Survivalbaan bij de Vrolijkheid

Zwolle – Buitensport Zwolle heeft, in samenwerking met OUT!sport, in een bos nabij de A28 een survivalbaan gebouwd. De survivalbaan bestaat uit diverse touwhindernissen die tussen bomen zijn opgehangen. De baan wordt voor uiteenlopende sport- en recreatiedoeleinden beschikbaar gesteld.

Uitdagend is de survivalbaan zeker, zo kun je klauterend onder autobanden door, is er een schuin klimnet, lianen, een lussenbrug en kun je weer via een andere touwbruggen over een sloot traverseren. De survivalbaan heeft wel wat weg van een grote stormbaan. Survivaltraining is een totaalsport welke bestaat uit onverhard hardlopen, waarbij je tussendoor diverse hindernissen en obstakels moet overwinnen. Onder toeziend oog van een ervaren trainer kun je op deze survivalbaan de technieken aangeleerd krijgen en deze sport zelf ervaren. Tijdens een survivaltraining gebruik je al je spiergroepen en werk je voordurend met je eigen lichaamsgewicht. Je traint kracht, conditie, uithoudingsvermogen en behendigheid. Op donderdagavond of zaterdagochtend worden er survivaltrainingen gegeven. Ook worden er verschillende groepsactiviteiten op de survivalbaan aangeboden.          

Zo is de survivalbaan zeer geschikt voor het onderwijs, om op een uitdagende manier beweging en samenwerking te stimuleren. Voor groepsuitjes, zoals een kinderfeestje of vrijgezellenfeest, kan er een avontuurlijk tintje aan het klimmen worden gegeven. Voor alle groepsactiviteiten op de survivalbaan kun je terecht bij www.buitensportzwolle.nl . Meer informatie over de wekelijkse survivaltrainingen vind je op www.outsport.nl.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Er is ook een survivalvereniging genaamd ‘Thor’ die heeft ook een baan en traint regelmatig op het terrein van VV Edon. Al is dat wellicht meer om te trainen voor wedstrijden dan voor vrijgezellenfeesten etc.


    ⚠️ Meld

  2. Klopt. Thor heeft een hele gave baan. Af en toe gaan we vanuit OUT! ook op deze baan trainen. De baan bij de vrolijkheid is ook bedoelt om te trainen. Als je op website van outsport onder zwolle ziet kan je zien wanneer, ook niet vrijgezellen zijn dan welkom om te trainen 😉


    ⚠️ Meld

  3. Donderdagavond maar eens wezen meedoen ,Na een gedegenuitleg het een en ander uitgeprobeerd ,Fucking zwaar ,Maar een Super training.ik mis nog wel wat armkracht en behendigheid,maar dat wordt profesioneel begeleid.een aanrader voor iedereen .


    ⚠️ Meld

Reageer