Fotoexpositie ‘Zwolle in Beeld 2012’

Zwolle – Op 17 januari opent het Historisch Centrum Overijssel de foto-expositie ‘Zwolle in Beeld 2012’. Dit unieke project is een samenwerking tussen het Historisch Centrum Overijssel, Odeon de Spiegel Theaters en de Stentor.

02-01-2013_nieuwjaars_bijeenkomst_gem_zl_01_.jpg

Het Historisch Centrum Overijssel, Odeon de Spiegel Theaters en Uitgeverij de Stentor presenteren het uitgebreide jaaroverzicht van Zwolle, weergegeven in een unieke selectie beelden van de bekende stadsfotografen Frans Paalman, Harry ten Klooster en Pedro Sluiter. Alle belangrijke, mooie maar ook verdrietige emoties in nieuws en sport van het afgelopen jaar komen terug in Zwolle in Beeld 2012. Een bijzonder jaar dat de stad in verschillende opzichten weer verder heeft gebracht en we daarom niet snel zullen vergeten: het kampioenschap van PEC Zwolle, het 55-jarig jubileumfeest van carnavalvierend Sassendonk en de opening van de Hanzelijn. In pakkende beelden een bewogen en vooral inspirerend jaar.

Expositie en jaarboek
Er is een expositie van foto’s te zien in Odeon de Spiegel en in het Historisch Centrum Overijssel. Naast de expositie is er een jaarboek samengesteld met een unieke selectie foto’s die met een duidelijke, spraakmakende uitleg kort de hoogtepunten van Zwolle en omgeving 2012 weergeven. Een uniek exemplaar en musthave voor elke Zwollenaar.

Het boek zal binnenkort te winnen zijn bij het foto- raadspel van Weblog Zwolle, de HotSpot Special!

Exposities:
Odeon de Spiegel, digitale expositie: 3 januari t/m 20 februari 2013.
Historisch Centrum Overijssel, fysieke expositie: 17 januari t/m 20 februari 2013.

Jaarboek:Het jaarboek is te koop in het HCO gedurende de tentoonstelling voor
€ 12,95. Abonnees van De Stentor betalen bij inlevering van de kortingsbon uit de krant slechts € 7,95.

Over de fotografen
Frans Paalman is een rasechte Zwollenaar, die na zijn opleiding begon met fotograferen bij de toenmalige Zwolse Courant. Nu ruim dertig jaar later is hij nog steeds actief voor de Stentor.

Pedro Sluiter is de jongste telg in het gezelschap.  Hij is in 2000 via internetkrant Weblog Zwolle in de fotografie terechtgekomen en heeft in 2010 de prijs van de Nederlandse Nieuwsblad Pers gewonnen.

Harry ten Klooster is een ‘blauwvinger’ en fotograaf in hart en nieren. Sinds 2002 beoefent hij persfotografie bij onder andere de Lokale Omroep Zwolle. en momenteel succesvol bij de populaire internetkrant Weblog Zwolle.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Het boek zal binnenkort te winnen zijn bij het foto- raadspel van Weblog Zwolle, de HotSpot Special!

    Wat gaaf! Maar er zijn hier altijd veel snelle bezoekers, dat het moeilijk gaat worden. Ik ga het zeker proberen.

    ———————————————————

    We gaan voor moeilijke hotspots ;-))


    ⚠️ Meld

Reageer