Voorzitter PEC Zwolle baalt van rechten voor ZOo

Zwolle – De voorzitter van PEC Zwolle, Adriaan Visser, baalt van de deal die PEC Zwolle met de lokale omroep RTV ZOo maakte voor de audio- visuele rechten van het trainingskamp van PEC Zwolle in het Turkse Belek. Alleen de lokale omroep mocht geluid opnemen en beelden maken van de trainingsweek van PEC Zwolle. De supporterssite van PEC Zwolle liet de afgelopen week weten niet gelukkig te zijn met de afspraken. Nu konden zij voor het eerst sinds jaren geen beeldverslag maken van het jaarlijkse trainingskamp in het buitenland.

De discussie over de zogenaamde exclusieve beelden kwam tot uiting in een verslag van NOS Sport. Presentator Joep Schreuder liet in een korte reportage zien dat dat zijn landelijke omroep geen opnames mocht maken van de training van PEC Zwolle in het Turkse Belek. De persvoorlichtster van PEC Zwolle hield hem tegen. En ook dat hij voor een interview met trainer Art Langeler niet anders mocht filmen dan voor een reclamebord. Aan de uitgezonden beelden werd overduidelijk dat de NOS niet blij was met de beperkingen van PEC Zwolle. Via Twitter laat voorzitter Visser het volgende weten over de deal met ZOo: "Eens en nooit weer. Einde discussie!" En verder: "Dat doen we dus niet meer voor die paar centen! Slecht voor de exposure van de club, en voor de shirtsponsoren. Die betalen 120 maal ZOo. Maar het zo vergaand uitsluiten van andere media is een geval van een beetje dom dus! Dat afsluiten is ongewenst, en doet afbreuk aan regionaal/landelijk imago/exposure! Nooit meer!" Voorzitter Visser zegt, dat hij geen probleem heeft zijn mening op social media te uiten. Hij wil zijn standpunt ook toelichten tijdens de nieuwjaarstoespraak eind januari.

Artikel delen:
Reacties 119
 1. De manager van Zoo heeft de leidinggevenden van PEC slim ingepakt, vind ik.

  Van Wonderen en Meijntjes toeterden ook op Twitter de loftrompet over de uitzendingen, maar worden nu fijntjes door hun baas terechtgewezen. Pikant!!

  Ook weer lekker voor Zoo nu. Die hadden al een paar blunders begaan de laatste tijd. Met dat programma Kerkplein bijvoorbeeld. Deze kan er ook nog wel bij. Het wordt bijna sneu.


  ⚠️ Meld

 2. Helemaal mee eens. Zwolle stond in de reportage van de NOS goed voor lul. We moeten hier in Zwolle wel met beide benen op de grond blijven staan en we mogen blij zijn met iedere minuut die de NOS (of andere landelijke media) aan onze PEC willen besteden.  ⚠️ Meld

 3. Is Zoo weer bezig geweest? Die manager zit daar echt al veel te lang. Hoeveel schade kan je een lokale omroep aanbrengen? Goed dat Visser orde op zaken stelt. En die algemeen directeur mag ook wel weg. Ik las dat hij de Twitterkoning genoemd wordt. Helaas zijn er mensen die zichzelf HEEL belangrijk vinden >:(


  ⚠️ Meld

 4. @Eibrink&co. Wat is er mis met (veel) twitteren?? Dat jij zelf niet twittert, wil niet zeggen dat anderen niet mogen twitteren.
  Volgens mij zit de “manager” bij Zoo er nog niet zo lang. In feite heeft zij voor de omroep een goede deal gesloten. (van de andere kant bekijken). En inderdaad, Visser had dit ook intern kunnen oplossen.


  ⚠️ Meld

 5. Goed dat de voorzitter er net zo van baalt als veel supporters en sponsoren en aankondigt dat deze samenwerking eenmalig blijft.

  Nu maar hopen dat de schade van deze eenmalige ‘win-win’-samenwerking binnen de perken blijft want er zijn behoorlijk wat relaties beschadigd deze week.


