Zoekactie: poes vermist na explosie woonboot

Zwolle – De familie van het gedupeerde echtpaar van de geëxplodeerde woonboot aan de Dijkzichtweg in Zwolle is op zoek naar een poes. Het beestje is sinds het afschuwelijke incident vermist. Misschien vindt iemand de poes (al dan niet gewond). De naam is Poessie, ze is zo’n 11 jaar oud, gechipt maar chipnummer is verdwenen met de ontploffing. De eigenaar is erg gesteld op het beestje.

hpim0742.jpg

Familie: "Het zou voor het slachtoffer een geruststelling zijn als we hem kunnen vinden. Het is een schuchter beest en gezien de kou zou hij zich misschien ergens in een schuur o.i.d. kunnen verstoppen. Zonder de hulp van de dappere vissers, buurmannen, buurjongen en voorbijganger, brandweer en politie had onze (schoon)moeder misschien niet meer geleefd. Onze dank is erg groot!! Ook de ROVA zijn we erg dankbaar en verplegend personeel natuurlijk."

De zoon van de eigenaar van de woonboot laat via een reactie op Weblog Zwolle weten: "Ik ben de zoon van de slachtoffers. Mijn vader ligt in het brandwonden centrum van Groningen. Hij is voor 29% verbrand. De brandwonden bestaan uit tweede graads oppervlakkig tot diep, voor de rest veel vleeswonden door het glas en het puin. Mijn moeder heeft geen brandwonden en is er op wat vleeswonden e.d, vrij goed vanaf gekomen. Wonder boven wonder hebben ze alle twee geen inwendig letsel opgelopen. Niettemin heeft mijn vader nog een lang genezingsproces te gaan. Hij heeft heel veel pijn en ligt in een steriele kamer waar hij geen bezoek mag ontvangen. Het is een godswonder dat ze dit alle twee overleefd hebben."

Artikel delen:
Reacties 48
 1. Ik hoop dat deze mooie kat gevonden wordt. Houdt ook Amivedi in de gaten.
  De kat heeft hier een riempje om, hopelijk zat ze niet vast zondagochtend. Buren uit de omgeving zullen ook wel opletten.
  Sterkte!  ⚠️ Meld

 2. Nou hopen dat de kat weer op z’n pootjes terecht komt. Verder natuurlijk veel sterkte aan iedereen die te maken heeft met de ontploffing.


  ⚠️ Meld

 3. Uit een eerste onderzoek van de politie en de brandweer zijn aanwijzingen gevonden dat het om een gasexplosie ging. Ook is uit het onderzoek gebleken dat het om een ongeval gaat. Het onderzoek wordt daarom overgenomen door de verzekeraar. Deze zal onderzoeken wat precies de oorzaak is geweest.


  ⚠️ Meld

 4. gechipt maar chipnummer is verdwenen met de ontploffing…. Hoezo valt dit aan te nemen? Die kat is toch verdwenen? Hopen dat dat lieve beest zsm gevonden wordt!


  ⚠️ Meld

 5. Rick, ik moest daar ook even over nadenken. Volgens mij wordt bedoeld dat de familie niet weet welk nummer op de chip staat omdat ze de papieren niet meer hebben.


  ⚠️ Meld

 6. We hebben het registratienummer teruggevonden tussen de puinhoop vandaag. Ze staat nu dus ook officieel geregistreerd als vermist.

  Ze lag in de vensterbank te slapen toen de ontploffing kwam dus misschien is zoeken zinloos. We hebben hoop omdat het leek of er kattenpootjes in een bloedspoortje te zien waren.  ⚠️ Meld

 7. Heb net even gezocht. Dacht nu het stil is komt ze misschien te voorschijn. Heb brokjes neergelegd.

  Veel sterkte en beterschap voor de familie. Ik bid voor jullie en voor de poes!


  ⚠️ Meld

 8. Goed idee, Pieterdina! De poes is niet gevonden, dus er is goede hoop dat ook zij het heeft overleefd. Het diertje zal el enorm angstig zijn, maar dit lijkt mij de beste manier om Poessie te lokken. Ik hoop dat ze snel verschijnt. Dat zou voor de familie een geweldige opsteker in deze nare periode zijn.


  ⚠️ Meld

 9. Misschien een vangkooi neerzetten met eten erin? Kan vast in dit geval wel geleend worden bij het asiel of zo…
  Hoop dat ie snel gevonden wordt!!!  ⚠️ Meld

 10. Wat fijn dat mevrouw uit het ziekenhuis ontslagen is!
  Net weer naar de poes wezen zoeken, brokjes en vlees neergelegd.
  Verder naar achter zagen we wel kattenpootjes in de sneeuw, maar het was te donker om ze te volgen. Wat een naar idee, zo’n katje daar, die misschien gewond is.
  Er werd eerst gesproken over meerdere poezen, dat klopt zeker niet?


  ⚠️ Meld

 11. Wat lief Pieterdina!! Nee 1 kat maar hoor.
  Een slim idee van de kattenkooi. Ik vraag me alleen af of het daar niet te koud voor is? Ik ga er morgen eens naar informeren.  ⚠️ Meld

 12. Wat je kunt doen is voer neer te leggen en daarom heen in het rond bakmeel. Zo kun je zien of er pootjes staan in het meel. Leg er vis neer, dat ruikt sterker.  ⚠️ Meld

 13. Heb nog weer gezocht, ook in achterland. Bij hondenvereniging en scouting. Bij de boot, achter de keet is een hokje met touwen daar zou ze kunnen schuilen. Heb vis neergelegd. Toen ik terugkwam was het weg en heb toen weer via neergelegd. Het eten van gister was ook weg. Maar ja, kan inderdaad elke kat zijn geweest. Kijken de mensen in de omgeving ook in hun schuren?


  ⚠️ Meld

 14. Ik vraag vandaag een collega, die heeft vlg s mij ook een vangkooi. Misschien dan isolatie op de bodem doen en deken er om heen voor de warmte?


  ⚠️ Meld

 15. Mijn collega gevraagd, ze heeft hem zelf niet, hij moet dan uit Heino gehaald. Als jullie dat willen, bel me dan, dan probeer ik dat vanavond.
  06 10685619


  ⚠️ Meld

 16. Het kattenproject Zwolle gaat ons helpen 😀
  Er lopen spoortjes van de boot naar de camping Terra Nautic en de eigenaar van de camping heeft al aangeboden om mee te helpen.
  Er komt een vangkooi bij de camping en een vangkooi bij de boot.  ⚠️ Meld

 17. Wat een mooie eensgezindheid treft ik hier aan om de poes te vinden. Complimenten mensen, doet me goed in deze tijd dit te zien! 🙂


  ⚠️ Meld

 18. Het is ook fijn te lezen dat zoveel mensen meeleven en denken.
  Vandaag hebben we een kat gevangen, een hele boze die denk ik voorlopig niet meer in de buurt van de kooi zal komen.
  Morgen gaan we verder.


  ⚠️ Meld

 19. O fijn hopen dat het gaat lukken. Ik wil ook wel gaan checken bij de kooi. Ik woon vlakbij. Waar staat hij precies?
  Wat mooi dat de campingeigenaar ook meehelpt.
  Ik ga zo nog wel even kijken. Wanneer is de laatste check geweest. Moet ook niet te vaak natuurlijk, anders komt er geen kat.


  ⚠️ Meld

 20. Pieterdina het is nu al laat dus ik zal je morgen even een berichtje sturen op je telefoon. We kunnen wel wat hulp gebruiken want voor ons is het toch steeds een stukje rijden dus graag!
  ’s avonds doen we hem dicht want in de nacht is het te koud.


  ⚠️ Meld

 21. Het is geweldig wat jullie doen, Pieterdina en Mirjam. Een boze kat, maar we hopen allemaal dat Poessie binnenkort in de kooi zit te blazen. Dat zou zo ontzettend mooi zijn.


  ⚠️ Meld

 22. Is het arme dier intussen gevonden? Als brandweervrouw én als kattenmoeder vind ik deze vermissing erg.
  Er zou trouwens volgens meerdere persberichten sprake zijn geweest van meerdere katten (2 of 3). Was dit een vergissing of zijn er intussen dieren terug gevonden? Ik hoop dat jullie deze info nog willen delen, al is het al enige tijd terug. Sommige hulpverleners willen later niet weten hoe iets afloopt, anderen zoals ik juist wel.


  ⚠️ Meld

 23. Een klein lichtpuntje. We zien nu al twee keer een poes onder de schuur vandaan rennen. In het donker. Het lijkt een meerkleurige kat. Ze lag vanavond daar te slapen dus wie weet. We zetten de vangkooi nu alleen in de avond daar neer. Eerder deden we juist overdag.


  ⚠️ Meld

 24. Dat zou meer dan geweldig zijn. Ik moest vandaag nog aan Poessie denken, toen ik een meerkleurige kat zag bij de Vechtstraat. Dat was ‘m niet want overduidelijk daar ergens thuis. Ik blijf mee uitkijken en zondermeer mee hopen dat hij terugkomt.


  ⚠️ Meld

 25. Helaas vingen we gisteravond een wit grijze kat. Dus even weer een teleurstelling. Maar ik dacht ook een wit met rode te zien al is dat lastig te zien in het donker. We blijven inderdaad nog maar even volhouden. Zou zo super zijn als hij gevonden werd!


  ⚠️ Meld

 26. Gelukkig is poessie eindelijk gevonden. Helaas was ze dood. Maar nu weten ze eindelijk waar ze is.
  Heel verdrietig voor het baasje dat ze niet meer leeft. Het was zo mooi geweest als we hen het poesje terug hadden kunnen geven.  ⚠️ Meld

 27. @Pieterdina, geweldig hoe jij je hebt ingezet. (en vast enkelen met jou). Het blijft triest nieuws dat poessie niet meer leeft. Maar er is ook een stuk onzekerheid weggenomen. Het verwerken kan nu beginnen.


  ⚠️ Meld

 28. Dank Ingrid. Er waren er inderdaad veel meer. Wel bijzonder om zo’n samenwerking mee te maken, ook op deze site hoe iedereen betrokken was en meedacht en tips gaf.  ⚠️ Meld

 29. Heel erg dat peossie dood is, maar ook wel goed om te weten anders blijf je zoeken en je afvragen of ze toch niet nog ergens is. Veel sterkte voor meneer en mevrouw Haverhoek.


  ⚠️ Meld

Reageer