Eigen ijsbaan voor Kamperpoort

Zwolle – Een ijsbaan in de Kamperpoort was er nog niet. Binnenkort wel! Op dinsdagmiddag 15 januari is er door vrijwilligers van de Zwolse wijk Kamperpoort begonnen met het bouwen van een ijsbaan op het schoolplein aan de Lijnbaan. Het is nu wachten op het sein ‘It giet oan!!’.

ijsbaankamperpoort1.jpg 

Het initiatief hiervoor kwam van vrijwilligster Wendy Egbers van STRIK (Stichting Recreatieve Initiatieven Kamperpoort), die met meerdere vrijwilligers deze middag een basin heeft opgebouwd bestaande uit bouwzeil en sneeuw. Er was veel hulp aanwezig van vrijwilligers, maar ook de buurtbewoners hielpen een handje mee om dan hopelijk op korte termijn te kunnen schaatsen. Voor er geschaatst kan worden was er veel water nodig, en is er met toestemming van wijkbeheerder Jurrien Stroomberg de hulp van de Zwolse brandweer ingeroepen die met twee blusvoertuigen het basin kwam vullen.

ijsbaankamperpoort2.jpg

 ijsbaankamperpoort3.jpg 

Artikel delen:
Reacties 21
 1. Het is super..hopen dat het snel dicht vriest en we morgen de schaatsen onder kunnen binden!

  En meneer of mevrouw Ter Stal..jammer dat u zo’n beeld van de wijk Kamperpoort heeft, in deze wijk is namelijk erg veel te doen voor zowel jong als oud!


  ⚠️ Meld

 2. Als het voor de jeugd is zijn er altijd
  mensen in de wijk die zich hiervoor
  willen inzetten. Super initiatief en mijn complimenten
  voor de vrijwilligers in deze wijk.
  Er word hier inderdaad veel georganiseerd voor zowel jong
  als oud & dit allemaal op basis van vrijwilligers.
  Mocht u hiervan op de hoogte willen blijven raad ik u aan
  de facebook van wijkvereniging strik in de gaten te houden.  ⚠️ Meld

 3. beetje jammer ter stal dat je niks van de wijk kamperpoort weet

  ben blij met alle toppers die geholpen hebben hup kamperpoort 😀


  ⚠️ Meld

 4. Wat een zeurpiet ben je mevr of mnr ter stal! Wij zijn erg benieuwd wat u zoal organiseerd voor uw buurt! Klagende mensen zijn er altijd! Ik zou zeggen kom vooral eens langs in onze kamperpoort met je vooroordelen! Wij zijn trots op wat wij allemaal doen en organiseren voor onze kinderen!!!!:D


  ⚠️ Meld

 5. Leuke wijk om te wonen,en geweldig iniatief !!
  wat zullen de kinderen snel genieten :D:D

  & onwijs leuk dat de brandweer hier aan mee heeft geholpen

  Fam van Ommen


  ⚠️ Meld

 6. @Ter stal

  Negeer die rare uitspraken. Je vindt het toch super. Ik kom ook niet uit de kamperpoort maar heb hetzelfde beeld hoor. Althans het beeld dat de gemiddelde Zwollenaar meekrijgt van deze week. Meer de media opzoeken misschien!:)


  ⚠️ Meld

 7. En nu hopen dat de ijsbaan niet hetzelfde lot krijgt als in de Indische Buurt vorig jaar.
  Vind het een grandioos initiatief voor al die keuters in de wijk ! 😀


  ⚠️ Meld

 8. Dan wil ik graag alle mensen die een “slecht” beeld van de Kamperpoort hebben uitnodigen om te kijken wat wij als Stichting STRIK allemaal organiseren!En hopen dat het waarschijnlijk negatieve beeld wat er over de Kamperpoort is gevormd in alle jaren in te ruilen voor een positief beeld!


  ⚠️ Meld

 9. Niet vernield, maar niet goed aangelegd waardoor wat stuwwallen het begaven onder de druk van het water. Het water wat is achtergebleven is bevroren en is nu een skatebaan. Met alle golvingen. Uit de Stentor vanochtend.


  ⚠️ Meld

Reageer