Symposium – ‘Gewoon anders die LVB’er!’

Zwolle – De zorg voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) is een vakgebied in beweging. De continu veranderende maatschappij beïnvloedt niet alleen de doelgroep LVB zelf maar ook de visie op de zorg voor hen. Op het symposium ‘Gewoon anders die LVB’er’ dat plaatsvindt bij Windesheim op 29 januari 2013, komen tal van onderwerpen over LVB aan de orde. U kunt als professional kennis opdoen en kennis delen over deze doelgroep met collega’s én met studenten van diverse opleidingen van Windesheim.

Het symposium LVB is een aanrader voor professionals die werken in de zorg voor licht verstandelijk beperkten of geïnteresseerd zijn in deze doelgroep. Het symposium is georganiseerd door vierdejaarsstudenten die het afgelopen jaar de minor LVB volgden. Deelnemers kunnen zich aanmelden voor twee workshops en daarbij kiezen uit een ruim aantal thema’s. Hoe ga je om met de kinderwens van de doelgroep? Hoe kun je voorkomen dat meisjes met een licht verstandelijke beperking in handen vallen van een loverboy of ongewenst zwanger worden? Ook komen onderwerpen aan bod als omgaan met geld, pesten, verslavingsgevoeligheid, de inzet van vrijheidsbeperkende maatregelen, social media en nog veel meer. Studenten leiden de workshops en zetten verschillende middelen in om de dialoog met en in het werkveld aan te wakkeren.

Praktische informatie

Het symposium ´Gewoon anders die LVB´er’ is gratis toegankelijk en vindt plaats bij Windesheim op dinsdagmiddag 29 januari 2013 in het Atrium van Windesheim. Kijkt u voor meer informatie op de agenda van www.windesheim.nl Daar kunt u zich ook inschrijven voor de workshops.

Voor meer informatie over het symposium kunt u terecht bij Michelle de Goede of Elena Meinderts via e-mail: windesheimsymposium2013@live.nl

Artikel delen:

Reageer