Schaatskoorts bij Zwolse Grachtentocht

Zwolle – Een paar nachtjes vorst in het verschiet en schaatsliefhebbers in Zwolle kijken alweer likkebaardend uit naar de Zwolse Grachtentocht. De bijzondere tocht die in 2012 voor het eerst werd georganiseerd en binnen vijf dagen meer dan vijftienhonderd schaatsers op de been bracht was een groot succes. Een succes dat onlangs werd beloond met een nominatie van het Sportgala Zwolle op een februari aanstaande.

zwolse_gr8entocht_17.jpg

Afgelopen weekend zijn de Zwolse rayonhoofden al bij elkaar geweest om een en ander te bespreken. Nauwelijks bijgekomen van de tevens door hen georganiseerde Nieuwjaarsblobjump is al wel te merken dat ook zij zin hebben in een tweede editie van de tocht. Om het succes van vorige editie voort te zetten zijn er al een aantal beslissingen genomen. Voor het publiek de belangrijkste beslissing is dat er maximaal 2500 deelnemers worden toegelaten tot de tocht. Dit zijn er duizend meer dan vorige editie maar de rayonhoofden denken dat dit aantal snel zal worden gehaald. Daarom start er aanstaande vrijdag een speciale voorinschrijving via info@zwolsegrachtentocht.nl. Vanaf 14.30 uur kunnen de eerste 1000 enthousiastelingen gebruik maken van een speciale voorinschrijving voor de tocht. Deze zijn dan zeker van hun plaats, ongeacht of de tocht dit jaar verreden wordt of eventueel voor een latere editie. Voor het ongewone tijdstip is gekozen om zo een bijzondere eer te betonen aan Zwolse Held Reinier Paping die exact 50 jaar geleden om deze tijd over de finish kwam van een van de bizarste schaatstochten ooit (de hel van ’63).

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Kan me goed voorstellen dat ze de kriebels krijgen 🙂 Wens iederéén alvast veel plezier bij het organiseren en schaatsen natuurlijk 😀


    ⚠️ Meld

  2. Hoop dat het weer kan, maar de gracht zat vorig jaar na 15 jaar(?) weer eens dicht en dan gelijk het volgende jaar eruit weer vanuit gaan dat men erop kan gaan schaatsen? De gracht is nog geeneens dichtgevroren 😉


    ⚠️ Meld

  3. @terstal, hoezo overdaad schaad?. Zou toch geweldig zijn wanneer dit evenement weer door kan gaan, voor zowel deelnemers als toeschouwers. En gaat het nietd door, volgende x beter.


    ⚠️ Meld

Reageer