Woonboot verwoest door explosie in Zwolle

Zwolle – Zondagmorgen is aan de Dijkzichtweg in Zwolle een woonboot verwoest door een grote explosie. Een 72-jarige man en eeen 69-jarige vrouw raakten zwaargewond. De politie kan nog niets zeggen over de oorzaak van de ontploffing. Waarschijnlijk gaat het om een gasexplosie.

13-01-2013_explosie_woonboot_29.jpg

Een luide knal schudde Zwolle zondagmorgen wakker. Rond 09.50 uur werd er in de omgeving van de Wipstrik, Dieze Oost en Berkum een harde knal gehoord. Volgens diverse getuigen trilden de ramen in de vensters van de huizen. Op hetzelfde moment werd er aan de Dijkzichtweg, nabij de Hessenweg, een woningbrand gemeld en zou er een persoon te water zijn geraakt. Al snel bleek dat er aan de Dijkzichtweg een woonboot verwoest was door een grote explosie. Diverse hulpdiensten spoedden zich vervolgens snel richting de Overijsselse Vecht. Daar trof men een ravage aan. Brokstukken lagen in een wijde omgeving verspreid, en er lag zelfs puin in de bomen. Bij nabijgelegen huizen sprongen door de knal de ruiten uit de woningen. Kort daarna werd alarmfase Grip 1 uitgegeven. Van de woonboot is totaal niets meer over. Twee vissers hebben direct na de ontploffing een vrouw uit het water gehaald. Zij zou ongeveer een kwartier gewond in het water hebben gelegen. Een man was op de kade geklommen. Beiden raakten zwaargewond. De man werd met zware brandwonden en de vrouw met diverse wonden naar het ziekenhuis vervoerd. Een aantal katten worden nu nog vermist.

woonboot_dijkzichtweg_4.jpg
Foto via Twitter: politieagent Sander van den Noort

13-01-2013_ontploffing_woonboot_berkummerkolk_06.jpg

13-01-2013_explosie_woonboot_26.jpg

Via Lees verder meer actuele foto’s…

woonboot_dijkzichtweg.jpg
Foto via Twitter: politieagent Sander van den Noort

13-01-2013_explosie_woonboot_20.jpg

13-01-2013_explosie_woonboot_21.jpg

13-01-2013_explosie_woonboot_22.jpg

13-01-2013_explosie_woonboot_23.jpg

13-01-2013_explosie_woonboot_24.jpg

13-01-2013_explosie_woonboot_25.jpg

13-01-2013_explosie_woonboot_27.jpg

13-01-2013_explosie_woonboot_28.jpg

13-01-2013_explosie_woonboot_30.jpg

13-01-2013_ontploffing_woonboot_berkummerkolk_01.jpg

13-01-2013_ontploffing_woonboot_berkummerkolk_02.jpg

13-01-2013_ontploffing_woonboot_berkummerkolk_03.jpg

13-01-2013_ontploffing_woonboot_berkummerkolk_04.jpg

13-01-2013_ontploffing_woonboot_berkummerkolk_05.jpg

13-01-2013_ontploffing_woonboot_berkummerkolk_07.jpg

Artikel delen:
Reacties 106
 1. Woon in de AA landen en ben duidelijk geschrokken, dat is een beste knal geweest. Daarna al die sirenes…… hoop dat t goed afloopt.


  ⚠️ Meld

 2. De knal was ook in de Indische Buurt goed te horen en te voelen. Ik schrok er goed van en dacht dat er een huis de lucht in ging door een gasexplosie. Nu blijkt het een woonboot in de Wipstrik te zijn.
  Hopelijk zijn er geen slachtoffers!


  ⚠️ Meld

 3. Ik hoorde de knal had ook zoiets van wtf..
  Dacht eerst dat ze nog met vuurwerk aan het klieren waren. Maar toen de sirenes..
  We zullen het zien..


  ⚠️ Meld

 4. Ik hoorde inderdaad en knal en een trilling van de bank en ramen, dacht ook eerst aan vuurwerk of militaire oefening.
  Heb geen sirenes gehoord dus dacht niet gelijk aan explosie maar dit is wel ernstig zeg.


  ⚠️ Meld

 5. Ook ik hier in de wipstrik hoorde die doffe dreun. Ik dacht al dat :”wwat is dat nou ”
  Weblogzwolle is goed en actueel bezig. GJ ook. Scherp en oplettend.


  ⚠️ Meld

 6. We waren de honden aan het uitlaten achter het nieuwe ziekenhuis . Op eens hoorde wij een harde knal de honden schrokken enorm en de ruiten bij de kantoor gebouwen trilde niet normaal .
  Wij dachten dat er een bom of zo zo hard . Toen we uitgewadeld waren gingen we toch maar eens kijken wat er aan de hand was na div hulpdiensten voorbij te hebben gezien .
  En toen we dat bij van de Valk zagen jeetje wat een hulpdiensten en dachten jeetje wat zou daar afgespeeld hebben .
  Wij gaan even aan de kant staan de eigenaar van de camping komt e aan die dacht dat wij er bij hoorden daar wij een callamiteiten bedrijf hebben wij zeggen daar valt niets meer te doen .Dan hoorden we de naam H. jeetje wij dachten en dachten nee toch niet P. toch en ik belde mijn broer en die bevestigde het jeetje zeg die ik hoop dat het goed afloopt wij ook heel veel sterkte fam en mochten wij iets kunnen doen je kan tonnie bellen .
  heel veel sterkte gewenst .
  GR fam van der Burg


  ⚠️ Meld

 7. Twitterbericht van de politie-agent die ook de foto heeft gemaakt :

  Sander van den Noort ⤏@wa_Zwolle16
  #woonboot #ontploft #Zwolle. 2 vissers halen vrouw uit water. #heldendaad. pic.twitter.com/PFru73Fw  ⚠️ Meld

 8. Hier in Assendorp was de klap ook goed te horen. Dacht eerst aan vuurwerk. Ook omdat de hond hier aansloeg. De eerste foto hier is al indrukwekkend. Alle slachtoffers sterkte gewenst.

  Met vr. gr. Henry van beek


  ⚠️ Meld

 9. wij wonen in holtenbroek en hebben duidelijk de explosie gehoord
  toen we op tv oost gingen kijken zagen we dat het om een woonboot ging
  de moed zakte in onze schoenen weg want nu blijkt het om familie van ons gaat :'(:'(  ⚠️ Meld

 10. In Assendorp was de harde doffe knal ook goed te horen. Mijn kat shrok er van en ik ook. Van de oorzaak ben ik ook geschrokken. Ik wens het beste en veel sterkte voor de slachtoffers.


  ⚠️ Meld

 11. Dat je hier nog levend uit kan komen is al een wonder. Hebben ze wel in die boot gezeten?
  Veel sterkte voor de twee slachtoffers!


  ⚠️ Meld

 12. Wij wonen in Holtenbroek, maar hebben helemaal niets gehoord! Maar wat verschrikkelijk zeg! Heel veel sterkte voor de slachtoffers en hun naasten!!


  ⚠️ Meld

 13. Ik weet inmiddels dat de man met brandwonden in het ziekenhuis is en de vrouw met een hoofdwond.
  de man gaat waarschijnlijk naar het brandwonden centrum in Groningen
  Hoop dat het snel beter met ze gaat.
  zie ze van kleins af aan al als oom en tante.
  wens hen en de kinderen heel veel sterkte!!


  ⚠️ Meld

 14. Dit was duidelijk geen vuurwerk, hier in stadshagen was het trillende ramen en deuren. we zijn enorm geschrokken, de hond en kat waren direkt weer van slag. sterkte voor de betrokkenen


  ⚠️ Meld

 15. ik heb in Holtenbroek niets gehoord! maar wel erg zeg!! zo te zien moet het een flinke knal zijn geweest. Sterkte voor de bewoners


  ⚠️ Meld

 16. Was de hond aan het uitlaten bij de Aldi in Dieze. Wat een knal! De hond was banger dan met oudjaar! dacht eerst aan een straaljager door de geluidsbarriere, maar nu blijkt (helaas) dit het te zijn……..


  ⚠️ Meld

 17. Jeetje wat erg,hoop dat de slachtoffers het redden, ziet er heftig uit….trouwens super dat de vissers alert reageerden,top


  ⚠️ Meld

 18. Whow!

  Ik heb het ook nog gehoord vanochtend. Dacht eerst dat het vuurwerk oid was. Later zag ik op weblogzwolle staan dat het om een woonboot ging.

  Sterkte iedereen die er bij betrokken is.  ⚠️ Meld

 19. ook wat gehoord in zuid dacht dat auto.was ontploft weblog.zwolle is er altijd als eerste bij met dit nieuws inderdaad maar zo hooort het ook want nieuws over zwolle zie.je.bijna niet meer tvoost is tvtwente de stentor de sensator 😀


  ⚠️ Meld

 20. ik vind het heel erg wij hoorde de klap ook en wij wonen in de indiche buurt ik dacht ook vuurwerk maar dat wAS DUS WAT ANDERS IK VINDT HET HEEL ERG IK NEEM EEN PETJE AF VOOR DE VISSERS DIE DE VROUW UIT HET WATER GERED HEBBEB ECHTE HELDEN IK WENS DE FAM. VEEL STERKTE


  ⚠️ Meld

 21. De zogenaamde manager van Zoo had hoogstwaarschijnlijk geen notie van en geen fotograaf bij dit grote incident in Zwolle.

  @stridje65 zegt heel zuur op Twitter “Hoeveel foto’s wil/kun je maken van drijvend hout en persoonlijke bezittingen van de bewoners? Bah!”


  ⚠️ Meld

 22. Ik lees het net op de telegraaf.Het gaat om een neef en nicht van mij.Ga nu naar t ziekenhuis.Ziet er op het eerste bericht wat ik van een verpleegster aan de telefoon kreeg niet goed uit.


  ⚠️ Meld

 23. Pfff, en als al die media nu eens wat op touw zetten voor deze mensen ipv elkaar de boeman toespelen…..

  Beelden zijn wel indrukwekkend, in één klap alles kwijt…


  ⚠️ Meld

 24. Wat was dat schrikken zeg!
  In de wipstrik was het ook duidelijk te horen. Ook ik dacht in eerste instantie dat het ging om vuurwerk, maar het viel mij op dat de ramen trilden.

  Vreselijk voor het echtpaar dat ze hun thuis kwijt zijn. Laten we hopen dat ze er snel weer bovenop zijn.
  Ik wens de beide slachtoffers, vrienden en familieleden heel veel sterkte toe.

  En dikke pluim voor de vissers!


  ⚠️ Meld

 25. En ook de fotograf van de Stentor reageert zuur. Hij wordt door de politie op afstand gehouden, terwijl agenten op dat moment zelf mooie foto’s twitteren.

  Hoe kan het dan dat door de fotografen van de weblog hier wel de juiste foto’s getoond worden? Beetje tact en geduld mag wel 😉


  ⚠️ Meld

 26. Kom net uit t ziekenhuis.Mijn neef is naar het brandwonden centrum in Groningen gebracht omdat hij tweede graads brandwonden over 27 % van zijn lichaam heeft opgelopen.De artsen zeiden dat het nog wel weer goed kwam.Mijn nicht word nog behandeld op de spoedeisende hulp.BTW,ik heb geen idee of ze wel verzekerd zijn.Ook niet naar gevraagd want er zijn eerst meerurgentere dingen.


  ⚠️ Meld

 27. ik heb er geen woorden voor ik leef heel erg mee met deze mensen verschrikkelijk als je dit mee moet maken waarom ,waarom gebeuren zulke dingen nog heel veel sterkte wij weten zelf om wat mee te maken ik hoop dat deze mensen verzekerd zijn maar het allerergste is dat deze mensen zwaargewond zijn heel veel beterschap gewenst wat een drama echt een drama sterkte voor deze familie hele dikke knuffels wij leven met deze mensen mee .