  ⚠️ Meld

 6. als iets nieuws is mag iedereen dit verslaan en hoeft er geen rechten voor betaald te worden. vandaar mijn oproep om eens en voor altijd te stoppen met het betalen voor zogenaamde voetbaluitzendrechten. dit is de wereld op zijn kop. als een bedrijf een reclame spotje wil uitzenden is hij kapitalen kwijt en een voetbal club wat ook een bedrijf is met mensen op de loonlijst krijgt er geld voor.  ⚠️ Meld

 7. Dit is het zoveelste akkefietje waarin van W de club te kakken zet . In een ” normaal” bedrijf zou dit EXIT zijn !!!!!!!


  ⚠️ Meld

 8. Ik begrijp uit de twitters van de general manager dat zij persoonlijk aan de supporterssite heeft aangeboden dat die alle beelden mocht gebruiken. Klinkt anders dan wat ik eerder hierover las.


  ⚠️ Meld

 9. De manager moet je met een hele grote korrel zout nemen. Of eigenlijk moet je die niet geloven. Dat blijkt na 3 incidenten van de laatste paar maanden. Ze is niet eerlijk en manipuleert waar je bij staat. Vraag het de mensen van het radioprogramma Kerkplein. Een interessante discussie daarover is hier wel te vinden.


  ⚠️ Meld

 10. Die discussie heb ik gevolgd, programma. Ik las ook in haar tweets dat ze iets heeft met “powervrouwen”, een woord ‘zum kotzen’. Ze twittert voornamelijk over sport en PEC. Ik vraag me af of ZOO wel breder is geïnteresseerd, zeker gezien de weinig journalistieke opmerking die ze over het WLZ-bericht en -foto’s over de geëxplodeerde woonboot maakte.
  Hoe het ook zij met ZOO, ik ben blij dat Zwolle gezegend is met WLZ.


  ⚠️ Meld

 11. @Dame

  De beweringen van Astrid ter Heide ten aanzien van de supporterssite zijn onjuist en ongepast. Beter onthoudt zij zich hiervan. Zij heeft haar exclusieve deal gehad en ik ben blij dat voorzitter Adriaan Visser van PEC Zwolle te kennen heeft gegeven dat dit “eens maar nooit weer is”. Voetbal en zeker onze PEC is van ons allemaal en de berichtgeving hierover is geen exclusief recht dat verworven kan worden met gemeenschapsgeld. Volgend seizoen weer mooie beeld- en filmrapportages van verschillende media waarin bijzaken (powervrouwen etc) niet meer de hoofdzaak overheersen!


  ⚠️ Meld

 12. Volgens 5 tweets van Dhr Visser, hedenmiddag, komt hij in zijn nieuwjaarstoespraak terug op deze kwestie. Doch als ik goed lees, bedoelt Adriaan iets geheel anders, met “dat niet weer” dan dat een heleboel mensen hier neer zetten/ denken. Wel de nuances lezen.
  En met dat hakken op Zoo, snap ik ook niet. 1e, voor hun doen, hebben ze gewoon een goede deal gemaakt, waar ook Visser vanaf wist, en 2e, als Zoo een verslag doet of deed, van een wedstrijd van Zwolle, uit of thuis, (Evert Pasman) hoor je ook niemand.


  ⚠️ Meld

 13. Dat ZOO, was maar amateuristisch !! Niks op TV, alleen beetje gebrabbel op de lokale radio. En die beelden van de NOS vanuit Belek, waren om te kotsen, zoals die trut met PEC Zwolle pakje aan. Hoe dom kun je zijn.
  Echt weer iets voor de stad Zwolle, om zo te kakken worden gezet. En over die Stridje65 maar niet te spreken!! #billentikker.


  ⚠️ Meld

 14. Ik wist niet dat ze dat deden. Ben wel vaak op zoek naar een zender of een stream waar ik de wedstrijden van PEC kan volgen. Maar ben nog nooit op het idee gekomen om ZOO te checken.
  Verder eens met je opmerking over die ZOO/PEC-deal. Daar zijn twee partijen bij geweest. Voor ZOO was het gewoon een prima overeenkomst. Die kun je niks verwijten.


