Meerdere onverzekerde auto’s op de weg

Zwolle – In de nacht van zaterdag op zondag 6 januari zijn er in Zwolle drie auto’s in beslag genomen die niet verzekerd bleken te zijn. De bestuurders hebben hier allemaal proces-verbaal voor gekregen.

Op de Luttenbergstraat werd een 26-jarige man uit Zwolle aangetroffen. Een getuige zag rond 04.00 uur dat hij in zijn auto stapte en weg reed richting de Wilhelminasingel. Het was bij de politie bekend dat zijn auto niet verzekerd is. Tijdens de controle op de Luttenbergstraat bleek ook dat de man te veel had gedronken. Hij is daarom naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse. Daar blies hij 245 ugl. Dit is ruim 2,5 keer zoveel als toegestaan is voor een beginnend bestuurder. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op voor het rijden onder invloed van alcohol en het besturen van een onverzekerde auto.

Een andere getuige zag dat een 19-jarige jongen uit Zwolle op de Oude Vismarkt reed. Ook van zijn auto is bekend dat deze niet verzekerd is. De jongen is staande gehouden op de Potgietersingel. Uit controle bleek dat ook zijn APK inmiddels was verlopen. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op voor het rijden in een onverzekerde auto en een verlopen APK.

Een 56-jarige man uit Dalfsen is op de Dobbe betrapt. Hij werd rond 05.00 uur gezien door een getuige toen hij op de Dollard goederen in zijn auto laadde. De getuige vond dit vreemd en belde de politie. Agenten troffen de man aan op de Dobbe en uit controle bleek dat de auto niet verzekerd was. Ook was het voertuig voorzien van valse kentekenplaten en de APK was verlopen. De man krijgt voor al deze overtredingen een proces-verbaal.

Alle auto’s zijn in beslag genomen. De eigenaren kunnen de voertuigen weer ophalen op vertoon van een geldig kentekenbewijs.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Meerdere onverzekerde auto’s op de weg”

  1. Ja lekker zulke types als je er een aanrijding mee krijgt kun je fluiten naar je centen. Al een paar keer een auto doorgegeven die volgens de RDW site niet verzekerd is Nou hij rijd nog steeds vrolijk rond.

Reacties zijn gesloten.