Vijf extra supermarkten open op zondag

Zwolle – Burgemeester en wethouders maken bekend dat bij hen de volgende aanvragen om openstelling op zon- en feestdagen gedurende het jaar 2013 zijn binnengekomen: C1000 Sellekamp – Sellekamp 24, C1000 Holtenbroek – Bachplein 14, C1000 Nagelmaeker – Wade 102, Albert Heijn – Klein Grachtje 16 en de Lidl – Klein Grachtje 18.

zondagopenstelling_spar_30_oktober_2011.jpg
Bij SPAR Mulder in de Wipstrik staan ze bijna elke zondagmiddag in een wachtrij…

De aanvragen liggen vanaf heden gedurende twee weken voor een ieder ter inzage bij de afdeling Fysieke Leefomgeving, Lübeckplein 2 te Zwolle, na telefonische afspraak op telefoonnummer 14038. Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen schriftelijke reacties worden ingediend bij het gemeentebestuur van Zwolle, ter attentie van Publiekszaken afdeling Fysieke Leefomgeving, Postbus 10007, 8000 GA Zwolle. Afgelopen zondag zouden de genoemde winkels al open gaan, maar door het niet eerder publiceren van de openstelling op zondag door de gemeente Zwolle was dit niet mogelijk.

Artikel delen:
Reacties 84
 1. Berkum, Assendorp, de Aa-landen en Westenholte pissen buiiten de pot. Jammer dat Diezerpoort er nu 2 krijgt. Dat lijkt mij niet redelijk en goed verdeeld.


  ⚠️ Meld

 2. maakt mij niet uit waar in zwolle een super open is.
  ben allang blij dat ik niet meer in die gigantische rij bij de spar hoef testaan 😉


  ⚠️ Meld

 3. Hoe gek zijn we geworden als je op zondagmiddag in de rij wil gaan staan voor de supermarkt?

  Westenholte pist trouwens niet naast de pot. Voor zover ik begrepen heb, heeft de bedrijfsleider geen interesse om op zondag open te gaan en is er te weinig animo vanuit de wijk voor extra opening. Daarnaast is Stadshagen dichtbij voor de liefhebber.


  ⚠️ Meld

 4. Diezerpoort krijgt 2 winkels open omdat deze bedoeld zijn voor assendorp-centrum-diezerpoort en aa-landen.

  Is toch heerlijk om eindelijk zondag’s de weekboodschappen te doen geeft de rest van de week rust en is een loze dag eindelijk benut. Indien ik elke zondag al werk ga ik na mijn werk ff boodschappen doen.  ⚠️ Meld

 5. Het aantal verzoeken om extra openstelling valt me eigenlijk tegen. Had na alle heisa verwacht dat er veel meer supermarkten zouden zijn die open willen.


  ⚠️ Meld

 6. Zwolle loopt wel heel erg ver achter, dus nu mogen eindelijk een paar supers elke zondag open. In de rest van Nederland is het allang de normaalste zaak van de wereld elke super mag elke zondag open…

  Nou ja niet in heel Nederland… de dorpjes die in de bible belt liggen
  zoals Staphorst, Meppel en Emmen daar hebben ze niet eens 12 koopzondagen,


  ⚠️ Meld

 7. Het verbaast mij ook dat er zo weinig aanvragen zijn gedaan.
  Ik kan me herinneren dat er geloot zou worden, zodat er in iedere Zwolse wijk één supermarkt open zou gaan op zondag. Maar zoals ik het nu bekijk, is dat loten niet eens nodig.


  ⚠️ Meld

 8. De loting heeft ook bepaald welke supermarkten er de komende jaren een vrijstelling hebben. Een overzicht:

  Voor stadsdeel Centrum (inclusief Assendorp, Diezerpoort en Kamperpoort):

  In 2014 C1000 Kerssies en Boni, in 2015 Aldi Willebrandlaan en Coòp, in 2016 Jumbo Assendorp en Jumbo Veemarkt en in 2017 weer AH Diezerpoort en Lidl Diezerpoort.

  Voor stadsdeel Zwolle Noord/West:

  In 2014 C1000 Schokker, in 2015 AH Stadshagen, in 2016 C1000 Nagelmaeker weer en in 2017 is C1000 Schokker weer aan de beurt.

  Voor stadsdeel Noord/Oost:

  In 2014 Jumbo Aa-landen, in 2015 Aldi Rijnlaan, in 2016 Lidl Aa-landen en in 2017 G?nes in Holtenbroek.

  Voor Zwolle-Zuid:

  In 2014 C1000 Mulder, in 2015 AH Zuid, in 2016 Lidl Zuid en in 2017 tot slot C1000 Beijer weer.  ⚠️ Meld

 9. @Jolien87: volgens mij is er inderdaad geloot en zijn dit de supermarkten die voor dit jaar aan de beurt zijn.

  @Roos: vanuit Assendorp is Diezerpoort misschien niet ver weg maar echt dichtbij is het ook niet. Het had logischer geweest om voor de 2e supermarkt voor een supermarkt in een van die andere wijken te kiezen i.p.v. een supermarkt die op een steenworp afstand van de 1e ligt.


  ⚠️ Meld

 10. Ok, @ terstal, nu is het duidelijker, vond het al vreemd. Maar waarom worden nu dan alleen voor het 1e jaar de ontheffingen ter inzage.

  Zit er voor de andere jaren nog een addertje onder het gras?


  ⚠️ Meld

 11. Eigenlijk moeten deze winnaars van de loting een vergunning krijgen tot eind januari 2014 nu er op knullige wijze vertraging is opgetreden. Maar de huidige regering gaat het mogelijk maken dat de gemeenten ervoor kunnen kiezen om alle winkels toestemming voor zondagopening te geven.


  ⚠️ Meld

 12. Ah oké duidelijk.
  Dus als ik het goed begrijp zijn aanvragen ingediend nádat er onderling is geloot.
  Ik dacht namelijk dat eerst de aanvragen ingediend zouden worden en er dan geloot zou worden.
  Enfin, dit verklaart een hoop. Bedankt voor de uitleg!


  ⚠️ Meld

 13. Toen ik nog jong was, was zondag de dag des heren in Zwolle. In 2012 is het de dag van gelote supermarkteigenaren. Foi, foi, foi waar gaat dat heen met de wereld.


  ⚠️ Meld

 14. De zondag is voor veel mensen een lege dag (de christenen ten spijt, maar je mag ook thuis blijven.)
  Wie tegen werken op zondag is mag ook geen verwarming aanzetten, koken, water gebruiken, of een lampje aandoen. De mensen die dat mogelijk maken werken immers ook op zondag…

  Steden die altijd winkelzondagen hebben worden opgezocht en ook druk bezocht.  ⚠️ Meld

 15. Echte vrouwen en kerels gaan gewoon stappen op zaterdag en liggen zondag met een houten kop in bed totdat het weer donker wordt. En als we niet in bed liggen zitten we op de tribune bij een voetbalwedstrijd. Boodschappen doen wij op andere dagen.
  Maar, toegeven: als je uitgeblust naast je vrouw op de bank zit, kinderen boven en een golden retriever aan je voeten kan ik me voorstellen dat boodschappen doen een welkome uitstapje is voor de zondag.:-*


  ⚠️ Meld

 16. HansV

  Toen jij op zondag uitgeblust naast je vrouw op de bank zat, kinderen boven en een golden retriever aan je voeten had maar boodschappen ging doen als welkom uitstapje voor de zondag hoorde ik het woord des heres verkondigen dat de huidige crisis een morele crisis is.


  ⚠️ Meld

 17. JA!

  Ik ben een Echte kerel: ga gewoon stappen op zaterdag en lig zondag met een houten kop in bed totdat het weer donker wordt. En als ik niet in bed liggen zit ik niet op de tribune bij een voetbalwedstrijd maar loof ik de Heer. Boodschappen doe ik op andere dagen.


  ⚠️ Meld

 18. Vroeger had ik geen geld meer aan het eind van de maand. Tegenwoordig niet meer aan het eind van de week. Dus ik doe mijn boodschappen wel doordeweeks.


  ⚠️ Meld

 19. Iedereen is vrij om de zondag in te delen naar zijn eige idee
  Ik vindt het fijn om elke zondag te werken om zo doordeweeks 1 dag vrij te zijn zodat ik mijn zoon naar school kan brengen. Als alleenstaande moeder moet je wel full-time werken om rond te komen

  En inderdaad zit ik dan op de avond uitgeblust op de bank met de hond aan de voeten en kind boven.


  ⚠️ Meld

 20. Dit had al lang geleden gemoeten we zitten in 2013 kijk eens naar veel steden in Europa dara zijn veel winkels al jaren lang op zondag open en iedereen is daar blijmee !!
  Nu eindelijk ook zwolle!


