Het weer: winter

Zwolle – De winter is in het land. Afgelopen nacht is in het noorden en noordoosten lokaal wat sneeuw gevallen. zaterdagochtend zijn er eerst vrij veel wolkenvelden, maar geleidelijk breekt de zon op steeds meer plaatsen door. Zaterdagmiddag neemt in het zuiden de bewolking weer toe.

11-01-2013_weerfoto__paralel_water-almelosekanaal_.jpg
Omgeving Almelose Kanaal

Zondag wordt het in het noorden en midden een zonnige winterdag. In het zuiden breekt pas in de middag de zon door. De maximumtemperatuur ligt rond het vriespunt. Na het weekend blijft het koud winterweer. De kans op schaatsijs neemt toe, maar vooral in het zuiden valt er soms ook wat sneeuw. Dat is natuurlijk slecht voor de kwaliteit van eventueel gevormd ijs. Hoe lang de winter in het land blijft is onzeker. Richting het volgende weekend gaan sommige weermodellen voor zachter weer. De kans op dooi neemt later in de week vooral in de kustprovincies toe.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Degene die vrijdag het weerbericht opgesteld heeft voor WLZ had ergens de zon zien schijnen 😉 Het bericht spoorde in ieder geval totaal niet met de werkelijkheid. Excuses daarvoor. Het bericht is aangepast.


    ⚠️ Meld

Reageer