Straattheaterfestival “Overijssel op Straat”

Dit jaar viert het Internationaal Straattheaterfestival “Overijssel op Straat” zijn 3e lustrum. Zwolle is al die jaren van de partij geweest. Nu trok voor de 15e keer een karavaan van goochelaars, jongleurs, komieken, dansers, circusartiesten, mimekunstenaars, steltlopers, muzikanten en potsenmakers door de binnenstad.

Professionele artiesten uit de hele wereld lieten op het festival gratis hun voorstellingen zien. Gewoon op straat. Zaterdag kwamen rruim 10 groepen naar Zwolle. De meeste voorstellingen van het Straattheaterfestival vonden plaats op het Grote Kerkplein. Verder trokken de gehele zaterdagmiddag verschillende groepen over de Grote Markt en de Melkmarkt. Ook de Diezerstraat werd onveilig gemaakt. De grote slotvoorstelling is omstreeks 20.00 uur op de Grote Markt.

Meer foto’s bij ‘Lees verder’

 Overijssel op Straat doet gedurende de zomermaanden nog veertien andere steden en dorpen in Overijssel aan.  Voor meer informatie: www.kunstenopstraat.nl 

Om meer foto’s te willen zien, klikt u hier.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Discussie met manlief…. Pedro: is foto 4 gefotoshopt?
  Ik zeg van niet, maar manlief zei van wel.. nou willen we het weten ook 😉


  ⚠️ Meld

 2. Marrianne, Photoshop? Nee nee ik dacht het maar niet hoor! 🙂

  Indian Magic, heet de act, later vanavond op mijn website wat meer foto’s, ook van deze act!


  ⚠️ Meld

 3. Die man was ook eens bij Carlo en Irene. Hoe hij het doet doet ie het. Heb er zaterdag met stomme verbazing naar staan kijken.


  ⚠️ Meld

 4. Hij heeft ook een site, mijn spontane nieuwsgierigheid liet mijn blik vallen op een kist, hierop stond de volgende link: http://www.ramana.nl Hierop vind je meer. Ik heb dus ook even gelet op de spieren die er ‘gespannen stonden’. De arm waarmee hij de stok vasthield, had de spiertjes strak staan. De ander niet.. Mensen, ik snap er niks van, maar als je de site bekijkt, zie je dat ie het druk zat heeft om over de wereld te reizen (dat is mijn conclusie althans).

  Nu heeft (heb ik gezien) Pedro een foto gemaakt, die nog dichterbij was en meer van onderaf genomen.. D?¡?¡r ben ik benieuwd naar!


  ⚠️ Meld

 5. Denk ik te simpel als ik stel dat er onder het kleedje op de grond een enorm zware plaat (o.i.d.) moet liggen, dat via de stang links en een zitgedeelte (als een soort heftruck) voor onder zijn achterste voor het vertoonde effect zorgt ??


  ⚠️ Meld

 6. Misschien denk je wel te simpel maar dan doe ik ijverig met je mee.
  Die vermeende plaat hoeft overigens helemaal niet zwaar te zijn; hij moet STERK zijn. Het lichaam bevindt zich nog boven het kleedje dus is geen zware plaat nodig om rechtop te blijven (zwaartepunt ligt boven het steunvlak)
  Maar bekijk die stok nog eens goed. Het zou een vertekening van de lens kunnen zijn maar hij lijkt wat naar rechts te buigen; best logisch gezien de werking van de zwaartekracht op de man zelf.

  Twwe dingen die ik me nog wel afvraag is dus inderdaad:
  1) hoe komt hij omhoog en omlaag? (wie heeft hem zien ‘opstijgen en landen’?)
  2) hoe zit de boel aan hem vast? (Onder die wijde broek kan hij best wat beugeltjes kwijt)


  ⚠️ Meld

 7. Ik heb hem zien stijgen en dalen en het geheim niet kunnen ontdekken. In iedergeval heeft hij erg veel indruk op me gemaakt.


  ⚠️ Meld

Reageer