Verhalenboot geeft schrijfcursussen

Zwolle – Verteltheater De Verhalenboot breidt haar activiteiten op vertelgebied uit met het geven van schrijfcursussen. Artistiek leider Kitty Peetoom is apetrots op de samenwerking die De Verhalenboot vanaf januari aangaat met de Schrijversvakschool voor Noord-Nederland. “Dit is een aanwinst voor het aanbod in Zwolle! We starten met de cursus Elementaire schrijftechnieken, een zeer gedegen basiscursus van twaalf maandagavonden.” Op maandagavond 21 januari is er op De Verhalenboot een gratis open les ‘schrijftraining’ om 19.00 uur. Hiervoor moet wel gereserveerd worden.

De samenwerking met de schrijversvakschool, die haar hoofdkantoor in Groningen heeft, is ontstaan vanuit de behoefte, niet alleen het vertellen, maar ook het schrijven van verhalen aan te gaan bieden binnen De Verhalenboot, dat bekend staat als Centrum voor de Vertelkunst met een verteltheater, vertelschool en vertelfestival in Zwolle. “Want al hebben schrijven en vertellen veel overeenkomsten, het zijn twee totaal verschillende ambachten”, aldus Peetoom. “Ook is dit een aanwinst voor de stad Zwolle, waar voor wat betreft schrijfonderwijs een leemte is.”

SchrijfopleidingSchrijversvakschool Groningen biedt schrijftrainingen aan voor beginners en gevorderden, alsmede een driejarige deeltijdopleiding. Aan de afdeling fictie van de school kunnen cursisten lessen volgen in poëzie, proza, essay, toneel, scenario en in schrijftraining, het kernvak van de school dat nu ook onderwezen gaat worden op De Verhalenboot. Bij de afdeling non-fictie van de schrijversvakschool gaat het om de schrijvende kant van de journalistiek, zoals interview, reportage, onderzoeks- en wetenschapsjournalistiek en om literaire vormen van non-fictie. KruisbestuivingPauline Durlacher, directeur van de Schrijversvakschool, ziet kansen in de toekomstige samenwerking. “We opereren tot dusver voornamelijk vanuit de provincie Groningen maar willen graag de cursisten uit de omliggende provincies de mogelijkheid bieden, in Zwolle de elementaire schrijftraining te volgen. Verder vinden we het spannend om te ontdekken welke kruisbestuivingen er zullen ontstaan met De Vertelacademie, die ook is gehuisvest op De Verhalenboot, en met het maandelijkse Open Vertelpodium en het Waterval Vertelfestival.”Gratis open les

De open les op De Verhalenboot in Zwolle begint 21 januari om 19.00 uur en eindigt rond 21.30 uur. Tijdens deze les kunnen geïnteresseerden kennismaken met de werkwijze van de Schrijversvakschool. Na afloop is er tijd voor overleg en ook kunnen deelnemers werk ter lezing geven voor een passend advies met betrekking tot toelating. De toegang tot de open les is gratis. Wel dient er gereserveerd te worden. Dat kan via 0614771011 of via de link op de website: www.deverhalenboot.nl.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer