Ambelt-leerlingen bewaken uitstraling Oosterenk

Zwolle – Regiodirecteur van de Ambelt in Zwolle, Ton Heimerikx, en de eigenaar van het pand aan de Dr. Wiechenweg 14 op het bedrijventerrein Oosterenk, Willem Jüttner gaan samenwerken om te zorgen dat het bedrijventerrein Oosterenk in Zwolle zijn hoogwaardige uitstraling behoudt en hierdoor aantrekkelijk blijft voor nieuwe ondernemers. De leegstand op het terrein dreigde ten koste te gaan van het groenonderhoud op en rond de locaties van The College HealthCare, Ambitio HRM en Your Meeting. Leerlingen Groen van het Voortgezet Speciaal Onderwijs van de Ambelt onderhouden daarom sinds januari 2013 het terrein.

ambelt_oosterenk.jpg

Het onderhoud van het bedrijventerrein kwam aan de orde in het overleg van de werkgroep ‘Bereikbaarheid Oosterenk, Vrolijkheid en Berkum’, waar Ton Heimerikx en Willem Jüttner beide deelnemers van zijn. Ton Heimerikx gaf hier aan dat de Ambelt wel mee wil werken aan het optimaliseren van het bedrijventerrein. Daarnaast gaf de gemeente Zwolle ook aan deze samenwerking te willen ondersteunen en stimuleren. Het ultieme doel is om het totale bedrijventerrein mogelijk ook met andere partners te gaan onderhouden, zodat het terrein voor bestaande en nieuwe bedrijven een nog mooiere locatie gaat worden.

‘Blij met samenwerking’

Heimerikx: “Er was vrijwel direct ‘een klik’ en het werd mij al snel duidelijk dat Willem Jüttner een onderwijshart heeft met een bijzondere belangstelling voor onze speciale leerlingen. Jüttner: “Met grote bewondering heb ik gezien wat de Ambelt voor haar leerlingen doet. Ik vind het oprecht een mooie uitdaging om met de Ambelt samen te werken: er is sprake van een duidelijke win win-situatie. De leerlingen kunnen hetgeen zij op school leren in de praktijk brengen en het onderhoud en daarmee de uitstraling van het bedrijventerrein Oosterenk krijgt ook een impuls. Daarnaast zijn Ton Heimerikx en ik overtuigd van deze maatschappelijke verantwoorde vorm van samenwerking; bedrijfsleven en onderwijs ontmoeten elkaar in de praktijk en proberen er op deze manier voor te zorgen dat leerlingen van de Ambelt een mooie plek in onze samenleving kunnen vinden.”

Ondertekening

De samenwerking werd op 19 december 2012 ondertekend door regiodirecteur Ton Heimerikx van de Ambelt en eigenaar Willem Jütner, eigenaar van het pand aan de Dr. Wiechenweg 14 in Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Onzeker hoe kom jij erbij dat de Ambelt eensalaris school is waar haal je dat weg .Als je niet weet waar je het over hebt reageer dan niet hierop maar ga eerst eens informeren wat de Ambelt doet .Ik kan je zeggen dat het zeker geen aso school is en dat daar goede begeleiding wordt gegeven aan moeilijk lerende kinderen maar zeker geen asoos


    ⚠️ Meld

Reageer