Eerste Gaandewegdienst in Grote Kerk Zwolle

Zwolle – Waarden, waarden, waarden en normen… Met grote regelmaat nemen mensen deze woorden in de mond. Er zijn dus zaken waar wij mensen, kerkelijk en niet-kerkelijk, gelovig en niet-gelovig veel waarde aan hechten, die we onmisbaar vinden voor het leven, zoals: trouw, liefde, volharding, verantwoordelijkheid, solidariteit om enkele te noemen. Vanuit de kerk wil de Commissie Grote Kerk de komende tijd aandacht besteden aan die waarden. 

De Commissie doet dat in een serie nieuwe diensten op zondagmiddag om 16.30 uur in de Grote Kerk, eens in de maand. De diensten gaan uit van de PGZ (Protestantse Gemeente Zwolle) en de ELK (Evangelisch Lutherse Kerk). Deze diensten worden Gaandewegdiensten genoemd, wat verwijst naar het gezamenlijke initiatief van alle wijkgemeenten van de PGZ en de ELK, en naar het stedelijke kerkblad Gaandeweg. De dienst worden voorbereid door enkele gemeenteleden en een voorganger van de PGZ/ELK. De eerste keer – zondag 20 januari om 16.30 uur – gaat voor ds. Wim Hortensius. Hij heeft ervoor gekozen om het te hebben over Volharding, een van de bijbelse kernwaarden. Hierover schrijft hij: ‘De aanhouder wint’, zegt het spreekwoord. Maar is dat zo? Is volharding, in ons leven en in ons geloof, voor ons iets waardevols? In onze moderne tijd lijkt meer waarde te worden gehecht aan flexibiliteit: je moet flexibel zijn in je werk, je mag flexibel zijn in je relaties, je kunt flexibel zijn in je geloof.

Meer informatie over de gaandewegdiensten en andere zondagmiddagvieringen in de Grote Kerk is te vinden op www.michaelsvieringen.nl

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Koppel waarden en normen alsjeblieft niet aan de kerk en aan de Christelijke godsdienst. Jullie noemen mensen als mij “ongelovigen”, maar ik hecht wel belang aan waarden en normen, zonder dat daar een kerk voor nodig is. De tabletten met de 10 Geboden… heel belangrijk, maar universeel: Joods, Soemerisch…!


    ⚠️ Meld

  2. @Paco,

    Volgens mij moet je eerst het artikeltje even lezen voordat je in de verdediging schiet. Er wordt namelijk niemand aangevallen. Lijkt me een gevalletje religiestress…


    ⚠️ Meld

Reageer