegemaakt), maar bij de straatjes rond de ijsselhal is het nog lastiger. De kids kunnen alleen naar voor en naar achter en dan ben je ze ook echt kwijt. Ze kunnen nauwelijks spelen, laten plassen gaat ook lastig (wildplassen op parkeerterrein achter een auto). al die kinderen moeten door een klein straatje, over het trottoir van 2,5 meter breed en dan bij weekends moeten alle kids de straat over steken.

  Als je weer de ijsselhal als vertrekpunt wilt kiezen dan lijkt het volgende me erg handig.

  1) maak de wegen rondom de ijsselhal even autovrij (er komen mensen aanrijden om half zeven met kids die dwars door de vierdaagse heen nog iemand bij de ingang willen afzetten ……..)

  2) zet de weg tussen de ijsselhal en de brug bij de luttekestraat gewoon af. Dan kunnen de kids gewoon over de hele breedte van de straat lopen. Is meteen ook een STUK veiliger.

  3) omdat dit veel tijd bespaart -> laat de kids een leuk extra stukje lopen dwars door het centrum

  OF (nog beter)

  4) doe dat niet zodat ze veel eerder in het park zijn. Kunnen de kleinere kids ook een keer aan het defile meedoen. Wij gaan nu met onze kids na de ranja en het ijsje in het park maar meteen naar huis. Dan liggen ze tenminste voor half 10 in bed. Met het defile erbij wordt het bijna nachtwerk. Slaat nergens op

  Overigens -> voor de rest is de avondvierdaagse prima verzorgd. veel vrijwilligers (bedankt) en een hele goede sfeer !!!  ⚠️ Meld

Reageer