Longpunt Zwolle gaat verder onder Longfonds

Zwolle – Op 7 januari j.l. veranderde het Astma Fonds haar naam in Longfonds. Onder de nieuwe naam gaat het Longpunt Zwolle verder. Patiënten en hun partners kunnen er maandelijks naar een themamiddag voor informatie en het delen van elkaars ervaringen en in gesprek gaan met longverpleegkundigen, longartsen en fysiotherapeuten.

22-09-2011_longpunt_zwolle_nw_haven_4.jpg

Wie een longziekte heeft, krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische longziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicijnen? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen? Voor een antwoord op al deze vragen is er  het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds (voorheen Astma Fonds) i.s.m. de longverpleegkundigen van ICARE thuiszorg en de Isala klinieken en fysiotherapeuten van Ijsselheem locatie Nieuwe Haven.

Iedere maand zijn er themamiddagen waarop patiënten en hun partners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden artsen, fysiotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers e.d. er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen. Longpunt Zwolle 24 januari
Tijdens Longpunt Zwolle op 24 januari zal mw. M. Denekamp, Medisch Maatschappelijk Werker van de Isala klinieken in gaan op het onderwerp: ‘Wat voor impact heeft een longziekte op mij en mijn omgeving?’ Longpunt Zwolle wordt gehouden in de Nieuwe Haven, Burg. Vos de Waelstraat 1 te Zwolle en begint om 14.00 uur.De thema bijeenkomsten zijn elke 4e donderdag van de maand van 14.00 – 16.00 uur.
Gratis deelname
Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt u mailen naar longpuntzwolle@longfonds.nl of bellen met Elly Beens tel. (06) 510 068 15. Zie ook http://www.overijssel.longfonds.nl/. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.Longfonds
In Nederland zijn een miljoen mensen met een chronische longziekte, zoals astma, COPD of een zeldzame longziekte. Het Longfonds zet zich in voor iedereen met een chronische longziekte en voor iedereen met gezonde longen. Daarom veranderde het Astma Fonds in januari haar naam in Longfonds.

Artikel delen:

Reageer