  ⚠️ Meld

 28. ik lees net dat er meer urgentere dingen zijn daar ben ik het mee eens deze mensen zijn het belangrijkste want dat is ook een zorg een hele zorg dat deze mensen weer op knappen maar als je in een klap alles kwijt bent is ook een hele grote zorg waar je jaren mee te doen krijgt als je niet verzekerd bent alles alles kwijt want wij weten uit eigen ervaring dat er weinig mensen zijn die te hulp schieten en je het helemaal alleen moet doen en er ook nog mensen zijn die er niet mee kunnen zitten daarom zijn wij meelevend met deze mensen en ook met de familie sterkte heel veel sterkte gewenst


  ⚠️ Meld

 29. ik woon er hemelsbreed nog geen 500 mtr vanaf werd wakker van de knal alhoewel het bij ons niet zo luid was als in dieze e.o. dat waarschijnlijk dat omdat we net achter de dijk wonen en als n geluidswal werkt maar wel n tragedie zeg


  ⚠️ Meld

 30. Ik ben zo vrij om namens de familie allen te danken voor de blijken van medeleven en empathie.En ik zal zeker deze goede wensen doorgeven aan de getroffenen.


  ⚠️ Meld

 31. J. Harkema, natuurlijk hopen wij allen als eerste dat je neef en nicht weer helemaal zullen herstellen. Ik bergijp dat de artsen voorzichtig positief zijn over je neef. Gelukkig, maar wat een pijn zal hij hebben. Heb erg met hem te doen. Ook hoop ik van harte dat de verwondingen van je nicht mee zullen vallen. En dat de poes gevonden is of wordt.
  De materiële schade is gigantisch. Alles kwijt. Dat komt nog eens bovenop de verwondingen. Ik hoop idd dat ze verzekerd zijn, anders hebben er een grote kopzorg bij.
  Veel sterkte, ook voor de familie.


  ⚠️ Meld

 32. Als eerste is het natuurlijk van belang dat deze 2 mensen weer beter worden. En ik wens dat dat heel snel gaat. Maar ook wil ik iedereen erop wijzen dat er op facebook, groepen zijn, waar van alles wordt weggeven. En dat er ook oproepen geplaatst worden, om mensen aan spullen te helpen. Dus als de nood aan de man komt, zonder verzekering, kunnen daar spullen gratis opgehaald worden. Oa goedkoop & gratis zwolle en omstreken, maar er zijn er veel meer. Hoop dat we met zijn allen iets kunnen betekenen voor deze mensen.


  ⚠️ Meld

 33. Ik ben de jongste zus van piet .
  ik wil iedereen bedanken voor de hartelijkheid en de opbeurende woorden.
  dat iedereen zo met ons meeleeft… geweldig.
  mijn broer piet is overgebracht naar groningen,voor zijn brandwonden.
  en mijn schoonzus loes ligt in zwolle in het ziekenhuis.
  ze weten heel goed wat er gebeurd is ,en zijn goed helder.
  een wonder dat ze nog in ons midden zijn.
  maar het zijn beiden sterke mensen.
  en we willen ze nog lang niet missen


  ⚠️ Meld

 34. lieve mensen bedankt voor jullie medeleven.
  ik ben de zoon van de slachtoffers,mijn vader ligt inderdaad in het brandwonden centrum groningen.
  hij is voor 29% verbrand de brandwonden bestaan uit tweede graads oppervlakkig tot diep,
  voor de rest veel vleeswonden door het glas en het puin,
  mijn moeder heeft geen brandwonden en is er op wat vleeswonden e.d,
  vrij goed vanaf gekomen ,wonder boven wonder hebben ze alle twee geen inwendig letsel opgelopen.
  maar niettemin heeft mijn vader nog een lang genezings proces te gaan, hij heeft heel veel pijn en ligt in een steriele kamer waar hij geen bezoek mag ontvangen.
  het is een godswonder dat ze dit alle twee overleefd hebben.
  nogmaals bedankt namens ons voor de lieve berichtjes en medeleven.
  m.v.g jan en gerda haverhoek  ⚠️ Meld

 35. Ik liet de hond uit achter in de Aa-landen, de luchtdruk was hier zelfs te voelen, toen ik thuis kwam zei mijn vrouw dat de planten in de vensterbank heen en weer trilden, wat ze al heel vreemd vond, zij had de knal namelijk niet gehoord door de radio die aanstond. Veel sterkte voor de getroffenen.


  ⚠️ Meld

 36. 1 vraagje dan nog @J. Harkema

  Ben jij wel ‘echte’ familie? jij praat over je neef en nicht?!?

  Terwijl de zoon van het slachtoffer; duidelijk spreekt over vader en moeder.

  Misschien mis ik iets of is het je teveel geworden, maar het wordt er niet duidelijker op, wel dan @J. Harkema.

  @Fam. Haverhoek;

  sterkte de komende tijd en weken.


  ⚠️ Meld

 37. Geenidee. Neef & nicht is toch familie.
  En al jouw neven & nichten hebben toch ook niet dezelfde achternaam als jij.
  En wat maakt het uit of J.Harkema wel of niet echte familie is.
  Hij kent de mensen & is erg betrokken met hun situatie.
  Snap echt niet dat je je druk kunt maken of iemand wel of niet echte familie is van de slachtoffers.
  Wens alle familie, vrienden en bekenden van de slachtoffers sterkte.
  En de slachtoffers zelf heel veel beterschap.


  ⚠️ Meld

 38. Heel triest!

  Helaas zijn er geen echte regels voor gasinstallaties.
  Op een boot / wooonark kan gelekt gas niet weg en stapelt zich op.
  Toch doet de overheid niks met iets van wetgeving omdat dergelijke zaken als -incidenten- worden afgedaan (het komt te weinig voor…).

  Gezien de ravage is het buitengewoon bijzonder dat er nog mensen levend zijn uitgekomen!

  Ik wens de slachtoffers uiteraard veel sterkte!  ⚠️ Meld

 39. Beste geen idee
  Piet is een volle neef van mij want zijn moeder en de mijne waren zussen.En ik voel mij zeer betrokken bij dit alles.Het gaat mij zeer aan het hart allemaal.


  ⚠️ Meld

 40. Zal ik ook nog even zeggen dat ik geen knal hoorde. In de Assendorp. Ik herhaal: ik hoorde geen knal. Blijkbaar is het heel belangrijk om hier aan te geven of je wel of niet een knal hoorde, ik zie een man (m/v) of 30 het hier doen. Dus nogmaals: ik hoorde geen knal.

  Wat het verder met de hele gebeurtenis te maken heeft, geen flauw idee! Geen enkel idee!

  Maar ik hoorde geen knal. Laat dat duidelijk zijn. Doe met die informatie wat je wil.


  ⚠️ Meld

 41. Beste Japser,
  Fijn dat je deze informatie met ons hebt willen delen.
  Een hele geruststelling om te weten dat jij niet geschrokken bent van de knal.


  ⚠️ Meld

 42. Reageer dan niet jasper, de knal die mensen wel gehoord hadden wekte een bepaalde angst op. Als ze dan hier lezen dat iemand zijn huis/boot kwijt is dan ventileren ze dat hier. Dit is een weblog, je cynische opmerking mag hier geplaatst worden, maar zal zo weer een discussie kunnen oplaaien waar dan de focus op komt te liggen…


  ⚠️ Meld

 43. @1stejohn wat een onzin, dat is niet angst ventileren, dat is ‘oe-kijk-mij-eens-ik-tel-ook-mee’. Dat is het nieuws dichterbij jezelf halen. De aandacht juist van het ongeluk weghalen en proberen zelf die aandacht te krijgen. Eigenlijk een vorm van ramptoerisme.


  ⚠️ Meld

 44. Zonder de hulp van de dappere vissers, buurmannen, buurjongen en voorbijganger, brandweer en politie had onze (schoon)moeder misschien niet meer geleefd. Onze dank is erg groot!!
  Ook de ROVA zijn we erg dankbaar en verplegend personeel natuurlijk.

  De kat is niet gevonden. Misschien wil weblog Zwolle een foto van de kat plaatsen? Ik verstuur hem even per e-mail.
  Het zou voor het slachtoffer een geruststelling zijn als we hem kunnen vinden. Het is een schuchter beest en gezien de kou zou hij zich misschien ergens in een schuur o.i.d. kunnen verstoppen.


