Schoolboeken maken plaats voor iPad

Zwolle – Leren vanaf een iPad in plaats vanuit schoolboeken? Dat is voor atheneumklas 1 van het Carolus Clusius College de dagelijkse gang van zaken. Dit jaar is het CCC gestart met twee iPadklassen. In deze pilot wordt het onderwijs op een nieuwe manier vormgegeven. Op basis van de 21st century skills past het CCC de nieuwe onderwijsvormen toe om de leerlingen beter voor te bereiden op het werken in de samenleving. Vaardigheden als samenwerken en kritisch nadenken krijgen hierin een belangrijke plek. De iPad wordt als leermiddel ingezet.

Een groep docenten van het CCC heeft de pilot voor de nieuw te ontwikkelen atheneumklas opgebouwd. Tijdens de voorbereiding is er op een brede manier kennis genomen van de voor- en nadelen van het werken met de iPad. ‘Het is mooi om te zien dat het apparaat goed van dienst kan zijn bij de ontwikkeling van creativiteit en het in de gaten houden van het leerproces. Door middel van simpele toetsen is het mogelijk om sneller in te zien of leerlingen de stof daadwerkelijk hebben begrepen’, aldus een docent van het CCC. De mogelijkheden voor creatieve toetsing zijn ook toegenomen. Leerlingen kunnen door middel van een ingestuurd filmpje aan de docent laten zien welke leerstof zij al beheersen. Op deze manier is het voor de docent gemakkelijker om bij het leerproces van de leerling aan te sluiten. Leerlingen voelen zich hierdoor uitgedaagd om op een creatieve wijze te laten zien welke leerstof zij beheersen en leren direct hoe zij hun kennis kunnen presenteren.Zelf ervaren?Op zaterdag 19 januari kunnen basisschoolleerlingen die volgend jaar naar het atheneum gaan, kennis maken met de leerlingen en docenten van de iPadklas. Basisschoolleerlingen en hun ouders zijn van 09.30 – 14.00 uur van harte welkom op het Carolus Clusius College.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. En weer is er een groep docenten gevallen voor de verkooppraatjes (lees: door de strot duwen) van die appelboer. Krijgen de leerlingen die dingen dan ook van school of worden de ouders in deze crisis weer gedwongen om veel te veel te betalen alleen maar omdat er een afgekloven appeltje op staat? Wat is er mis met alle andere tablets die op Android werken?    ⚠️ Meld

Reageer