Muzerie versterkt cultuureducatie op scholen

Zwolle – Kunstencentrum Muzerie gaat een nieuwe toekomst tegemoet. Hoe die er precies uitziet, daarover beslist de gemeenteraad begin 2013. Voor leerlingen en cursisten verandert er in ieder geval dit seizoen nog niets.

Het college van B&W heeft op 18 december haar voorkeur uitgesproken voor een scenario waarbij Muzerie zich richt op cultuureducatie op en rond scholen, met een aansluiting op de activiteiten buiten schooltijden. Dit betekent dat Muzerie een kleine, flexibele netwerkorganisatie wordt, met een regisserende, verbindende en adviserende rol in de cultuureducatie in Zwolle. Het doel is om meer kinderen al vanaf jonge leeftijd in aanraking te laten komen met kunst en cultuur op en rond de scholen. Voorlopig geen veranderingen Alle lessen en cursussen die nu lopen of vanaf januari starten, gaan gewoon door. Dit seizoen verandert er dus niets voor klanten van Muzerie. Op dit moment onderzoekt Muzerie of en op welke manier klanten hun lessen kunnen voortzetten bij hun eigen docenten. De intentie is dat Muzerie haar docenten en klanten zo goed mogelijk begeleidt naar een nieuwe toekomst. Meer informatie

De nieuwste ontwikkelingen en de voortgang van de vrijetijdslessen en cursussen zijn te volgen op de website www.muzerie.nl. Voor vragen mail naar Rinette van der Vliet, hoofd Verkoop en Marketing, r.van.der.vliet@muzerie.nl of bel (038) 422 40 55.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. De zoveelste muziekschool die de deuren sluit. En dan ook nog het lef hebben om het een “versterking van het culturele aanbod” te noemen! Op deze wijze bereikt de gemeente Zwolle dat het leren bespelen van een muziekinstrument weer iets van de elite wordt. Geef het geld van deze “flexibele, netwerkorganisatie” liever aan de particuliere initiatieven waar tenminste muziek/cultuur gemaakt wordt in plaats van een buro dat zichzelf aan het werk houdt. Schandalig!


    ⚠️ Meld

Reageer