Waarschuwing voor gladheid regio Zwolle

Zwolle – De KNMI heeft dinsdag een waarschuwing afgegeven voor gladheid door sneeuwval voor Overijssel. In Zwolle lag rond het middaguur ongeveer 4 cm. sneeuw, en het bleef daarna nog wel even sneeuwen.

15-01-2013_sneeuwhoogtemeter_geeft_4_cm_aan.jpg

Vooral in het westen, midden en zuiden van het land is het glad door het winterweer. De ANWB zegt dat er hier en daar "monsterfiles" staan. In het noorden vallen de problemen mee. Een gebied met sneeuw ligt boven de zuidelijke helft van het land, met de meeste sneeuw de komende uren in een strook van west naar oost over het midden van het land. Overdag valt nog af en toe meest lichte sneeuw, waarbij het zwaartepunt zich langzaam naar het oosten en zuidoosten verplaatst. Er kan vandaag in het midden en zuiden nog 1-3 cm sneeuw bijvallen, in het oosten en zuidoosten rond 5 cm.

Artikel delen:
Reacties 24
 1. Om 8.35 vanuit Stadshagen weggereden ri Holten en echt stapvoets de Middelweg over. Na een half uur stond ik bij de stoplichten richting de Isala. Toen belden m’n afspraken af (logischerwijs) en ben ik zelf ook lekker omgekeerd en was 9.30 weer thuis.

  Rustig rijden, en het was te doen, maar beter is het volgens mij om lekker binnen te blijven, want het sneeuwt nog lekker door.


  ⚠️ Meld

 2. bij de brug (s-hagen) was er al auto in de bocht recht door
  zo wat taluut af gereden 😮

  spek glad zie alleen veeg wagens strooien help niet denk ik  ⚠️ Meld

 3. 15 jaar geleden zag niemand een probleem bij 10x zo veel sneeuw en geen winterbanden. Nederlanders zijn een stel mietjes geworden.


  ⚠️ Meld

 4. Wellicht een tip voor Jasper.

  Emigreer lekker naar Verweggistan, daar kun je vast de hele dag nog ongehinderd door andere weggebruikers rondcrossen in je Opel Manta.


  ⚠️ Meld

 5. Het KNMI past de criteria voor een weeralarm aan. Voor vandaag werd geen waarschuwing voor extreem weer gegeven, maar die had achteraf niet misstaan, zegt een woordvoerder van het KNMI.

  Het KNMI heeft als criterium voor zo’n waarschuwing dat er binnen een uur 3 cm sneeuw valt of binnen drie uur 10 cm. Maar dat moet anders, zegt het KNMI. “Vanochtend zagen we dat minder sneeuw over een langere tijd toch kan leiden tot een ontwrichting van het verkeer. Er is meer sneeuw gevallen dan verwacht.”

  Bij de aanscherping van de criteria wordt overlegd met onder meer de ANWB en Rijkswaterstaat.  ⚠️ Meld

 6. Op het fietsje is alles goed te doen hoor. Beetje oppassen voor de gladheid, maar je bent binnen de stad overal in bijna dezelfde tijd als anders en tis nog gezond ook 😉


  ⚠️ Meld

 7. @Zwollenaarisback doe even normaal wil je?

  @Arthur Waarom? Ik heb geen probleem met de sneeuw, ben gewoon naar mijn werk gegaan, lopend naar het station en toen met de trein/bus. Niks aan het handje.


  ⚠️ Meld

 8. @1stejohn waar ben ik digitaal op mijn bek gegaan, je verzint zaken. Op straat pas ik op waar en hoe ik loop, het is laaaaaaaaaaaang geleden dat ik onderuit ben gegaan.


  ⚠️ Meld

Reageer