  ⚠️ Meld

 21. Roos

  Hoe vrij ben je dan eigenlijk nog? Mammon heeft de macht gegrepen. We ‘zijn slaven van het geld geworden.

  br

  Europa. Was de eerste Europeaan geen Waffen SS-er die sneuvelde voor een groot-Europees ideaal?


  ⚠️ Meld

 22. Het liefst alles 24/7 open..niet alles hoeven plannen wat en wanneer je iets moet doen of kopen.
  Mss tegelijk een goede boost voor de economie:D


  ⚠️ Meld

 23. @sinds 1910
  Helaas draait de hele samenleving om geld .
  En als enige kostwinner moet ik ervoor zorgen dat alles betaald word dus dat betekent hard werken. Geen geld is geen werk!  ⚠️ Meld

 24. roos

  Wat is er over van onze samenleving als we alleen nog maar een werkmaatschappij zijn. Meer werken = meer geld = meer consumeren en nog meer werken = nog meer geld = nog meer consumeren terwijl het eigenlijk pas na dood begint.

  Ik vind het eng dat mensen zo geleid worden door de behoefte om te kunnen consumeren liefst 24/7

  We zijn ver afgedwaald van het pad des Heres


  ⚠️ Meld

 25. Straks hebben de mensen die liever niet willen werken op zondag geen keus meer. Slikken of stikken! De ene zijn vrijheid is de ander zijn beperking. Ik ben helemaal niet tegen zondag werken, maar wel tegen de 24/7 economie. Voor ons is de zondag voor ons gezinnetje, want de rest van de week is al zo hectisch. En helaas moet ik ook 1 x in de 4 weken op de zondag werken, maar liever niet. Is dit nu echt een vooruitgang….? We willen steeds meer keuzevrijheid en het is bewezen dat het niet gelukkiger maakt. Hoe gaan de supermarkten om met personeel wat niet op zondag wil werken?


  ⚠️ Meld

 26. @Jo

  Mensen die toch liever niet willen werken? Niemand dwingt ze ?berhaupt om te werken, laat staan om een contract te onderteken waarin staat dat ze ook op zondag beschikbaar moeten zijn.

  Het is toch te gek voor worden dat een religie gebaseerd op een gedateerd sprookjesboek het mij haast onmogelijk maakt om op zondag boodschappen te doen? De mensen die niet op zondag willen werken, of ?berhaupt op zondag de deur niet willen uitgaan, hebben de vrijheid om die keuze te maken wel, terwijl ik als consument en niet-christen andersom die keuzevrijheid helemaal niet hebt.


  ⚠️ Meld

 27. Beste zeikerds!!

  Het is heel simpel als jullie op zondag wel naar de winkel willen doen jullie dat en als jullie dat niet willen dan blijven op je luie reet thuis zittten!!
  Personeel in die winkels weet heel goed hoe en wat als het om feestdagen gaat of koopzondagen meer uitbetaald krijgen ze en die keuze maken hun zelf dus alsjeblieft geen paniek zaaien en niet zo ouderwets doen…
  Wees blij dat die winkels op zondag open kunnen!!!
  Nederland is klein denk Groot!!


  ⚠️ Meld

 28. Giklo, dus jij wilt jezelf beschrijuven als ‘de consument’? Dan vraag ik me af door welke sprookjes jij je blind laat leiden/lijden. Het dogma van marktwerking is vandaag de dag een grotere beperking dan het dogma van het Christendom.


  ⚠️ Meld

 29. 24/7 is een schrikbeeld voor kleine ondernemers, je kunt niet mee met de concurrentie als je maar met 1, 2, 3 of 4 mensen bent. Dan moet je altijd werken. Dat is geen welvaart!
  De sluitingswet was bedoeld als bescherming voor ons, die de motor van de economie zijn.


  ⚠️ Meld

 30. Bericht door Ookpeter , op 9 januari 2013 om 22:37
  Zwolle loopt wel heel erg ver achter, dus nu mogen eindelijk een paar supers elke zondag open. In de rest van Nederland is het allang de normaalste zaak van de wereld elke super mag elke zondag open…

  Nou ja niet in heel Nederland… de dorpjes die in de bible belt liggen
  zoals Staphorst, Meppel en Emmen daar hebben ze niet eens 12 koopzondagen,

  @ Ookpeter,

  klopt dat Emmen geen 12 koopzondagen heeft zie http://www.koopzondagen.net/koopzondag/Emmen.html.

