Klaas de Haan speelt vierde beiaardconcert

Op dinsdag 26 juni a.s. wordt het vierde concert gegeven in de serie “Zeven Beiaardconcerten van de Peperbus”. Deze keer speelt Klaas de Haan, beiaardier van o.a. Laren, Bolsward en Heerenveen.

Zijn programma bevat zeer uiteenlopende muziek. Na een luchtig begin volgt een romantisch werk van de Vlaamse beiaardier en componist Staf Nees. Daarna een eigen compositie van De Haan en ter gelegenheid van het Michiel Adriaensz. de Ruyterjaar een improvisatie over “In een blauw geruite kiel”. Het tweede deel van het programma wordt gevuld met muziek uit de film “Once upon a time in the West” van Ennio Morricone en de musical “Annie get your gun” van Irving Berlin. Het concert begint om 19.30 uur en is te beluisteren in de tuin van het Stedelijk Museum, ingang Melkmarkt. De toegang is gratis en er zijn programmaboekjes beschikbaar. De serie beiaardconcerten wordt georganiseerd door de Zwolse Beiaard Stichting, met medewerking van de Gemeente Zwolle en het Stedelijk Museum Zwolle.

Concertreeks
Verder staan deze zomer nog op het programma: Roy Kroezen op 3 juli 2007 samen met het salonorkest Spoom; 10 juli 2007 Koen van Assche (België); Peter Bremer sluit de serie af op 17 juli 2007.

Voor meer informatie: Leon van der Eijk (erebeiaardier van de stad Zwolle)  tel. 038-4659942

 

Artikel delen: