Zwolse VO Markt

Zwolle – Woensdag 16 januari wordt van 15.00 uur tot 20.00 uur voor de vijfde keer de Zwolse VO Markt georganiseerd. Op deze onderwijsmarkt presenteert het voortgezet onderwijs van Zwolle zich met stands en voorlichtingen aan de ouders en leerlingen van groep 8 die dit jaar een keuze voor een school voor voortgezet onderwijs gaan maken. De Zwolse VO Markt wordt georganiseerd in het Zwolse Landstede Sportcentrum.

Het eerste initiatief voor een Zwolse VO Markt werd vijf jaar geleden genomen door  Clarina Streuer, directeur van chr. daltonschool Koningin Emma en Ellen Laninga van De Duvencamp. Wat toen in 2009 begon als een gezamenlijke VO avond is in de loop der jaren uitgegroeid tot een grootse organisatie waarbij zowel Vivente, Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio, Catent en Landstede betrokken zijn. Ellen Laninga: “Voor veel ouders en groep 8 leerlingen is de Zwolse VO Markt welkom als eerste oriëntatie in het totale aanbod van het Zwolse voortgezet onderwijs. Hierna kunnen zij dan gerichter de Open Dagen en voorlichtingsavonden bezoeken die in januari en februari aangeboden worden”.

Deelnemende VO scholen aan de Zwolse VO Markt zijn: de Thorbecke Scholengemeenschap, Gymnasium Celeanum, JenaXL, Greijdanus, TalentStad, Van der Capellen scholengemeenschap, Carolus Clusius College, Thomas a Kempis College, Meander College, De Groene Welle, Luzac Zwolle.

Artikel delen:

Reageer