  Maar ze hebben wel al jaren ( in ieder geval al 14 jaar!) een supermarkt die open is op zondag namelijk de
  Plus Sandur
  Sandurdreef 5
  7828 AA Emmen.


  ⚠️ Meld

 31. Bericht door Giklo, op 10 januari 2013 om 03:18
  @Jo

  Mensen die toch liever niet willen werken? Niemand dwingt ze ?berhaupt om te werken, laat staan om een contract te onderteken waarin staat dat ze ook op zondag beschikbaar moeten zijn.

  Het is toch te gek voor worden dat een religie gebaseerd op een gedateerd sprookjesboek het mij haast onmogelijk maakt om op zondag boodschappen te doen? De mensen die niet op zondag willen werken, of ?berhaupt op zondag de deur niet willen uitgaan, hebben de vrijheid om die keuze te maken wel, terwijl ik als consument en niet-christen andersom die keuzevrijheid helemaal niet hebt.

  Jammer dat je deze zin hebt geschreven. Voor de rest klopt je verhaal helemaal. Ik als overtuigd Christen voel mij hierdoor geschoffeerd. Ik veroordeel niemand om zijn of haar levenshouding. Ik mijn overtuiging is de bijdel geen sprookjesboek maar een handleiding over hoe ik mijn leven mag indelen. Tegelijkertijd vind ik het juist wel fijn om op Zondag nog even snel die ” vergeten” boodschappen te kunnen doen.

  Je hebt gelijk dat niemand je kan en mag dwingen om op zondag te werken. In de dienstverlendende sector is dat natuurlijk anders. Denk aan Brandweer, Politie, Ambulance en Ziekenhuispersoneel. En ik weet zeker dat ik nu een aantal groepen vergeet.

  Toch snap ik je latste zin niet. Waarom zou een Christen die keuzevrijheid wel hebben en jij al niet Christelijke medemens niet ?  ⚠️ Meld

 32. In 2014 C1000 Kerssies op zondag open?? Wow, benieuwd wat de oude Kerssies daarvan vindt. Vroeger stond er altijd in de Peperbus op de C1000 middenpagina groot bij de openingstijden: Nooit geopend op zondag!


  ⚠️ Meld

 33. Niemand dwingt ze ?berhaupt om te werken

  Door de omstandigheden wordt je wél gedwongen, dus degenen die ‘strijden’ voor zondagswerk, dwingen uiteindelijk degenen die niet op zondag willen werken.
  Het is nooit vrijblijvend.


  ⚠️ Meld

 34. Zwolle loopt wel heel erg ver achter

  Stemmingmakerij om de winkelsluitingswet als ‘achterlopen’ te bestempelen. Het is een verworvenheid die gekoesterd moet worden.  ⚠️ Meld

 35. Ook bij zoeken naar werk wordt het dan steeds minder geaccepteerd dat je liever niet op zondag wilt werken. Wij moeten wel begrip hebben voor de mensen die alles op zondag willen kunnen doen, maar er is steeds minder begrip voor de mensen die dat niet zien zitten. Kijk maar naar de opmerkingen hierover m.b.t. gelovigen onder ons.


  ⚠️ Meld

 36. Als ik alle reacties beschouw die elke keer voorbijkomen bij het onderwerp ‘zondagssluiting’, kan ik niet anders zeggen dat de redenen voor opening van winkels op zondag vooral egoistische motieven zijn van mensen die niet verder kijken dan hun neus lang is.
  Daarbij lijkt iedereen over elkaar heen te buitelen om christenen belachelijk te maken, ik zou zeggen: kijk naar jezelf! Waarom zou jij het beter weten? Is dat aangeboren wijsheid? Eigen wijsheid dus?


  ⚠️ Meld

 37. @hajo,Heb je niks te beters doen(6 berichten sturen).
  Ik was helemaal niet van plan op zondag boodschappen te doen,maar nu ik al die zielige drammerige berichten van je lees ga ik voortaan altijd op zondag mijn boodschappen doen!


  ⚠️ Meld

 38. Sorry L.G., ik meende dat ik werkelijk een paar belangrijke dingen te zeggen had.
  Nu jij me uit de droom hebt geholpen ga ik ook maar op zondag boodschappen doen. ;D :'(


  ⚠️ Meld

 39. Christenen zijn een minderheidsgroep in Nederland (zeker als je kijkt naar wie er daadwerkelijk nog naar de kerk gaat, niet naar de ingeschrevene), voor het eerst in 1000+ jaar. Vanuit de Christenen komt de zondag-rustdag gedachte. Ik snap dat het zwaar voor ze is om dat los te laten, maar helaas, ze zijn niet meer de baas in Nederland. Voor mij is dat gelukkig niet zo, ik heb liever bestuur op basis van realiteit en feiten.


  ⚠️ Meld

 40. Tuurlijk – jasper kan niet achterblijven met zijn commentaar op gelovigen. Laat iedereen toch is in zijn waarde. Als het niet de moslims zijn, dan zijn het wel de christenen die belachlijk worden gemaakt. Dit stukje ging over de supers die op zondag open mogen en niet over geloof volgens mij.


  ⚠️ Meld

 41. Lijkt mij inderdaad ook relevant aangezien de zondagswet is gebaseerd op de zondagsrust en deze zondagsrust samenhangt met zondagsheiliging. Nu heb ik helemaal niks met heiliging dus ik ben blij dat ik zondag eindelijk lekker boodschapjes kan doen:D erg fijn voor iemand die zich door de weeks de pleuris werkt en vaak geen tijd heeft om boodschapjes te doen.


  ⚠️ Meld

 42. In plaats van ons druk te maken over de zondagssluiting, laten we gewoon alles open gooien op zondag en de mensen die niet willen werken op zondag beschermen via de wetgeving.
  Dan is het probleem opgelost. Wie niet wil werken op zondag hoeft dan niet te werken op zondag en wie niet zijn boodschappen wil doen op zondag hoeft dat dan ook niet te doen..

  Persoonlijk zou ik het ideaal vinden als er een supermarkt op zondag open is. Maar dan moet het wel een supermarkt zijn die nagenoeg alle producten heeft.
  Want als C1000 Kerssies op zondag open gaat, ga ik er alsnog niet heen.. Ik woon er om de hoek, maar ze hebben maar een heel beperkt assortiment en zijn ontzettend duur..
  Dan fiets ik liever even een kwartiertje om naar de Jumbo, Boni of AH te gaan..


  ⚠️ Meld

 43. Jasper, dat is een mooi streven, maar zo n bestuur bestaat niet. Niet binnen de christelijke traditie, maar ook niet binnen de democratie. Sinds we nog maar een heel beperkt en niet eenduidig idee hebben over fysica en filosofie, zijn feiten en realiteit per definitie interpretabel. Wanneer jij de theory of everything kent, dan ben ik de eerste die aan je lippen hangt.  ⚠️ Meld

 44. Jasper, de baas in Nederland is onzin. Kerk en staat zijn gescheiden. Er wordt altijd rekening in een democratie met elkaar gehouden. Ze moeten voor jou dan ook maar de kerstdagen afschaffen. Die heb je vrij, omdat het een christelijk feest is. Dus dan ook iedereen maar laten werken met de kerst? Tweede kerstdag kun je ook winkelen. Ik zou zeggen dan ook maar iedereen aan het werk


  ⚠️ Meld

 45. Zondagopenstelling. Fijn!
  Zondagsrust, ook fijn, hoewel ik niets met god heb.
  Wat mij echter vooral stoort is de enorme hoeveelheid
  abominabel slecht geformuleerde teksten die ik hier lees.
  Om nog maar te zwijgen over de spelfouten.
  Voor een behoorlijk aantal mensen hier kan ik dus wel een beter invulling voor de zondag bedenken dan winkelen, de heer loven of in je nest liggen. Leer spellen!


  ⚠️ Meld

 46. Het is belachelijk dat de winkels op zondag open moeten. Er zijn zes dagen in de week om je boodschappen te kunnen doen. Iedereen vindt tijdens deze 6 dagen wel de tijd om boodschappen te kunnen doen. Het gaat tegenwoordig alleen nog maar om geld waarbij we rust uit het oog verliezen. Personeel wordt onder “dwang” gezet om toch maar op zondag te komen werken om een ander een plezier te doen. Wil je dit niet dan wordt je eruit gegooid. Ga op zondag eens lekker uitrusten, de bossen in of lees een boek.


  ⚠️ Meld

 47. @Jo ik zeg dus ook dat dat nu niet meer is. Maar het was in het verleden wel degelijk zo dat er werd geregeerd vanuit de Bijbel (en de portemonnee).