  ⚠️ Meld

 45. Je zou dit allemaal maar mee moeten maken! Verschrikkelijk.
  Veel sterkte voor de slachtoffers en hun familie. Hopelijk knappen ze snel weer op.

  Voor de redactie: het is een aantal katten wordt i.p.v. worden nu nog vermist. Maar dit terzijde.
  🙂

  :):):)


  ⚠️ Meld

 46. Dit is typisch -Jasper. Niet op reageren, dat vind ie namelijk erg fijn. Sterkte voor alle betrokkenen. Ik zat net rond die tijd in de bus, en zag de ravage. Verschrikkelijk. Hopelijk worden de katten nog levend gevonden.


  ⚠️ Meld

 47. @suze precies! Dat is het! En men is hier voornamelijk bezig om te roepen dat men de knal heeft gehoord. Lekker boeiend toch of je dat hebt gehoord? Wat voegt dat toe om dat hier te zeggen, anders dan uit ramptoerisme.


  ⚠️ Meld

 48. Sterkte en beterschap aan de slachtoffers. In 1 klap alles weg… Vreselijk lijkt me dat.

  De naam lezende bedenk ik me dat de kans dat ik ze ken aanwezig is (ik werk in de kamperpoort).


  ⚠️ Meld

 49. Fijn Japser dat jij nergens last van hebt gehad, totaal irrelevant dat je deze info met dit forum deelt, maar waarschijnlijk heb je behoefte aan wat aandacht. Welnu, die heb je weer gekregen hier, geniet ervan. In ieder geval veel sterkte aan de slachtoffers!


  ⚠️ Meld

 50. @Zwollenaarisback een stukje bewustmaking aan die mensen die alles eerst op zichzelf betrekken. Die mensen die hun levensverhaal boeiender vinden dan het verhaal van de twee mensen die hebben en houden kwijt zijn.

  Maar blijkbaar breng ik het verkeerd, want de meeste snappen het niet. Ik zal de volgende keer Jip&Janneke taal gebruiken.


  ⚠️ Meld

 51. Ik vind het wel van toepassing dat mensen vermelden dat ze het gehoord hebben. Vaak zeggen ze er ook bij waar ze wonen. Dat geeft toch wel aan hoe enorm en ver de klap droeg. Dus wat mij betreft: wel relevant.


  ⚠️ Meld

 52. @Jasper.

  Ik begrijp je wel hoor! het is idd een vorm van het nieuws op jezelf betrekken door gelijk te roepen dat je de knal ook heus wel gehoord hebt. Lekker belangrijk wie de klap allemaal gehoord heeft.
  Wat ik belangrijker/jammerlijker vind is dat er een prachtige woonboot de lucht in is gegaan!

  Rest mij de heer en mevrouw Haverhoek heel veel sterkte te wensen.


  ⚠️ Meld

 53. Jasper wat heb je een lage dunk van de reageerders hier. Jip en Janneke taal. De meeste mensen vinden dat je gewoon niets toe voegd aan het vreselijke gebeuren. je wil gewoon aandacht zoals stadshagenees al schrijft.


  ⚠️ Meld

 54. Japser, wat Weblog Zwolle zo bijzonder en uniek maakt is de snelheid, de actualiteit, dat het door vrijwilligers gerund wordt, maar zeker ook de vele reacties die ontzettend veel mensen hier plaatsen. Dát geeft je het gevoel van een praatje in je buurt: “heb je het al gehoord….”. Verder wil je je waarneming met anderen delen. Dat is geen tekortkoming maar een aanvulling op de nieuwsberichtgeving. Het staat zelfs in het bericht vermeld dat de knal te horen was in de Wipstrik enz. Laat me het gevoel hebben dat ik onderdeel ben van dat nieuws! Ook dat we allemaal mee kunnen helpen met het zoeken van die vermiste poes. Met z’n allen maken we zo Weblog Zwolle, en dat vind ik geweldig!!


  ⚠️ Meld

 55. Fijn dat er altijd mensen als Jasper zijn die met ongevraagd advies je precies kunnen vertellen wat je mag zetten op een weblog. Bedankt tjapster!


