Marcel Poppe nieuwe trainer van VV Wijthmen

Zwolle – Het bestuur van voetbal vereniging Wijthmen heeft in Marcel Poppe de opvolger gevonden voor de vertrekkende hoofdcoach Geert Bos. Hiermee maakt hij zijn debuut als hoofdcoach.

Op de traditionele nieuwjaarsreceptie in de Elshof maakte voorzitter Frans Kerkum bekend dat de 47 jarige Marcel Poppe voor het aankomende seizoen 2013/2014 was benoemd tot de nieuwe oefenmeester van de vv Wijthmen. De instemming van de aanwezige voetballers en supporters gaf aan dat men Poppe al in het Wijthmense voetbalhart gesloten heeft. Marcel Poppe is geboren en getogen in Wijthmen en begon achter café de Mol – de bakermat van het Wijthmense voetbal – aan zijn eerste kennismaking met het voetbal in de jeugdteams van de plaatselijke vereniging. Bij het 1e elftal in seizoen 1987/1988 komt de bekroning als speler/aanvoerder van Wijthmen door het kampioenschap op te eisen in de 2e klasse A van de KNVB afdeling Zwolle. Hierna speelde hij 3 jaar bij WVF, 2 jaar bij Rohda Raalte en maar liefst 6 jaar bij de voetbalclub Haarle. In 1997 keerde hij terug bij de vv Wijthmen en werd in het seizoen 1997-1998 kampioen van de 4e klasse. Marcel heeft tot nu toe succesvol 15 jaar de jeugd van F tot en met A getraind en het bestuur heeft er alle vertrouwen in dat Marcel ook bij de senioren goed uit de voeten kan. De Wijthmener heeft er zin in om deze sportieve uitdaging aan te gaan. Het bestuur van Wijthmen is dan ook trots dat zij een nieuwe trainer binnen de eigen gelederen heeft kunnen aanstellen.

Het zeer jeugdige eerste team van VV Wijthmen staat momenteel op de 11e plaats en 1 punt achter VSW. In eerste instantie is dit natuurlijk tegenvallend, omdat Wijthmen een paar jaar geleden altijd volop meedeed voor een plaats in de nacompetitie. Het team, dat voor een groot gedeelte uit eerstejaars senioren bestaat, moet duidelijk nog wennen aan het seniorenniveau. Al is er wel een stijgende lijn te zien in de laatste wedstrijden. De laatste wedstrijd voor de winterstop werd afgesloten met een 2-2 tegen het op de derde plaats staande SCD’83.

Uiteraard zullen de spelers van het eerste van vv Wijthmen en de huidige trainer Geert Bos er alles aan doen om het huidige seizoen zo goed mogelijk af te sluiten en nog enkele plaatsen op de ranglijst te stijgen om zo de basis te leggen om zo in het seizoen 2013-2014 weer mee te kunnen strijden voor een prijs.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer