Janita Stoel studeert af op nieuwe bibliotheek

Zwolle – Janita Stoel ontwierp als afstudeeropdracht voor de Academie voor Bouwkunst een nieuwe centrumbibliotheek voor Zwolle. Ze plaatst haar bijzondere bibliotheek aan het Meerminnenplein, tegenover de Librije op de plek van Kruidvat en Xenos.

bibliotheek_van_janita_stoel_2.jpg

Maquettes en informatie zijn tijdens openingsuren te zien in de Bibliotheek Zwolle Centrum in het Biebcafé. De expositie is van 8 tot 26 januari, op 12 januari van 14.00 tot 15.00 uur licht Janita Stoel haar ontwerp toe in het Biebcafé. Toegang expositie en toelichting gratis. Meer informatie over het ontwerp op www.studiostoel.nl. De situatie van de centrale bibliotheek aan de Diezerstraat is een actueel (politiek) vraagstuk. De bibliotheek gaat daar weg! Het pand, een publiekstrekker op een zogeheten A1-locatie, krijgt een winkel- en horeca bestemming. Maar waar krijgt dat de centrumbibliotheek een onderkomen (het voormalige UWV-kantoor aan de Burgemeester Drijbersingel wordt genoemd), en wat komt er in het voormalige provinciehuis? Een warenhuis?

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

12 gedachten over “Janita Stoel studeert af op nieuwe bibliotheek”

  1. Strak ontwerp, maar niet geschikt voor genoemde locatie. Iedereen wil toch dat de huidige blokkendoos (Xenos) verdwijnt, dan ga je toch geen nieuwe blokkendoos neerzetten?

  2. Moet zoiets als een bibliotheek niet wat beter bereikbaar zijn voor mensen .Daarmee bedoel ik dat de meesten van buiten het centrum komen voor de bibliotheek en het centrum wordt steeds moeilijker bereikbaar .Vooral mensen die afhankelijk van bepaald vervoer zijn zie ik niet gauw naar de binnenstad gaan.

  3. In het artikel staat dat de verhuizing van de bibliotheek feitelijk al vast staat maar is dat wel zo? Ik weet dat er wel ideeën over bestonden maar dat het al definitief is is voor mij nieuws.

  4. Zet hem maar naar de nieuwe rechtbank. Ook een mooie locatie.
    Het plein bij de Librije kan dit gebouw echt niet gebruiken!

  5. Hoera weer een miljoenenproject erbij, moet kunnen is ons gastvrije Zwolle. Geld hebben wij niet maar gelukkig wel dure projecten die ons nog verder de afgrond intrekken. Snap niet dat de bibliotheek niet in het nieuwe station komt, voorkom je tenminste het parkeerprobleem.

  6. Waarom altijd nieuwe en moderne gebouwen in een oude stad? Maak eens een prachtig grachtenpand!

    Zelfde als het oude gemeentehuis.. ziet er niet uit op die locatie!

  7. een prachtig gebouw maar inderdaad niet op die plek, vanwege bereikbaarheid.
    De Zamenhofsingel (UWV gebouw) zou een betere optie zijn, of wat te denken van zkh de Wezenlanden. Wellicht is hiervan een stuk restyen ook een idee voor de bibliotheek? Aanvullen met meer cultuur en er zijn vele mogelijkheden voor dat hele mooie grote terrein, vlakbij stad en station.

Reacties zijn gesloten.