Kinderen ontdekken hun talent bij Weekendtalent!

Zwolle – Een nieuw jaar: een nieuw blok van Weekendtalent! Tot de Voorjaarsvakantie kunnen kinderen een leuk, leerzaam programma volgen met als thema: “Rechten”. Een Rechter, een Advocaat, maar ook een Officier van Justitie komen vertellen over hun vak. Ook zal er een rechtszitting nagespeeld gaan worden. Het beste uit jezelf halen, dat is de kern van Weekendtalent Zwolle. Het is een initiatief van vrijwilligers en bedoeld voor kinderen uit het basisonderwijs en de eerste klassen van het voortgezet onderwijs. Dit komende blok is voor kinderen uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs.

weekendtalent2_1.jpg

Weekendtalent is geen school in de klassieke zin van het woord: kinderen krijgen er geen les, maar wel de kans om hun talenten te ontdekken en te ontplooien. Weekendtalent beoogt daarmee bij te dragen aan de ‘brede ontwikkeling’ van kinderen. De kinderen krijgen ondersteuning van vrijwilligers en studenten. Naast het ondersteunen en het ontwikkelen van studievaardigheden wordt er ook aandacht besteed aan sociale vaardigheden en rolmodellen. Sociale vaardigheden zijn nodig om te leren omgaan met kritiek, met teleurstellingen, falen en toch weer doorgaan. Sociale vaardigheden gaan ook over presentaties durven houden en geloven in eigen mogelijkheden.

In 2013 is Weekendtalent op zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. De locatie is: Palestrinalaan 915; daar waar Brede School Facet gehuisvest is. Lijkt Weekendtalent wat voor uw kind? Kijk dan voor meer informatie of opgave op de website weekendtalent.nl of neem contact met ons op via ons e-mailadres: info@weekendtalent.nl.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. hoi ik ben isa en ik ben 11 jaar. Wij hebben op school een talenten dag alleen weet ik niet wat mijn talent is kunnen jullie mij helpen? Met vriendelijke groet isa.🙂


    ⚠️ Meld

Reageer