  ⚠️ Meld

 48. @Cees een groot gedeelte van de werkende mens heeft misschien wel 6 dagen, maar in die 6 dagen maar een beperkt aantal uren, waarop de grootste groep mensen de boodschappen moet doen. Drukte dus. Ik wel in mijn vrije tijd, dus ook tijdens het boodschappen doen, graag wat rust om mij heen. Als dat geregeld kan worden door de winkels op 7 dagen open te doen, vind ik dat een prima idee.


  ⚠️ Meld

 49. @Cees
  Scholieren en studenten staan op wachtlijsten om zondag die paar uurtjes te mogen werken in de supermarkten,verdiend gewoon heel goed.Dus personeel genoeg voor de zondag.
  Je verhaal dat personeel zondag onder dwang werkt is gewoon onzin!
  Ik krijg altijd een heel naar gevoel van mensen die ons vertellen wat wij op zondag moeten doen.In dictaturen heb je ook dat soort mensen,wat in hun straatje past is goed en zo niet,dan is het belachelijk en moet het onmiddellijk verboden worden!


  ⚠️ Meld

 50. Wat kan alles veranderen, toen er sprake was van een supermarkt(AH) in het nieuw te bouwen stadion was de wereld te klein oa voor deze Spar, was bang voor oneerlijke concurentie en alle buurtgenoten leefden met hen mee. Leeft men nu nog zo mee? Ik denk het niet gezien de overlast op zondagmiddag in de buurt. Maar principes (geen geloof) worden ook hier overboord gegooid want geld stinkt natuurlijk niet. Trouwens een raar idee wanneer je als buitenstaander langs rijdt en denkt dat je in Zwolle in een lange rij moet staan om voedsel te bemachtigen. En let wel in elk etmaal zit 24 uur voor iedereen dit geldt ook voor Jasper!


  ⚠️ Meld

 51. Bericht door _japser, op 10 januari 2013 om 13:33

  Maar het was in het verleden wel degelijk zo dat er werd geregeerd vanuit de Bijbel

  Beter kun je zeggen ‘Vanuit de kerk’. Zondagsrust heeft met de Bijbel net zo weinig te maken als een hoofddoekje met de Koran.  ⚠️ Meld

 52.  door Cees, op 10 januari 2013 om 13:33Het is belachelijk dat de winkels op zondag open moeten. Er zijn zes dagen in de week om je boodschappen te kunnen doen. Iedereen vindt tijdens deze 6 dagen wel de tijd om boodschappen te kunnen doen.

  Misschien dat dit voor jou geldt, maar niet voor mij! Na een dag werken ben ik moe en dan heb ik geen zin om me weer te moeten haasten. Het geeft mij een meer ontspannen gevoel om dit in alle rust op zondag te kunnen doen. Dus voor mij geeft dit juist meer rust. Dat jij er anders over denkt wil niet zeggen dat anderen dit ook zo ervaren. Het komt heel belerend over.


  ⚠️ Meld

 53. @-Jasper de meeste supers zijn van 0.800- 20.00 uur open. Coop zelfs al om 7.30 uur. Er zijn altijd wel momenten dat het niet zo druk is in de supers. Denk je nu echt dat het door de week rustiger in de supers word als ze zondags open gaan? Volgens mij mogen ze ook pas vanaf 16.00 uur open op zondag. Dat is pas aan het eind van de middag, schiet je nog niet veel mee op. En er is al heel lang een AH to go op het station open op zondag van 11.00 uur tot 23.00 uur. Dus de gelegen heid is er al lang. en aan deze tijden heb je meer dan pas vanaf 16.00 uur. Ga je daar lekker heen als je rustig wil winkelen.


  ⚠️ Meld

 54. Ik verlaat ’s ochtends Zwolle om 6:49 en kom thuis om 19:00, dan wil ik even rustig zitten en eten, en dan de afwas. Dus ik heb geen ruk aan 8:00-20:00. De AH To Go is vele malen duurder en met een zeer beperkt assortiment.


  ⚠️ Meld

 55. Bericht door _japser, op 11 januari 2013 om 09:34
  Ik verlaat ’s ochtends Zwolle om 6:49 en kom thuis om 19:00, dan wil ik even rustig zitten en eten, en dan de afwas. Dus ik heb geen ruk aan 8:00-20:00. De AH To Go is vele malen duurder en met een zeer beperkt assortiment.

  Idd, er zijn meer mensen die vroeg weggaan, laat terug zijn. Eten en kids naar bed en dan is het 20.00 uur.


  ⚠️ Meld

 56. jasper, dat is een herhaling van zetten. Je kiest zelf nogmaals om zo veel te werken. Je wilt wel van alles, maar daar staat soms ook tegenover dat het andere niet kan. Ik vind hetnogal gemakkelijk om keuzes te maken en te verwachten dat een ander inlevert om de negatieve effecten van je eigen keuze weg te poetsen.


  ⚠️ Meld

 57. Jasper je hebt blijkbaar wel tijd over om hier te reageren om 9.42 uur. Dus kom dan niet aanzetten met dat je alleen op zondag boodschappen kan doen. En er zijn meer mensen die zo vroeg moeten beginnen en laat terug zijn. Die moeten ook gewoon hun boodschappen halen tussen 8.00 uur en 20.00 uur.


  ⚠️ Meld

 58. Je kiest zelf nogmaals om zo veel te werken. Je wilt wel van alles, maar daar staat soms ook tegenover dat het andere niet kan.

  In deze tijd is er weinig keus mbt het werken.

  Bericht door Ewold b, op 11 januari 2013 om 11:01
  Jasper je hebt blijkbaar wel tijd over om hier te reageren om 9.42 uur. Dus kom dan niet aanzetten met dat je alleen op zondag boodschappen kan doen. En er zijn meer mensen die zo vroeg moeten beginnen en laat terug zijn. Die moeten ook gewoon hun boodschappen halen tussen 8.00 uur en 20.00 uur.

  Ik heb ook tijd om te reageren maar dat wil nog niet zeggen dat ik ook zomaar weg kan lopen om boodschappen te doen. Op dit moment is zaterdagochtend mijn boodschappen dag, probeer zoveel mogelijk te halen voor de hele week. Maar zaterdag is een drukke dag, dus als boodschappen doen op zondagochtend kan, graag.


  ⚠️ Meld

 59. Volgens mij leven we in een vrij en tolerant land. Winkels open op zondag? Prima wat mij betreft! Kerkbezoek op zondag? Ook prima! Zelf hang ik geen enkel geloof aan, maar ik b- en veroordeel niemand die zijn of haar eigen keuzes maakt. Leven en laten leven.


  ⚠️ Meld

 60. @ Edwin, het word sowieso geen boodschappen doen op zondag- ochtend voor je helaas. Supermarkten gaan pas tegen 16.00 uur open op zondag. 0p donderdag zijn de winkels ook nog eens open tot 21.oo uur. Gewoon een luxe-probleem, denk eens aan de kleine midden-standers, die wewrken zich al kapot.


  ⚠️ Meld

 61. Ik verlaat ’s ochtends Zwolle om 6:49 en kom thuis om 19:00

  jasper, dat is een herhaling van zetten. Je kiest zelf nogmaals om zo veel te werken.

  Beetje naïef om ervan uit te gaan dat zulke tijden te maken hebben met veel dan wel meer werken. Als je in Zwolle woont en bijvoorbeeld in de buurt van Utrecht of verder weg werkt zijn dat doodnormale tijden voor een gewone werkdag. En kom alstublieft niet aan met die dooddoener “daar kies je zelf voor, en anders verhuis je maar”.

  Jasper je hebt blijkbaar wel tijd over om hier te reageren om 9.42 uur.

  Nog nooit pauze op je werk gehad ofzo?

  En er zijn meer mensen die zo vroeg moeten beginnen en laat terug zijn. Die moeten ook gewoon hun boodschappen halen tussen 8.00 uur en 20.00 uur.

  Klopt, of ze zijn aangewezen op de drukke zaterdag. Leg mij eens uit waarom mensen die schijnbaar alle tijd van de wereld hebben kunnen kiezen uit 6 dagen om boodschappen te doen, en mensen met een druk bestaan hebben nauwelijks keuze. Waarom is die ene extra keuzemogelijkheid hun niet gegund?

  denk eens aan de kleine midden-standers, die wewrken zich al kapot.

  Daar word toch ook aan gedacht? Zij hoeven niet open te gaan iedere zondag, enkel een paar supermarkten. Of is het soms hard werken om de toko op zondag gesloten te hebben?


