Chengachi matchwinner voor VV Berkum

Zwolle – Karim Chengachi was zaterdagmiddag de grote man bij VV Berkum. Hij maakte alle doelpunten voor de hoofdklasser in de thuiswedstrijd tegen de Harkemase Boys. Het duel werd met 3-0 gewonnen.

“Man of the Match” was spits Karim Chengachi die alle Zwolse treffers voor zijn rekening nam, maar ook de andere spelers deden het uitstekend en bovendien was de foutloos keepende Mathijs Bouwhuis in prima vorm, zodat Berkum geen moment echt in gevaar kwam. “Ik ben heel tevreden. In de eerste 20 minuten kregen we veel kansen maar toen dat niet lukte waren we bang dat de ploeg te veel zou gaan forceren en domme dingen zou gaan doen. Ik moet ze een compiment maken want ze zijn rustig gebleven en na de 1-0 viel er wat van ons af. We hebben de geboden ruimtes redelijk afgestraft, al hadden we dat nog veel meer kunnen doen,” vond Berkum-coach Roeland ten Berge. Zijn collega Willem Brouwer van Harkemase Boys was vanzelfsprekend minder te spreken over zijn team. “We zijn niet goed uit de winterstop gekomen. In de eerste 20 minuten ging het nog gelijk op, maar het breekpunt was de knullige 1-0. Berkum voetbalde heel fris, zeker nadat ze op voorsprong kwamen, en bij ons ging het alleen maar slechter,” stelde de Friese oefenmeester vast.

Beide ploegen speelden aantrekkelijk voetbal en lieten zien zich niet op de eigen helft te willen verstoppen. Dat zorgde in het begin van de wedstrijd aan Berkum-zijde voor kansjes voor Chris van der Meulen en Karim Chengachi, en aan de andere kant liet Age Hains Boersma een goede mogelijkheid liggen door de bal uit kansrijke positie voorlangs het Zwolse doel te schieten. Na ruim een half uur kwam de thuisclub op voorsprong bij een uitbraak van Chengachi. Zijn inzet leek in eerste instantie nog te kunnen worden achterhaald door Harkema-verdediger Jelmer Slager, maar tot diens afgrijzen sukkelde de bal via de paal in het doel: 1-0. Vijf minuten voor rust zorgde Chengachi voor de 2-0, toen hij een uitstekende combinatie met William Potkamp en Chris van der Meulen mooi afrondde. Harkemase Boys leek rijp voor de slacht maar de Friese doelman Jacob de Vries behoedde zijn ploeg voor zo’n rampenscenario door in de slotseconden van de eerste helft een kopbal van Dirk Muis op miraculeuze wijze uit de hoek te tikken.

In de tweede helft leek Berkum de concentratie in eerste instantie wat te verliezen maar Harkemase Boys verzuimde daarvan te profiteren. Na krap een uur spelen leek de wat fortuinlijk in balbezit gekomen Johnsen Bacuna zijn ploeg dichterbij te brengen maar de goed uitgekomen Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis voorkwam dat. Iets meer dan 10 minuten voor het einde viel dan toch het doek voor de bezoekers, die in de voorgaande vijf wedstrijden ongeslagen waren gebleven. Invaller Bunyamin Özkök stuurde Chengachi met een mooie pass op pad en de Zwolse topscorer wist vallend keeper De Vries uit een ogenschijnlijk onmogelijke positie toch te passeren, waarmee de 3-0 in de knip zat. Berkum heeft door die met goed voetbal verdiende overwinning uitstekende zaken gedaan. Hoewel de stand door een aantal afgelaste wedstrijden vertekend is, staan de Zwollenaren in de competitie nu op een mooie derde plek en in de tweede periode op een gedeelde tweede plaats. Berkum heeft dus volop moed getankt voor de volgende wedstrijd, opnieuw een thuisduel, waarin de strijd wordt aangebonden met koploper ONS Sneek.

Berkum-Harkemase Boys, 12 januari 2013

Eindstand: 3-0 (2-0)

Doelpunten: 34. Karim Chengachi (1-0), 41. Karim Chengachi (2-0), 78.. Karim Chengachi (3-0)
Gele kaart: Klaas Schotanus (Harkemase Boys)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Dirk Muis, Jason Huisman, Kees Dorgelo, Jeffrey Pohowainjaan, Yassine Assa, Jerrol Poot (82. Felix Hermsen), Frank Hoolsema, William Potkamp (60. Bunyamin Özkök), Chris van der Meulen, Karim Chengachi (89. Arjen Westrik)

Opstelling Harkemase Boys: Jacob de Vries, Johnsen Bacuna, Arjen Bergsma, Jasper Valentijn, Robin Huisman de Jong, Jelmer Slager, Klaas Schotanus, Age Hains Boersma, Heine Uuldriks (46. Bas Hooiveld), Raymond Bolt (69. Simon Schreiber), Harvey Bischop (46. Joel Wagenaar)

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer