Contract Arne Slot niet verlengd

Zwolle – Het aflopende contract van Arne Slot bij PEC Zwolle wordt niet meer verlengd. Dat meldt de website headlines.nl. De club besloot de middenvelder geen nieuwe verbintenis aan te bieden, maar hem de keuze te geven om als trainer aan de slag te gaan. De ervaren rot zit daardoor met een dilemma.

De inmiddels 34-jarige Slot is teleurgesteld in de club, die over verlenging van zijn contract als speler niet wilde spreken. "Ik vind het wat voorbarig en betreur het, maar ik respecteer het wel", tekende De Stentor op. De aanvallend ingestelde middenvelder keerde onlangs terug na een half jaar blessureleed. Na de zomer kan hij nu voor een andere club kiezen of toch in Zwolle blijven, maar dan in een trainersfunctie. Dat hij na zijn carrière sowieso op de velden actief blijft, weet hij wel al zeker. "Het is inderdaad mijn ambitie om via het trainersvak in het voetbal te blijven", bevestigde hij. Dit seizoen speelde Slot tot nog toe slechts vier wedstrijden voor de ploeg van trainer Art Langeler. Eind november maakte hij zijn rentree na zeven maanden blessureleed. Slot kampte met een knie- en een heupblessure.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Tja, Arne is ook geen god. Ook bij hem beginnen de jaren te tellen. Op een gegeven moment ligt er geen toekomst meer binnen de lijnen. Dank voor je inzet. Je maakt terecht onderdeel uit van de portrettenreeks die Henk Heideveld heeft gemaakt van clubiconen waarbij je in goed gezelschap verkeert.


  ⚠️ Meld

 2. Jammer maar begrijpelijk. Hij heeft wel het laatste half jaar keihard getraind om er weer bij te komen en nu dit. Snap wel dat Slot dat wat kort door de bocht vindt.

  Opvallend is wederom dat dit nieuws inmiddels op allerlei sites te lezen staat maar niet op PEC Zwolle.nl.


  ⚠️ Meld

 3. Ik vind het zoals Slot zelf ook aangeeft voorbarig. Was een gesprek aan gegaan, waarin je een en ander had besproken. Ook de mogelijkheid om geen contract aan te gaan enz. Persoonlijk had ik dat beter gevonden. Maar ja…….


  ⚠️ Meld

 4. 34 jaar en meer dan een half jaar geblesseerd geweest. Wat had je anders verwacht? Als Arne slim is grijpt hij deze kans met beide handen aan. Zullen wel niet veel andere eredivisie clubs zijn die hem nog op het vedld willen hebben als speler laat staan als trainer!


  ⚠️ Meld

 5. Voor de vorige winterstop (december 2011) is zijn contract met 12 maanden verlengt. Tenminste zo is dat naar buiten toe gecommuniceerd door de club. Betekent dit dat Arne nu speler af is? Of loopt zijn contract nu in juni af en heeft de club dit niet gecommuniceerd?

  Goede voetballer, één van de beste die ooit in Zwolle heeft rondgelopen, maar nu is het tijd voor doorstroming.


  ⚠️ Meld

Reageer