Recordaantal kerstbomen ingezameld in Zwolle

Zwolle – De grootscheepse inzameling van kerstbomen heeft dit jaar 8468 kerstbomen opgeleverd. Wethouder Erik Dannenberg is erg tevreden: ‘Ook dit jaar is er door de Zwolse jeugd weer fanatiek ingezameld. Het is mooi om te zien met hoeveel enthousiasme en plezier de jongelui een extra zakcentje en gratis entree voor het Zwembad De Vrolijkheid hebben verdiend.’

03-01-2013_kerstbomen_inleveren_05.jpg

Dit jaar zijn er 8468 bomen ingezameld. Iets meer dan vorig jaar en dus een fantastisch resultaat. Het doel van de actie –voorkomen dat afgedankte kerstbomen op straat komen te liggen– is zeker gehaald: bijna nergens zijn oude kerstbomen op straat aangetroffen. Goed voor het milieu Ieder jaar wordt er in Zwolle de kerstbomenactie ‘Oude bomen vangen veel winst!’ georganiseerd. Kinderen zamelen elk jaar weer veel kerstbomen in, zodat die niet op straat blijven liggen of in brand worden gestoken. Het inzamelen van de bomen is goed voor het milieu. De eerste bomen zijn donderdag 3 januari door wethouder Erik Dannenberg in de versnipperaar gestopt bij het inzamelpunt aan de Stokmeesterlaan in Zwolle-Zuid. De ingezamelde bomen worden verwerkt tot compost voor openbare groenvoorzieningen in de stad.

Voor elke ingeleverde kerstboom kregen de kinderen € 0,20 en een stempel op een stempelkaart. Eén volle stempelkaart met tien stempels is een toegangsbewijs voor Zwembad De Vrolijkheid. Veel kinderen kunnen dankzij hun deelname aan de actie een fijne dag beleven in het zwembad.

Artikel delen:

Reageer