PEC Zwolle na training middagje vrij

Zwolle – Om 10.30 uur stond PEC Zwolle vanochtend al weer op het trainingsveld van het Papillon Ayscha Sports Center, net buiten Belek. Dit keer waren de Blauwvingers niet alleen, want ook een Turkse club uit de tweede divisie werkte een training af. Dat meldt Paul Schrijver via de supporterssite van PEC Zwolle vanuit Turkije.

Het weer was beduidend minder dan een dag ervoor. Hoewel de zon weer nadrukkelijk aanwezig was, werd deze bijgestaan door een frisse, harde wind. Uit de wind en in de zon was het voor de aanwezigen langs de kant overigens prima uit te houden. Vier spelers waren achtergebleven in het hotel. Diederik Boer, Frank Olijve, Bart van Hintum en Fred Benson deden daar hun oefeningen. Mustafa Saymak voegde zich vanochtend weer bij de selectie. Saymak, die niet trainde, werd onder luid applaus verwelkomd door zijn teammaten en technische staf, nadat hij zich gisteren positief had laten gelden in het Turkse voetbalelftal onder de 20. Saymak mag namelijk terugkomen.

Keeperstrainer Sierd van der Berg trainde achterop het veld Danny Wintjens en de van een blessure teruggekomen Leon ter Wielen. De keepers voegden zich een na een uur bij de groep om zo ieder een doel te verdedigen bij de afsluitende partijvorm. Hoogtepunt was de schitterende actie van Arne Slot, die op de achterlijn een verrassing in petto had door vanuit een onmogelijke hoek op doel te schieten. Dat de bal vervolgens via de onderkant van de lat uit het doel stuiterde, zonder over de doellijn te zijn gegaan, maakte het hoogstandje er alleen maar mooier op.

Rond 12.00 uur stapten de spelers en staf weer in de bus, om vervolgens dwars door de woonwijk met half afgebouwde huizen en kasten van villa’s, terug te rijden naar het hotel. Maandagmiddag wordt er niet getraind op het complex, waar morgen Karaburspor de eerste tegenstander is dit trainingskamp.

Artikel delen:

Reageer