De visie achter het beste kinderdagverblijf

Zwolle – Bent u benieuwd naar de visie achter het beste kinderdagverblijf van 2012? Het antwoord krijgt u op woensdag 30 januari bij Windesheim. Vanaf 13.00 uur vindt dan een vrij toegankelijke studiemiddag plaats vanuit de opleiding Pedagogisch Management Kinderopvang (PMK). De middag heeft als thema ‘Ruimte voor elk kind’ en is bedoeld voor professionals in de kinderopvang, studenten en docenten PMK en SPW 4 en andere geïnteresseerden binnen dit werkveld.

Deze middag verzorgt een drietal sprekers het algemene gedeelte van de studiemiddag. Anja Hol, voorzitter van Kinderopvang Humanitas, Christine ten Kate van het beste kinderdagverblijf 2012 en Jannie Kalkman van de opleiding PMK van Windesheim, verzorgen elk een presentatie. Na de lezingen kunnen deelnemers in de pauze ‘daten’ met studenten PMK en hen bevragen op alle aspecten van hun opleiding. Workshops |

Deelnemers kunnen kiezen uit tien verschillende workshops die te maken hebben met het thema van deze middag ‘Ruimte voor elk kind’. Het begrip ‘ruimte’ is leidend in de onderwerpen die in de workshops aan bod komen. Van bewegen in de ruimte en de lichamelijke ontwikkeling van het kind tot de letterlijke ruimte waar de kinderopvang plaatsvindt en de verschillende visies op de criteria waaraan die ruimte zou moeten voldoen. Ter inspiratie wordt er gekeken naar ervaringen in het buitenland en naar nieuwe ontwikkelingen zoals de rol van social media.

Praktische informatie

Datum en tijd: 30 januari 2013, 13.00 – 17.00 uur.
Locatie: Christelijke Hogeschool Windesheim, Campus 2-6, 8017 CA in Zwolle.

De ontvangst is in het Atrium van gebouw C. Kosten: deelname aan de studiemiddag is gratis.
Meer informatie over het programma vindt u op de agenda van www.windesheim.nl

Artikel delen:

Reageer