WVF op trainingskamp naar Malaga

Zwolle – In navolging van Feyenoord, NAC, Vitesse, ADO Den Haag en FC Twente, slaat ook het eerste elftal van WVF haar trainingskamp op in Zuid-Spanje. Zaterdag 12 januari reist de selectie af naar Malaga om zich daar voor te bereiden op de tweede seizoenshelft.

Na het succes van het trainingskamp vorig jaar in Sevilla, was er geen twijfel over mogelijk. Ook dit jaar wilde het eerste elftal zelf het trainingskamp onder de Spaanse zon organiseren. In Malaga staan sportieve activiteiten, trainingen en een wedstrijd tegen een Spaanse voetbalploeg uit derde divisie op het programma. Daarnaast is ruimte gevonden om de kunst af te kijken van balvirtuozen Messi, Xavi en Iniësta tijdens wedstrijd Malaga tegen FC Barcelona in Estadio La Rosaleda. Organisatoren Sybren Poppen en Richard Bouwmeester leggen uit hoe ze tot de keuze voor Malaga kwamen. Poppen: “Toen we als selectie in het begin van het seizoen filosofeerden over een trainingskamp, opperde Anne Nijland de bestemming Malaga. Maarten, een vriend van hem, woont sinds twee jaar in Malaga en zo konden gemakkelijk contacten worden gelegd. Maarten scoorde de juiste trainingsaccommodatie en de activiteiten. Richard regelde de scherp geprijsde vliegtickets, het hotel en het vervoer.” Het idee werd net als vorig jaar voorgelegd aan het bestuur van WVF. Voorzitter van WVF, Anton Westenberg, was enthousiast. “We hebben afspraken gemaakt over een collectief puntensysteem voor het eerste elftal. Als de spelers vervolgens het idee opvatten om dit geld, in combinatie met een kleine eigen bijdrage, te investeren in een trainingskamp dan stemt je dat als club natuurlijk bijzonder tevreden.” Op dinsdag 15 januari keert de selectie terug. Bouwmeester: “Dan hebben een trainingskamp met de nodige sportieve arbeid achter de rug. Deze heeft ons dan vast voorzien van de nodige inspiratie om fris van start te gaan in de tweede seizoenshelft.” Deze begint 19 januari uit tegen Sparta Enschede.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. @Winter, nou nou nou niet zo zuur zeg..

  Waarschijnlijk hebben de heren van WVF dit gewoon zelf bekostigd of dmv sponsoren, ik zie het probleem dus niet zo.
  Overigens is het met Bouwmeester en Poppen in de organisatie wel zo handig om de accommodatie pot-en potdicht te houden des avonds, anders is al die trainingsarbeid waarschijnlijk voor niets geweest…


  ⚠️ Meld

 2. Meneer/Mevrouw Winter, wat een zeldzaam zure reactie. We hebben het hier niet over duurbetaalde profs, maar amateurs die een weekje lol in de zon willen. Of denkt u soms dat dit uitje uit publieke middelen wordt bekostigd?


  ⚠️ Meld

 3. Hé Winter, azijnzeiker.
  Wat nu derderangsclubje?
  Behalve Berkum speelt elke zwolse club lager!
  En als je iemand kent die goedkope trainingsaccommodatie kan regelen en als de spelers zelf meebetalen dan is het toch prima?
  Bovendien vertrekken ze zaterdag en komen ze op dinsdag terug. Dat is slechts 3 nachtjes. Dal zal toch niet zo duur zijn denk ik?
  Ik wens je een heel prettig en vooral zonnig en positief 2013 toe.


  ⚠️ Meld

Reageer