Gospelavond rond zendingsreis naar Molukse eilanden

Op zondagavond 24 juni organiseert Christengemeente Levend Water een gospelavond voor een team dat een zendingsreis naar de Molukse eilanden gaat maken. De avond wordt in het Molukse stichtingsgebouw St. Yar Nain gehouden. U bent vanaf 17.00 uur van harte welkom aan de Bachlaan 156.

Het programma voor deze avond varieert van muziek dat door onder andere het worshipteam van Christengemeente Levend Water verzorgd wordt, meditatie, dans, optreden van het koor, persoonlijke getuigenissen etc. Ook zal er natuurlijk genoeg tijd zijn om de teamleden persoonlijk te spreken over hun activiteiten tijdens deze zendingsreis.

Wat gaan ze doen?

De interkerkelijk zendingsorganisatie Jeugd met een Opdracht stuurt voor de vierde keer op rij een team naar Tual, een stad op de Molukse Kei eilanden. Het team bestaande uit 28 personen zal op 11 juli aanstaande naar de Molukse eilanden afreizen. Aldaar trainen ze ruim tachtig jongeren uit verschillende kerken in de stad Tual in praktische- en geestelijke hulpverlening. Het is de bedoeling dat zij vervolgens in de diverse dorpen op de Kei eilanden praktiseren wat ze geleerd hebben.

Waarom?

Sinds het uitbreken van de gewelddadigheden tussen christenen en moslims (in 1999 en 2000)op de Molukken, zijn de gevolgen hiervan nog steeds merkbaar. Naar aanleiding van deze onrusten zijn er in de loop der jaren verschillende hulpacties op touw gezet. In de afgelopen vier jaren heeft Jeugd met een Opdracht verschillende teams van jonge christelijke Molukkers uit Nederland naar de Molukken gestuurd om verzoening en vriendschappen te bewerkstelligen tussen moslims en christenen.

Artikel delen:

Reageer