Jaap Stam voor 3 jaar naar Ajax Amsterdam

Zwolle – Jaap Stam verruilt PEC Zwolle komende zomer voor Ajax. De assistent van het eerste elftal en hoofdtrainer van Jong PEC Zwolle tekent een contract voor drie seizoenen bij de huidige landskampioen. Ook in Amsterdam zal Stam fungeren als assistent trainer van het eerste elftal. Tevens gaat hij individuele training geven aan de verdedigers van Jong Ajax en de jeugd.

26-07-2008_afscheidswedstrijd_jaap_stam_1.jpg

De voormalig topverdediger kan zijn keuze voor de Amsterdammers goed beargumenteren. ,,Het is een nieuwe uitdaging, bij één van de grootste clubs van Nederland. Ik vind het mooi om daar terug te keren, aangezien mijn spelersloopbaan in Amsterdam eindigde. Bovendien speelt het mee dat ik vanaf de zomer ga ervaren hoe het er aan toegaat in de technische staf bij een Nederlandse topclub. Ik hoop mij daardoor verder te kunnen ontwikkelen als trainer” zegt Jaap Stam. Eerder in zijn carrière speelde Stam bij (het toenmalige) FC Zwolle, sc Cambuur, Willem II, PSV, Manchester United, Lazio en AC Milan. De veertigjarige Kampenaar komt straks te werken met Frank de Boer, Hennie Spijkerman, Dennis Bergkamp en Carlo l’Ami.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Stam speelt momenteel reeds een rol in Amsterdam: één dag per week ….

  Ik dacht dat hij momenteel alleen voor PEC werkzaam is.


  ⚠️ Meld

 2. ja Dick is weer terug van weg geweest anders was hij er dagelijks voorheen en heb hem een hele tijd niet meer hier gezien.Een goed begin voor 2013 Dick


  ⚠️ Meld

 3. Beetje flauw om te roepen dat hij voor het geld kiest, volgens mij zit hij zo niet in elkaar. Dan had Jaap vorig jaar al ja gezegd en hij wilde eerst nog ervaring opdoen bij PEC. Veel succes gewenst Jaap.  ⚠️ Meld

 4. Ja, was te verwachten.
  Hij was al veel langer in beeld daar en het was ook bekend dat hij dit wel wou doen.
  Ik ben al lang blij dat hij het zolang heeft volgehouden bij Zwolle.

  Dankjewel en succes Jaap!8)  ⚠️ Meld

 5. Was natuurlijk te verwachten dat hij binnenkort een keer zou aankondigen te vertrekken.
  Vooral dankbaar en blij zijn dat hij hier gewerkt heeft. Wel jammer dat hij voor dat clubje vol arrogante mispunten uit mokum kiest, dat dan weer wel.


  ⚠️ Meld

Reageer