Voorkom verstopping ondergrondse containers

Zwolle – Om het vol raken van de ondergrondse containers voor restafval in Stadshagen te voorkomen, heeft ROVA de frequentie van het legen verhoogd. Met meldingen en op Twitter gaven bewoners namelijk aan dat deze containers vaak vol zaten. Tijdens het extra legen bleek echter regelmatig dat containers verstopt zaten. De container zit dan niet vol, maar gaat niet meer open bijvoorbeeld doordat er iets in klemzit.

Wees daarom samen alert om storingen te voorkomen. Gebruik de ondergrondse verzamelcontainer alleen voor restafval aangeboden in een gesloten vuilniszak. Losse materialen en grof huis- en tuinafval, zoals een stuk hout, kunnen klem raken, waardoor de container niet meer open gaat. Daardoor is de container onbruikbaar voor andere bewoners en lijkt deze vol te zitten. Maak daarom voor grofvuil een afspraak met ROVA, dan wordt het gratis bij u thuis opgehaald. Voor tuinafval kunt u gratis een tuinzak aanvragen.

Is een van uw containers onverhoopt toch vol geraakt? Of kunt u vanwege een storing of andere reden uw afval niet in de container storten? Meld dat dan zo spoedig mogelijk bij ROVA via 088 – 235 76 82. Het is vervelend, maar probeer het bij een andere container waar u toegang tot heeft of neem toch uw restafval weer mee naar uw woning en bied het later opnieuw aan. Het is namelijk niet toegestaan afval naast of bij de container te plaatsen.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Kan de ROVA ook achterhalen wie de storing veroorzaakt?
  Dat lijkt me wel handig namelijk als het steeds dezelfde persoon is die de storing veroorzaakt bij een container of bij meerdere containers. Dan kan dat huishouden erop aangesproken worden en is niet de hele deelwijk de dupe…


  ⚠️ Meld

 2. Ik denk ook dat aantal containers gewoon meer gebruikt worden, mensen rijden liever een kilometer met de auto dan lopend 100 meter.

  Dus containers op uitgaanswegen zijn altijd vaker vol.


  ⚠️ Meld

 3. werken de ondergrondse containers in stadshagen anders dan de andere ondergrondse containers in zwolle? hier in assendorp nooit last van.

  of hebben de stadshagenaren wat meer moeite met het begrijpen van de containers? 😉


  ⚠️ Meld

Reageer