BewustZwolle in de Stadsgenoot

Zwolle – Bewustwording is in. Bewustwording is een term die je tegenwoordig veel hoort en leest, net zoals duurzaamheid bijvoorbeeld. Het is zo’n typisch container-begrip. Maar wat wordt daar precies onder verstaan? Je kunt je bewust zijn van het feit dat het vandaag bijvoorbeeld woensdag is. Of dat je honger hebt, dat het etenstijd is.

Bewustwording is ook een branche die snel groeit. Maar er zijn nog geen branche-cijfers van. In diverse steden van Nederland bundelen zich de bewustzijns-ondernemers zich in netwerken. Zwolle heeft ook zo’n netwerk: BewustZwolle, waarbij zo’n 65 ondernemers zijn aangesloten. Op zondag 20 januari vindt de eerste van een serie van maandelijkse netwerkontmoetingen genaamd de BewusteBorrel plaats van BewustZwolle in de Stadsgenoot. Op die zondag wordt er aangesloten bij de maand van de spiritualiteit met als thema: Stilte. De vervolgdata zijn 17 februari en 17 maart. Lunchroom de Stadsgenoot is het toneel van deze Bewuste Ontmoetingen. Tussen 12.00 en 15.00 uur zijn geinteresseerden van harte welkom om anderen te ontmoeten en interessante gesprekken en ontmoetingen aan te gaan over bewustwording.

Op 20 januari zal er ook live muziek klinken; een cd-presentatie van Adryen & Elayne. (Uit de Stilte wordt de Klank geboren). Daarnaast zullen er stoelmassages zijn voor wie wil (verstilling in jezelf), en zullen diverse bewustzijnsondernemers van BewustZwolle kort pitchen over hun activiteiten en deze presenteren. Zoals Vipassana Meditatie Zwolle en John Musterd met het Vingerlabyrinth.
Het geheel zal een ongedwongen karakter hebben van netwerken en ontmoeten. Toegang is gratis. Consumpties zijn voor eigen rekening. Wie ‘toevallig’ in de maand van de spiritualiteit (januari) bij Ana Sofia iets heeft gekocht, kan op vertoon van de kassabon een gratis tweede kop koffie of thee krijgen bij De Stadsgenoot aan de Sassenstraat 9 op 20 januari.
Zie www.bewustzwolle.nl. Op deze site kan je vinden in de agenda wat er allemaal in Zwolle gebeurd op het gebied van Bewustwording. Van cursus tot meditatie, concert en behandelingen, therapeuten en coaches, maar ook over elektro-smog. BewustZwolle ziet bewustwording in de brede context.
Elayne Lussenburg is ontwikkelaar/inspirator van dat netwerk. Volgens Lussenburg behelst bewustwording het proces in de mens dat verband houdt met een verruiming van het denken en gaat het over de vier verschillende leefgebieden van de mens, namelijk persoonlijke ontwikkeling/spiritualiteit, gezondheid en welzijn, milieu en duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dus niet alleen het denken binnen je eigen maatschappelijke context en waarnemingen, maar gedacht vanuit een allesomvattend geheel. Het gaat om een ruimer begrip over jezelf, de wereld en de essentie van je bestaan. Bewustwording hoeft niet per definitie spiritueel te zijn, maar is wel geent op het besef van een allesomvattende eenheid.
Wie het interessant vindt om met anderen over bewustwording te praten, anderen die op dat gebied ook actief of ‘wakker’ zijn te ontmoeten, te horen wat er allemaal gebeurt in Zwolle op het gebied van bewustwording, is welkom op een zgn BewusteBorrel.

Een greep uit de Activiteiten van BewustZwolle in de maand van de Spiritualiteit
11 januari Opening maand van de Spiritualiteit met stilte-meditatie-wandeling www.bewustzwolle.nl (zie bijlage voor persbericht)
14 januari Meditatie in huiskamer de Grote Veer, www.stadsverlichting.nu
19 januari Mandala & intuitieve tekenworkshop, www.bewustzwolle.nl
20 januari BewusteBorrel in de Stadsgenoot, Sassenstraat 9, Zwolle, 12-15 uur Thema Stilte en Klinken, www.bewustzwolle.nl
22 januari Meditatie in huiskamer Zinstreel, www.stadsverlichting.nu
8 februari Workshop mindfullness-meditatie, www.bewustzwolle.nl

De landelijke maand van de spiritualiteit is een initiatief van Trouw, IKON, KRO en Happinez. Ook in Zwolle vinden er activiteiten plaats.

Artikel delen:

Reageer