  ⚠️ Meld

 56. gaat het hier nou om een vreselijk drama of om japser
  hoe zit het nou eigenlijk met die kat-ten.
  het is mij niet helemaal duidelijk of het nou om een of meerdere beestjes gaat.
  ook van mij uit heel veel sterkte voor familie vrienden etc.


  ⚠️ Meld


 57. Bericht door Tsja, op 14 januari 2013 om 14:31
  Ik vind het wel van toepassing dat mensen vermelden dat ze het gehoord hebben. Vaak zeggen ze er ook bij waar ze wonen. Dat geeft toch wel aan hoe enorm en ver de klap droeg. Dus wat mij betreft: wel relevant.

  Eens! Zo dacht ik het ook, jammer dat er altijd mensen zijn die voor een ander proberen te denken, kansloos!


  ⚠️ Meld

 58. Zullen we een discussie laten bij het onderwerp zelf, en niet wie wel of niet de knal gehoord heeft en wat iemand van het melden ervan vindt?

  Mensen, kom op.. Hier zijn mensen in 1 klap hun huis kwijt geraakt en liggen zelf in het ziekenhuis. Hun geliefde huisdier is ook nog eens vermist. Heb wat medeleven met deze mensen en maak je liever druk om te helpen zoeken naar de kat, of, tzt, deze mensen helpen om aan spullen te komen voor een nieuwe woning.


  ⚠️ Meld

 59. Mischien wil -Jasper hier wel even exuses aanbieden voor het veroorzaken van een onzinnige discusie die nergens toe deed. Wens alle betrokkenen nog veel sterkte de komende tijd. Beterschap aan beide slachtoffers. Hopelijk staat iedereen voor jullie klaar mocht het nodig zijn.


  ⚠️ Meld

 60. wij willen jullie bedanken voor de lieve berichtjes allemaal .
  ik heb vandaag mijn moeder uit het ziekenhuis mogen halen en woont nu zolang bij ons in.
  gezien de omstandigheden gaat het redelijk goed met haar maar mist haar man natuurlijk heel erg.
  ben net terug uit groningen en mijn vader heeft nog een hele lange weg te gaan, voordat het er weer een beetje goed uit zal zien.  ⚠️ Meld

 61. Geweldig dat je moeder weer terug is Jan.Dat is een grote opsteker tussen al die ellende.Doe haar de groeten van mij.En je vader natuurlijk als je weer naar m toe gaat.En wens hem beterschap van mij.Ik heb met Pietje afgesproken dat ik hem zo nu en dan even bel hoe het er bij staat………groeten Jelle


  ⚠️ Meld

 62. @Jan Haverhoek: Fijn om te lezen dat je moeder weer is ontslagen uit het ziekenhuis. Hopelijk vordert het voor je vader ook snel. Ik hoop dat uit de restanten toch nog spullen te halen zijn die voor je ouders dierbaar zijn. En als laatste hoop ik op vondst van de kat.  ⚠️ Meld

 63. Yep, ik woon in zuid en heb dr plof ook gehoord (relevant). Wat moeten die mensen een enorme klap te verduren gehad. Goed te lezen dat moeders weer ontslagen is ziekenhuis.
  Ik heb zelf ook behoorlijke brandwonden gehad (gehele gelaat incl ogen) en weet uit ervaring hoe vreselijk pijn dat doet. Het goede nieuws was, dat het nu goed genezen is en amper zichtbaar omdat de verbranding in zeer korte tijd heeft plaatsgevonden. Bij de explosie hoop ik dan ook voor de man dat het kortstondig was wat de kans op vlotte genezing vergroot. (Ik ben alleen ervaringsdeskundig uiteraard).

  Een vraag die mij wel bezig houd: is het gehoor niet sterk beschadigd? Wellicht ongepast maar weldegelijk serieus geinteresseerd. Met een dergelijke ( een knal die ca. 8km nog goed te horen was) impact moet dat toch enorme gevolgen hebben?

  In ieder geval (en bovenal) wens ik de familie sterkte toe!


  ⚠️ Meld

Reageer