Bezoekersrecord voor Hedon Zwolle

Zwolle – Hedon heeft het laatste volledige jaar in het huidige pand afgesloten met wederom een bezoekersrecord. In 2012 ontving het Zwolse poppodium 11% meer bezoekers dan het jaar ervoor, terwijl ook dat al een recordjaar was. Met de verdere groei versterkt Hedon haar uitgangspositie voor de op stapel staande uitbreiding.

Hedon.jpg 

In 2012 stapten 51.100 bezoekers over de drempel van Hedon verdeeld over 186 activiteiten. Een stijging van ruim 11% ten op zichte van 45.900 in 2011. Nooit eerder wist het poppodium, zoveel bezoekers te trekken. Genoemde cijfers zijn exclusief de bezoekers van Popfront en de buitenactiviteiten van Buro Ruis, beiden opererend vanuit dezelfde stichting. Hedon wijdt de stijging aan een jarenlange investering in programma, marketing en kwaliteit van de producties. De grootste stijging zit hem in de dancegerelateerde producties, waar afgelopen jaar ook fors op in is gezet. Directeur Anne Riemersma geeft aan blij te zijn met de zojuist gepubliceerde cijfers. "Met oog op de vernieuwbouw moeten we nu laten zien dat we dergelijke capaciteitsuitbreiding aan kunnen, we hebben de afgelopen paar jaar laten zien klaar te zijn voor de uitdaging die we met beide handen aangrijpen. Ik ben dan ook uitermate trots op de vaste medewerkers en de 160 vrijwilligers die geweldig hebben gepresteerd in dit drukke jaar, dat mag ook wel eens gezegd worden".

Komend jaar staat voor Hedon in het teken van de langgekoesterde vernieuwbouw, waarmee een capaciteitsuitbreiding gepaard gaat. De huidige zaal zal worden vergroot van 500 bezoekers naar een capaciteit van circa 850 en er wordt een kleine zaal gebouwd geschikt voor 200 bezoekers. Tijdens de verbouwingsperiode, die loopt van mei 2013 tot en met januari 2014, zal Hedon zichtbaar blijven en activiteiten organiseren met als primaire uitvalsbasis de IJsselhallen. Het huidige succes van Hedon is ook binnen de branche niet onopgemerkt gebleven. Komende zaterdag wordt tijdens het VNPF gala op Eurosonic / Noorderslag in Groningen de IJzeren Podiumdieren uitgereikt en Hedon is voor deze vakprijs wederom tweemaal genomineerd namelijk in de categorie Beste Poppodium en Beste Programmeur.

Artikel delen:

Reageer