  ⚠️ Meld

 15. Bernard, een abonnementje op Eredivisie-live? Natuurlijk heeft ZOO geen schuld aan die deal. Die past prima in de wens om er écht iets van te maken. Er blijft rondom ZOO wel steeds iets hangen van welles-nietes. Eerst over kerkplein, nu over het aanbod aan de supporterssite. Ik reageerde vooral op de tweets van de dame in kwestie, die zijn een beetje eenzijdig wat belangstelling betreft. Ik hoop dat ZOO zich wel breder wil profileren dan alleen via sport, want anders vrees ik voor de toekomst van deze lokale zender.


  ⚠️ Meld

 16. Ik wil best even kwijt dat die mevr Stridje65 Te Heide alleen maar voor haar zelf bezig is ,dit is weer een enorme blunder trouwens .Zoo wil koste wat kost populair zijn ,maar dat moet niet ten koste gaan van Pec of van de stad Zwolle. ik voorspel dat ook deze missie van Zoo weer mislukt zolang deze dame het voor het zeggen heeft.


  ⚠️ Meld

 17. Abonnementje Eredivisie-live? Ja, maar dan moet eerst die bekabeling van mijn TV in de revisie. (In ieder geval een nieuwe stekkerdoos.) En ja, ik weet het. Gratis monteur enzo. Maar weet niet of het echt aan mij besteed is.
  Die ‘dame in kwestie’ is inderdaad heel bijzonder. Die heeft mij een paar maand geleden geblock’t op de Twitter. Op zich wel interessant, want dat was mij in mijn 5-jarig Twitterleven nog niet overkomen en alles moet je een keer meegemaakt hebben, maar vind dat nu wel weer genoeg. Het onderbreekt soms ook conversaties van anderen die je wilt lezen. Dus Astrid: Als je mij nog eens wilt ontblock’en zul je in het hiernamaals beloond worden!


  ⚠️ Meld

 18. Op de supporterssite beweert iemand dat het hele trainingskamp is betaald door RTV Zooitje. Is dit zo? Want als dit waar is dan vind ik het een groot schandaal dat met gemeenschapsgeld plusminus 50 personen op trainingskamp zijn gegaan terwijl de gemeente zwaar moet bezuinigen! >:(


  ⚠️ Meld

 19. Van Wonderen mag van mij blijven. Media kan je maken en breken. Zo’n enorme fout vind ik dit niet. De man heeft inmiddels de club al meer gebracht dan zijn voorgangers en staat altijd open voor een dialoog maar dat is voor velen vaak een stap te ver van hun pctje…


  ⚠️ Meld

 20. Natuurlijk en dat is soms en soms vaak amateuristisch. Door de constante wisselingen van mensen blijft het altijd weer een verrassing wie welke taak op zich neemt bij onze club. Met de komst van van Wonderen zie ik dat er verbetering is gekomen maar dat het nog niet perfect loopt is een feit. Om nu al te schreeuwen om het vertrek van van Wonderen vind ik veel te voorbarig


  ⚠️ Meld

 21. De Twitter Koning Van Wonderen moeten ze indien mogelijk snel ontslaan. Hij is incapabel en voegt geen enkele waarde toe aan de club. Elke euro die hij ontvangt van de club is er één teveel. Wil de club professionaliseren, dan moet deze zwakke schakel vervangen worden binnen de organisatie.


  ⚠️ Meld

 22. Mooi man! De NOS mag een keer niet exclusief beelden schieten en Joep gaat gelijk moeilijk doen. Als de PEC-man echt een vent was, bleef ie bij zijn standpunt. Hij heeft alles immers goedgekeurd toch?! Had ie van te voren ook wel kunnen weten wat voor een ZOOi dat daar was en dat dat niet goed is voor je uitstraling. Dikke fail. En RTVZOo, dat komt niet meer goed!