  ⚠️ Meld

 62. Jasper, mensen die een dag van de zeven dagen niet het gevoel willen hebben dat de economie draait. Eén dag van de zeven is voor die mensen weggelegd en zelfs dat mag blijkbaar niet. Daarnaast zijn vooral grotere ondernemingen hiervan profiteur en gaan kleineren hier aan mogelijk kapot. Deze trend is niet alleen van vandaag de dag, maar we hoeven deze niet nog meer te voeden. Iedereen heeft het over stress, maar geen mens wil pauze nemen, zo lijkt het soms wel.  ⚠️ Meld

 63. Bigge, waarom is dat naïef? Je bent en blijft zelf degene die bepaalt waar en wanneer je werkt. En in Utrecht kan een hele boel wel normaal zijn, maar wat maakt dat uit? Men doet altijd net of het vele werken op wrange tijden iets is waar men niet onderuit komt. Je kunt er echter gewoon voor kiezen om er niet in mee te gaan. Niemand dwingt je. En ja, soms is dat financieel onaantrekkelijk. Het is maar net of je het belangrijk genoeg vindt om je boodschappen te kunnen doen als je vrij bent. Als je dan kiest om dat niet belangrijk genoeg te vinden, waarom verwacht je dan van een ander dat hij het wel belangrijk genoeg vindt voor jou en daarom de openingstijden van de winkel maar aanpast?


  ⚠️ Meld

 64. Bericht door Mul, op 11 januari 2013 om 18:32

  …mensen die een dag van de zeven dagen niet het gevoel willen hebben dat de economie draait. Eén dag van de zeven is voor die mensen weggelegd en zelfs dat mag blijkbaar niet.

  Onzin. Het wordt niet verplicht om op zondag je boodschappen te doen. Je mag zelf kiezen.

  …maar geen mens wil pauze nemen…

  Ja wel hoor… Moi! (…maar is nu overigens wel weer genoeg geweest. Zoek nu weer een leuke uitdagende (on)betaalde baan.)  ⚠️ Meld

 65. Bernard, ik heb niet gezegd dat het over zelf boodschappen doen gaat. Het gaat om het gevoel van rust waarnaar sommige mensen op zoek zijn en wat te ervaren is wanneer het consumptieve leven even stil staat. Aangezien zoiets gezamenlijk zal moeten, is dat ook het moeilijke binnen de discussie. Punt blijft dat velen verlangen naar een wat minder 24-7 hectische samenleving en dat deze groep mensen als maar inlevert, omdat dat voor anderen handig is, of meer geld oplevert. Dat verlangen naar een gezamenlijke pauzedag mag best serieus genomen worden.
  Aangezien zondag toch al een dag is waarop we enigzins stilstaan, begrijp ik best dat er mensen zijn die dat zo willen houden.

  Wat betreft het zoeken van de baan: ik hoop dat je iets leuks vindt!:)


  ⚠️ Meld

 66. Bericht door Mul, op 11 januari 2013 om 21:10

  Aangezien zoiets gezamenlijk zal moeten…

  Dat snap ik dus niet. Waarom zou zoiets gezamenlijk moeten. We zijn toch geen kuddedieren? O, wacht… Nee, ik bedoel: Ik merk er toch niets van als iemand anders boodschappen doet?

  Punt blijft dat velen verlangen naar een wat minder 24-7 hectische samenleving

  Dat weet ik niet. Ik heb ook zo’n periode gekend en heb dat de mooiste uit mijn loopbaan gevonden. Denk er nog met heimwee aan terug.

  Aangezien zondag toch al een dag is waarop we enigzins stilstaan, begrijp ik best dat er mensen zijn die dat zo willen houden.

  Zeker, ik herinner me ook wel de zondagochtenden, waar ik na kerktijd heerlijk in het zonnetje aan een kop koffie zat te lurken. Maar het lijkt me dat dit niet verstoord wordt als er ergens in de buurt een winkel open is. Gewoon laten gaan, geniet en trek je vooral niks aan van de massa. Dat is volgens mij de ware zondagsrust.


  ⚠️ Meld

 67. Wanneer je een dag per week de hectiek wilt verminderen, dan moet je dat gezamenlijk doen. En je merkt het wel degelijk wanneer de supermarkten open zijn. op het moment dat je het weet, merk je het ook.
  Ik denk dat we wel degelijk kuddedieren zijn en ik vind het soms vrij benauwend dat we continu aan het infuus van consumptie liggen. Dat we de vrijheid missen om ons daar af en toe eens los van te maken, dat vind ik een ongezonde vorm van afhankelijkheid.

  Gewoon laten gaan, geniet en trek je vooral niks aan van de massa. Dat is volgens mij de ware zondagsrust.

  Dat is natuurlijk een goed streven.


  ⚠️ Meld

Reageer