Inspiratie voor duurzaam bedrijf

Zwolle – Op vrijdagmiddag 25 januari zal de statenzaal van het provinciehuis te Zwolle bruisen van ondernemers en studenten die zich willen inzetten voor duurzaam gedrag. Keynote speaker Ruud Koornstra zal de zaal inspireren met zijn positieve kijk, ervaring en enthousiasme voor duurzaam ondernemen. Daarna zullen studenten de uitdaging aangaan om middels korte interactieve pitches duurzaam gedrag in bedrijf in praktijk te brengen. Tijdens het matchmaken krijgen de deelnemers de gelegenheid om interessante contacten op te doen bij het MKB, het onderwijs en de lokale overheid.

natuurmiloverijssel.jpg 

Koornstra heeft al talrijke succesvolle ondernemingen geïnitieerd, zoals de Visa Greencard, Lemnis Lighting en Tendris Solutions. Daarnaast zit hij in het bestuur van De Groene Zaak, een vereniging van ondernemers die zich inzet om de Nederlandse economie sneller te verduurzamen. Koornstra inspireert met zijn enthousiasme en bevlogenheid om stappen te zetten voor een duurzame wereld. Hogeschool Windesheim heeft vanuit de samenwerking Duurzaam Doen met Provincie Overijssel, Waterschap Groot Salland, Landstede, Natuur en Milieu Overijssel en Agentschap NL een nieuwe minor Social Green ontwikkeld. De minor Social Green gaat over de people-kant van duurzaamheid waarin specifiek aandacht is voor gedragsverandering. De studenten hebben een project uitgevoerd bij een aantal bedrijven uit de regio. Deelnemers aan het seminar kunnen ook in contact komen met zo’n bevlogen student en mogelijk afspraken maken om een soortgelijk project op te zetten.

Matchmaking is het netwerken van de toekomst. Bij de inschrijving geven de deelnemers aan  met wie en over welk thema zij in gesprek willen. Hiermee wordt een match gemaakt voor effectief netwerken. Men komt op deze manier makkelijk in gesprek met contacten die geïnteresseerd zijn in dezelfde projecten en processen.  Hierdoor ontstaan kansen voor nieuwe zakelijke mogelijkheden.

Programma

14:00 Welkom door gedeputeerde Ineke Bakker
14:15 Keynote speaker Ruud Koornstra
15:00 De werknemer van de toekomst aan het woord
16:15 Matchmaking
17:00 Netwerk borrel

Aanmelden kan via: www.minorsocialgreen.nl

Artikel delen:

Reageer