  ⚠️ Meld

 23. Inderdaad gemiste kans voor PEC, als je je als club voor de regio wilt postitioneren. Aan de andere kant ultieme promo voor RTV ZOo, waar ik eigenlijk nooit naar kijk, maar nu wel scoort.


  ⚠️ Meld

 24. Da’s sowiezo het probleem bij Zwolle, veel te veel idioten in hesjes die zich ineens machtig voelen als ze iemand z’n dag kunnen verpesten.
  Zo werd op mij na aanraden van zo’n flutsteward de herdershonden losgelaten omdat ik bij Volendam een kaartje wilde kopen voor een tribune wat niet het uitvak was maar tevens wel gewoon vrije verkoop.
  Ik heb er geen zaak van gemaakt omdat ik de dag er op door mijn werkgever werd uitgezonden naar het buitenland.


  ⚠️ Meld

 25. Meneer Visser moet zijn mond houden, hij is mede-verantwoordelijk voor deze deal en dit soort zaken moet hij intern oplossen. Lekker amateuristisch dit.


  ⚠️ Meld

 26. Het verbaasd me telkens weer hoe sommigen van een simpele mug weer een gigantische olifant weten te maken.

  Wat mij betreft doet v Wonderen het fantastisch. Het is toch prachtig dat hij dat zaakje daar een beetje opschudt? De positieve ontwikkelingen bij PEC stapelen zich op. Men houdt serieus rekening met ons en we ontworstelen ons eindelijk eens van dat boerenknuppels imago.

  Dit was een experiment dat niet goed heeft uitgepakt en daarom doet PEC het de volgende keer anders. Meer is het niet.

  Het zou wat zijn zeg, dat je voor iedere mislukte actie je halve organisatie moet ontslaan.

  DESEPEREERT NIMMER.

  Offtopic: Wat een vervelende uitspraak:

  …zoals die trut met PEC Zwolle pakje aan…..

  Schaam je>:(


  ⚠️ Meld

 27. Ontslagen? Waarom? Alleen door deze miskleun met Zoo?
  Ik ben het eens met Pecisback, hij doet het verder prima. Als we iedereen ontslaan die een keer een fout maakt, is het einde natuurlijk zoek…. Kom op ff!


  ⚠️ Meld

 28. @Tutu

  Jij zegt “Als we iedereen ontslaan die een keer een fout maakt”. Wat hierin klopt is een keer. Meneer de TwitterKoning maakt keer op keer fouten en dat weet jij ook en dat hoef ik jou niet verder uit te leggen. Het zou mooi wezen als de TwitterKoning vervangen kan worden voor iemand die wel professioneel leiding kan geven binnen de organisatie.


  ⚠️ Meld

 29. @steven de Bruin, vraag eens een persoonlijk gesprek aan met Visser en vraag eens waarom van Wonderen niet wordt ontslagen. Vertel ons dan eens wat het antwoord is…………………..:))
  @edwin65 je moet je twitterberichten beter volgen.
  Ga eens af op feiten en niet op geruchten, die steeds dikker worden. Zal je sieren.


  ⚠️ Meld

 30. Feiten? Tja als we ons daar aan moeten houden blijven er maar weinig reacties hierboven over. Een kritische blik op mijn eigen reacties hier: Die zijn dan wel gebaseerd op feiten, maar wel weer off-topic 🙁 —-WEG!!!!—-


  ⚠️ Meld

 31. @Papa val1

  Dat onze TwitterKoning herhaaldelijke fouten maakt is een feit. En dat Visser hem niet vervangt is niet begrijpelijk. En wanneer ik dat aan Visser zou vragen, dan zou hij dat als bemoeizucht opmerken. Waarom Visser van Wonderen nog steeds de hand boven het hoofd houdt, blijft voor jou, mij en de overige supporters voorlopig nog een raadsel.


  ⚠️ Meld

 32. Toch apart dat er geen enkele reactie van de club van RTVZOo wordt geplaatst. Mijn vraag aan hen: hoe veel hebben zij aan PEC betaald voor het exclusief uitzenden? Ik begreep dat de politiek in Zwolle al langer twijfelt aan deze omroep. Iets met stekker er uit?


  ⚠️ Meld

 33. @Steven de Bruin, als jij op een normale wijze een gesprek aanvraagt en ook op een normale wijze communiceert, zal bijna iedereen jouw vragen beantwoorden. Maar als je direct begint dat die, en die maar weg moeten, kun je lang wachten op een gesprek. Zou ik ook niet doen. Goed gesprek kan verhelderend werken. Beter dan opgefokt en met weinig tot geen, werkelijke, feiten kennis, te schreeuwen vanaf de zijkant. Wordt ook wel, meehuilen genoemd.

  @nos, als je goed gelezen had, had je kunnen weten dat Visser er op de nieuwjaars receptie erop terugkomt.


  ⚠️ Meld

 34. @Papa val1

  Zit niet zo te lullen door alsmaar kommentaar te geven op kritiek van anderen. Waar ik over praat is een feitelijke constatering over een kwestie dat zich continu herhaalt. Ik hoop dat Adriaan Visser dat ook beseft. Het is aan hem, hoe hij met deze situatie omgaat. Ik zeg alleen maar van wat ik ervan vindt. Daar is dit forum ook voor bedoeld.


  ⚠️ Meld

 35. Steve brown, je haalt de term “feiten”en jouw “domme ongefundeerde aannamens” door elkaar. Geeft niet, kan lezen dat je een beetje in de war bent.

  Ontopic: ik ben wel blij met Visser en van Wonderen, de club zet grote stappen. Beter als Arjan Jansen en die oude kliek.
  We zijn financieel steeds gezonder en hopelijk vinden ze een goede vervangers.


  ⚠️ Meld

 36. Papa val1, dat twitterkoning Van Wonderen en de twitterkoningin Ter Heide tot het tijdstip van reageren niet twitterden is een feit. Graag serieus blijven a.u.b.


  ⚠️ Meld

 37. Wat heerlijk weer. Gaat weer over voetbal….
  Maare…. ZOo had gewoon een deal en was slim. En dat ze niet zo goed zijn in uitzenden en dat Youp niet blij was lijkt me logisch.

  En dat daar de voorzitter weer niet blij van is lijkt me dan ook weer logisch of was dat niet onderwerp ?


  ⚠️ Meld

 38. Wie waren verantwoordelijk voor het vervelende debacle met Zoo, dat is interessant. Dat was een afspraak tussen Van Wonderen en Ter Heide. Ik denk dat voorzitter Visser hier onaangenaam door verrast was. Maar o.k. “Nooit weer” een deal met ZooI, zover is duidelijk.


  ⚠️ Meld

 39. Twitterkoning en twitter koningin hahaha, gaat nergens over dit…
  Steven, als jij al wat langer bij onze club komt dan weet…ach laat maar, jij bent een van die passanten. Schreeuw lekker raak, droeftoeter.
  Ik en veel anderen hier op het forum weten dat het nu een stuk beter vertoeven bij onze club is als een tijdje geleden. De “problemen”die we nu hebben zijn gelukkig een stuk behapbaarder als voorheen. Ze zijn nog niet voorbij en we blijven kritisch, maar kom op laten we ons vooral druk maken over hoe onze opstelling en technische staf er volgend jaar uitziet ipv ons druk te maken over ons landelijke imago.


  ⚠️ Meld

 40. @1stejohn

  Je wordt steeds slaapverwekkender en langdradiger, maar in één ding geef ik je wel gelijk. We moeten ons focussen op het technische beleid binnen de club, om zodoende het Eredivisieschap te kunnen blijven handhaven.


  ⚠️ Meld

 41. Het zou je voorzitter zijn, wat een fiasco.

  1. Je begint een discussie en roept meteen: eind discussie.
  2. Jij – of iemand onder jouw verantwoording – heeft ervoor getekend.
  3. Dit speel je niet via de media en krijg je niets dan verliezers.

