Zwolle krijgt jongenskoor

Zwolle – Korenstad Zwolle heeft er een nieuwe uitdaging bij. Met ingang van dit jaar gaat Jongenskoor Zwolle van start. Bouwe Dijkstra, oprichter van o.a. het Kampen Boys Choir en het Roder Jongenskoor geeft wekelijks les aan de jongens. Dinsdag 15 januari is de eerste repetitie.

Zwolle heeft al zo’n 40 koren, maar een jongenskoor is er nog niet. Jongenskoor Zwolle wil hier een verandering in brengen. Het zingen met jongens is heel anders dan met meisjes. Juist daarom is het van belang dat Zwolle een jongenskoor krijgt. Zangpedagoog Bouwe Dijkstra heeft veel ervaring met jongenskoren en wil zijn ervaring en kennis graag delen. Dat Dijkstra zich verbindt aan Jongenskoor Zwolle is erg bijzonder en geeft ook meteen aan dat het jongenskoor wil gaan voor kwaliteit. Jongenskoor Zwolle gaat van start met een cursus samen zingen en spelen voor jongens vanaf 7 jaar. In deze cursus leren de jongens noten lezen en ontdekken ze de mogelijkheden van hun stem. Jongens die meedoen aan de cursus hebben twee keer per week les.

Op dinsdagmiddag 15 januari is er een eerste repetitie. Jongens die geïnteresseerd zijn worden van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn en mee te zingen. De repetitie is van 15.45-16.30 en vindt plaats op basisschool De Kopakker, Dijkgraafhof 2 in Zwolle. Vanaf 15 januari wordt er twee keer per week gerepeteerd op de dinsdag- en donderdagmiddag. Info en inschrijven via www.jongenskoorzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer