Berkum ontvangt ‘herboren’ Harkemase Boys

Zwolle – VV Berkum hervat de competitie op zaterdag 12 januari thuis met de inhaalwedstrijd tegen Harkemase Boys. Die ploeg startte dit seizoen, na degradatie uit de Topklasse, moeizaam in de Hoofdklasse C maar herstelde zich daarna opmerkelijk waardoor de Friezen nu zelfs op een gedeelde eerste plaats staan in de tweede periode. 

"Harkemase Boys heeft een kwalitatief goede groep, maar wij hadden ook een goede periode vóór de winterstop. We zaten toen in een goed ritme en het is zaak dat we daar zo snel mogelijk weer in komen. We zijn fit en we zijn er klaar voor," vindt Berkum-trainer Roeland ten Berge. "Bij winst kunnen we een belangrijke slag slaan, niet alleen ten opzichte van het rechter rijtje van de ranglijst maar ook in de periodestand. Daarin staan we nu vierde met drie punten achterstand op de top-drie, en die krijgen we in de komende weken alle drie als tegenstander."
Harkemase Boys had dit seizoen duidelijk even moeite om te wennen aan de nieuwe competitie. Na zeven wedstrijden stond de selectie van coach Willem Brouwer zelfs onderaan met slechts drie punten en waren er maar vier goals gescoord. Daarna veerde de ploeg echter op en in de laatste vijf duels bleef Harkemase Boys zelfs ongeslagen. “Eigenlijk komt de winterstop dus een beetje te vroeg voor ons,” verzuchtte Brouwer dan ook op de site van zijn club. Hij liet weten dat zijn team de effectiviteit van de laatste wedstrijden vast wil houden, maar wel beter positiespel moet laten zien dan in de laatste weken voor de winterstop. “Eerlijk is eerlijk, het heeft de laatste weken ook wat meer meegezeten,” gaf de coach toe.

Berkum kijkt terug op een geslaagde eerste seizoenshelft. Die resulteerde in een mooie vierde plaats op de ranglijst met slechts één punt achterstand op SVZW en DVS ’33, de nummers twee en drie. Het verschil met koploper ONS Sneek bedraagt vijf punten en die ploeg is na Harkemase Boys de volgende tegenstander van de Zwollenaren. Reden genoeg voor optimisme bij coach Ten Berge over het verdere verloop van het seizoen. "We hebben een jonge ploeg. Daar valt nog veel winst te halen, want er zit nog veel rek in deze groep," liet de Berkum-trainer eerder weten.

De wedstrijd Berkum-Harkemase Boys op Sportpark De Vegtlust begint zaterdag om 14.30 uur en wordt geleid door scheidsrechter Bernard Elissen uit Udenhout.

Artikel delen:

Reageer