  Nog helemaal los van of de kritiek terecht is, maar als je zo als voorzitter doet hou ik mijn hart vast.


  ⚠️ Meld

 42. @Steven de Bruin, ik vind die langdraderigheid van @1steJohn best meevallen. Maar ik steun jouw in jou opmerking dat het weer over het voetbal moet gaan.


  ⚠️ Meld

 43. @Papa val1

  Helemaal mee eens dat het over het voetbal moet gaan, maar waarom roept de voorzitter dit nou op internet? Dan kun je reacties zoals hier verwachten. Hou het lekker intern, leer van je fouten en zorg dat zo weinig mogelijk zaken afleiden van waar het om gaat: voetballen (en dan bij voorkeur winnen ;))


  ⚠️ Meld

 44. Sommige zaken voelen nu eenmaal niet goed, een paar jaar geleden was dat met voorzitter V. Vliet, later met V. Perlo en nu die V. Wonderen.


  ⚠️ Meld

 45. Opmerkelijke ommezwaai Langeler in roerige week PEC
  16/01/2013 22:30

  PEC Zwolle heeft een roerig trainingskamp in het Turkse Belek achter de rug. Niet alleen was er een relletje over de tv-rechten van het trainingskamp, ook ontstond er commotie naar aanleiding van een artikel in de VI van vorige week over het aanstaande vertrek van trainer Art Langeler (foto) en Jaap Stam.

  In het desbetreffende verhaal stond dat de in Zwolle wonende Langeler de club mede verlaat vanwege bedreigingen door supporters in het verleden. Op de eigen clubsite meldde de oefenmeester in zijn column vervolgens: ‘Een opiniestuk, dus niemand van ons is geciteerd. Beetje raar artikel wat mij betreft, en veel oude koeien. Enige nuance is op zijn plaats, met name wat de supporters betreft.’

  Een opmerkelijke uitspraak van Langeler omdat de trainer het bewuste artikel vooraf had gelezen. In het mailverkeer zei Langeler dat hij het een pittig stuk vond, maar dat het allemaal wel klopte.

  ‘Voor negentig procent kunnen we ons vinden in het geschetste beeld, maar in de laatste tien procent niet’, vertelt technisch directeur Gerard Nijkamp. ‘Maar we kunnen met zijn allen verder, want voor zowel ons als de supporters is de zaak afgedaan.’

  In Belek ontstond nog meer ophef. De tv-rechten lagen immers bij de lokale Zwolse omroep RTV Zoo. Dat was zeer tegen het zere been van de NOS en RTV Oost die geen beelden mochten uitzenden. ‘Een leermoment voor ons,’ stelt technisch directeur Gerard Nijkamp. ??Met name onze sponsors waren gezien de geringe exposure niet gelukkig met onze keuze, daarmee zullen we de volgende keer rekening houden.’

  http://www.vi.nl/nieuws/234271/Opmerkelijke-ommezwaai-Langeler-in-roerige-week-PEC.htm


  ⚠️ Meld

 46. Voor negentig procent kunnen we ons vinden in het geschetste beeld, maar in de laatste tien procent niet’, vertelt technisch directeur Gerard Nijkamp. ‘Maar we kunnen met zijn allen verder, want voor zowel ons als de supporters is de zaak afgedaan.’

  Altijd fijn als anderen hebben besloten wat de supporters ervan vinden.  ⚠️ Meld

 47. Volstrekt belachelijk en kansloos om de trainer te gaan bedreigen. Wat heeft dat nou voor zin allemaal? Soms schaam ik me voor dit soort volk, wat een afgang!!

  Iedereen mag zeggen wat hij vindt van Langeler maar ondertussen zijn we met hem wel kampioen geworden en spelen we aardig mee in de ere!!
  Supporter ben je van het team en daar hoort ook de trainer bij!!
  Forza Zwolle!


  ⚠️ Meld

 48. Volstrekt belachelijk en kansloos om de trainer te gaan bedreigen. Wat heeft dat nou voor zin allemaal? Soms schaam ik me voor dit soort volk, wat een afgang!!

  Soms schaam ik me voor mensen die alles maar voor waar aannemen en roepen dat ze zich schamen!  ⚠️ Meld

 49. De supporters die daar bij betrokken waren durven zelf niet uit de doeken te doen wat er precies gebeurd is. Of wil je nu wel uitleggen wat je precies hebt gedaan?

  Dat de club bij monde van Nijkamp zo reageert is gewoon verstandig, want dit is inderdaad een oude koe die de VI bij gebrek aan nieuws weer uit de sloot wil trekken.


  ⚠️ Meld

 50. Soms schaam ik me voor mensen die alles maar voor waar aannemen en roepen dat ze zich schamen!

  @edwin, wanneer je dit zegt was jij hier blijkbaar live bij aanwezig. Ander was het voor jou ook een aanname en roep je anderen na.

  Wat is dan jou waarheid. Of………


  ⚠️ Meld

 51. Dat de club bij monde van Nijkamp zo reageert is gewoon verstandig, want dit is inderdaad een oude koe die de VI bij gebrek aan nieuws weer uit de sloot wil trekken.

  Nee, niet de vi trekt die oude koe uit de sloot, het was en is Art zelf geweest die dit heeft verteld.  ⚠️ Meld

 52. Bericht door Zwollenaarisback, op 17 januari 2013 om 16:24
  typisch Edwin, zou je sieren juist afstand te nemen van deze toestand ipv hier te roeptoeteren en doen of je de wijsheid in pacht hebt….

  Pot verwijt de ketel?

  Kom volgende week zaterdag rond 18.00 uur in het home, leg ik het wel uit onder een genot van een biertje.  ⚠️ Meld

 53. pfff, gebeurt maar al te vaak dat trainers de focus leggen op de “bedreigingen” van supporters. Alleen van Vliet heeft het zwaar gehad, maar dat had hij aan zichzelf te danken. De rest was opzoek naar een makkelijke uitweg om eigen falen te verdoezelen.


  ⚠️ Meld

 54. Net als FC Twente trainer Mc Claren gaat de Twitterkoningin RTV ZOo verlaten. Ze zegt op haar Facebook dat de klus daar geklaard is. Welke klus?? Wat zijn de resulaten dan 8)


  ⚠️ Meld

 55. Bestuursleden/trainers/spelers van BVO’s bedreigen is ALTIJD fout! Niks aan zichzelf te danken 1steJohn. Dat doe je gewoon niet!


  ⚠️ Meld

 56. Jawel hoor, soms is er noodzakelijk kwaad nodig die moreel niet verantwoord is voor iedereen. Daar plukken we nu de vruchten van. Kijk maar hoe goed het gaat. Of heb jij de illusie dat dit onder van Vliet ook was gelukt. Supporters die de hele kwestie gevolgd hebben weten heel goed hoe zij als één blok hebben gestaan en er voor gezorgd hebben dat er een nieuwe wind door de club blies en dat is niet alleen door bedreigingen hoor. Dat kwam pas veel later en is slechts een klein aspect geweest wat ook lang niet door iedereen toegejuicht is.
  Bij Zwolle weten ze in iedergeval dat ze de supporters niet moeten schofferen of doodzwijgen.  ⚠️ Meld

 57. Amateurs daar bij ZOO. Veel beloven, maar er komt niets tot stand. Het was niks, het is niks en het wordt niks. Je mist ook niks 😉


  ⚠️ Meld

 58. Heldhaftig hoor John iemand tuis bakstenen door zijn ruit gooien, alleen maar om dat jij en je mede-supporters serieus genomen willen worden. Wat mij betreft krijgen dat soort gasten een levenslang stadionverbod met meldingsplicht. Ik ken dhr. van Vliet niet persoonlijk, maar dit soort wangedrag is om op te kotsen. Dat soort supporters kan en wil ik op geen enkele manier serieus nemen. Zij diskwalificeren zich zelf. Wees er maar trots op.


  ⚠️ Meld

 59. Is Twitterkoning Van Wonderen ooit teruggefloten geweest voor die tv-deal met ZOO? Of zullen we dat nooit weten??? Voorlopig zit ie nog op zijn plek.


  ⚠️ Meld

 60. Gelukkig zijn de supporters en de rest van de wereld eigenlijk niet afhankelijk van jouw mening. Prima als jij er zo over denkt, maar meer dan een mening van jou is het niet.

  Van Wonderen is door Visser teruggefloten toch? Dat zo’n deal nooit meer gemaakt mag worden? Of is dat niet genoeg voor je vak 19?


  ⚠️ Meld

 61. Stoere mannen hoor, baksteen door de ruit gooien van iemand. Portie klappen zouden ze moeten krijgen. Art heeft tot dusver zijn werk knap gedaan, gepromoveerd, halve finale beker, aantrekkelijk voetbal en knappe 15e plek op het moment.


  ⚠️ Meld

 62. Dat geldt ook voor jou 1stejohn, makkelijk lullen over stenen gooien, en dat dat een goede zaak is. Durf je dat ook te zeggen op het politiebureau als jij die steen hebt gegooid?

  Persoonlijk vind ik dat als je al stenen nodig hebt om je punt over te brengen, dat je behoorlijk faalt in je communicatieve vaardigheden. Oh, en in algemeen sociaal aanvaardbaar gedrag.


  ⚠️ Meld

 63. Hahaha, wordt steeds mooier hier. Japser, miste jouw al in dit moraalridderspel.

  Noodzakelijk kwaad een goede zaak? Hmm, discutabel. Ben ik blij met de huidige situatie bij onze club in vergelijking met vroeger? Vuk ja!

  Snap ik dat typetjes als Japser makkelijk moreel willen scoren omdat ze zoooo vaaak de plank mis slaan? ja, ook dat ja! Doe je best Jappie voor zo ver je kan. Met al je beperkingen weet je toch nog eens wat zinnigs te zeggen,maar dat was hier niet zo moeilijk hé?  ⚠️ Meld

 64. Tuurlijk, we zijn moraalridders omdat we gewoon normaal fatsoenlijk gedrag aanhangen. Dat geleuter van “PEC Zwolle is van ons!”, slaat nergens op. Als supporter koop je een kaartje en moedig je je club aan. Mooi dat je dat doet, maar je kan er op geen enkele wijze invloed op het beleid aan ontlenen. Zou een mooie Janboel worden. Get a life!  ⚠️ Meld

 65. +1 Japser!:D

  Idd, je kan het niet goed praten. Wel heeft het er mede voor gezorgd dat alles nu anders is. Als je het er nu mee eens bent of niet.


  ⚠️ Meld

 66. Stadshagenees:

  …maar je kan er op geen enkele wijze invloed op het beleid aan ontlenen…

  Zeker wel. De supporters zijn een belangrijk onderdeel van een club. Kijk bijvoorbeeld naar Twente. McLaren is naar huis gestuurd vanwege druk van de supporters. Een club die niet naar zijn supporters luistert zal het nooit redden.


  ⚠️ Meld

 67. PSV akkoord met schorsing van drie duels voor Lens. Mooi dat deze mafkees niet meespeelt, scheelt een hoop! Wat zou het mooi zijn als Zwolle vanavond voor een stuntje kan zorgen, de hoop is er. Voor de volle 100 % achter de ploeg staan en longen uit het lijf schreeuwen met z’n allen.  ⚠️ Meld

 68. Nieuwe reclameacties??

  Twitterkoning: @Stridje65 Dank voor onze meeting en veel plezier.

  Twitterkoningin: Jij ook bedankt Edward, verhelderend zoals altijd.  ⚠️ Meld

 69. @programma: Niet iedereen ziet de waarde van Twitter in. Als je dat niet ziet, moet je je er ook verre van houden. Kennelijk heb jij dat niet gedaan gezien je Twitterallergie.>:(


  ⚠️ Meld

Reageer