Auto te water aan Nieuwe Veerallee

Zwolle – Zaterdag rond 17.25 uur kwam er bij de hulpdiensten een melding binnen van voertuig te water aan de Nieuwe Veerallee in Zwolle. Toen de hulpdiensten bij de plaats arriveerden was de vrouwlijke bestuurster al uit de auto geklommen.

https://youtu.be/sSobkNxO-To
Video: Rob Jager Fotografie

Omstanders hadden haar geadviseerd om in het voertuig te blijven zitten tot er hulp was, maar zij heeft met behulp van een lifehammer een raam ingeslagen en is vervolgens door het ondiepe water naar de kant gelopen. Zij is even later gecontroleerd door het ambulancepersoneel. De auto is geborgen en helaas zijn de boodschappen wel nat geworden.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Omstanders hadden geadviseerd om in de auto te blijven??????
  Als je de kans krijgt is het uit de auto en zorgen dat je in veiligheid komt. Dat stuk blik kunnen ze altijd nog bergen. Voor hetzelfde geld was de auto verder in de prut gezakt en was de vrouw verdronken.  ⚠️ Meld

 2. Tjee, wat een dom advies. Je moet proberen zo snel mogelijk uit de auto te komen. Als het kan voor ie gezonken is. Zinkt die, dan lukt het niet de deur te openen door de druk. In dat geval, rustig blijven, proberen via het raam en anders wachten tot de auto deels is volgelopen zodat de deur weer open kan.
  Mij lijkt het een nachtmerrie. Daarom parkeer ik nooit langs een gracht.
  Gelukkig is mevrouw ongedeerd.


  ⚠️ Meld

 3. Altijd zo snel mogelijk uit de auto. Tegenwoordig zit er veel elektra in een auto die de geest kan geven als er water bij komt (sloten, ramen, enz.). Je loopt dan risico jezelf op te sluiten!

  Zodra het mogelijk is, de auto verlaten en zorgen dat alle inzittenden eruit komen.

  Ga dus niet wachten tot de auto gezonken is!

  Mocht het lukken, maak dan nog een lijntje vast aan de auto. Dan is hij sneller terug te vinden. In dit geval was dat natuurlijk niet nodig.

  Mark Duijf,
  Reddingsbrigade Zwolle


  ⚠️ Meld

 4. Omstanders hadden haar geadviseerd om in het voertuig te blijven zitten tot er hulp was

  Dat is het domste wat je kan doen, in de auto blijven zitten terwijl die zinkt.

  Gelukkig is alles goed afgelopen.


  ⚠️ Meld

 5. Het was daar ondiep en de auto bleef op de bagger liggen.
  Dan heb je tijd om er uit te komen.

  Uiteraard total loss (waterschade in moderne auto’s is funest) maar binnenkort waarschijnlijk weer gewoon te koop in de autohandel…  ⚠️ Meld

Reageer