Fotowedstrijd ruimte voor de rivier

Zwolle – De aangebroken winter zorgt voor een mooi landschap rondom de IJssel. Daarom roept Waterschap Groot Salland de inwoners van Zwolle op om mee te doen aan een speciale fotowedstrijd. Mensen kunnen foto’s opsturen en mooie prijzen winnen. Op de foto moet de IJssel of het gebied er omheen zichtbaar zijn en een link hebben met het project Ruimte voor de Rivier Zwolle. Onder deze noemer is Waterschap Groot Salland druk bezig om in Zwolle meer ruimte voor de IJssel te creëren, zodat er minder kans is op natte voeten bij hoge waterstanden op de rivier.

Waterschap.jpg

Zwolle en de IJssel zijn sterk met elkaar verweven en voor de inwoners is dit een belangrijk gebied. De winterse aanblik van het gebied is voor Waterschap Groot Salland een extra aanleiding de inwoners en bezoekers van Zwolle op te roepen om mee te doen. De inzending moet aan een aantal eisen voldoen. Het gaat er namelijk om dat de IJssel en het project Ruimte voor de Rivier Zwolle op de mooiste manier in beeld worden gebracht in winterse sfeer. Er zijn drie prijzen te vergeven. Dit zijn verrassende en leuke prijzen, gericht op de beleving van het rivierengebied in de regio. Verder blijft het een verrassing.

Iedereen die een fotocamera heeft, mag meedoen aan deze wedstrijd. Waterschap Groot Salland hoopt dat de deelnemers creatieve foto’s insturen waarin het landschap mooi wordt weergegeven. Foto’s kunnen tot 1 maart worden opgestuurd naar ruimtevoorderivier@wgs.nl. De ingezonden foto’s worden vervolgens op de Facebook-pagina (www.facebook.com/wgsrvdr) geplaatst. De wedstrijd kent enkele voorwaarden. De foto moet rechtenvrij te gebruiken zijn door Waterschap Groot Salland en de foto moet minimaal 2MB zijn. Een jury zal bepalen welke foto’s uiteindelijk in de prijzen vallen. Tussentijds zal de op de Facebook-pagina informatie gegeven worden over de foto’s en zullen er alvast enkele worden geplaatst.  

De stad Zwolle is nauw verbonden met de IJssel. De karakteristieke rivier draagt bij aan de uitstraling van de sfeervolle Hanzestad. Toch is de ligging aan de IJssel niet zonder gevaar. De rivier heeft extra ruimte nodig. Binnen het project Ruimte voor de Rivier Zwolle wordt de komende jaren hard gewerkt aan de veiligheid van de stad. Zo wordt ruim twee kilometer dijk bij Westenholte (in de buurtschap Spoolde) landinwaarts verplaatst om de uiterwaarden te vergroten en worden er ten zuidwesten van de stad twee zogenoemde ‘nevengeulen’ aangelegd. Deze geulen kunnen extra hoeveelheden water op een veilige manier afvoeren.

Meer informatie over Ruimte voor de Rivier is te vinden op www.wgs.nl/ruimtevoorderivier en  www.ruimtevoorderivier.nl.

Artikel delen:
Reacties 4

Reageer