Klachten na veranderingen in de zorg in Zwolle

Zwolle – Bij de Algemene Hulpdienst in Zwolle komt sinds het begin van dit prille jaar een regen van klachten binnen. Het gaat om de gevolgen van de veranderingen in de zorg per 1 januari 2013 en om andere signalen.

Veel signalen komen samen bij de Algemene Hulpdienst in Zwolle. Een paar voorbeelden daarvan zijn, dat het aantal aanvragen leefgeld door mensen onder bestaansminimum laatste kwartaal verdubbeld is. Vervoer dagbesteding niet meer kostendekkend door de  veranderingen in de AWBZ. Vervoer naar winkel of bezoek kan doorgaan, omdat dit WMO geld is (tegenstelling met de hiervoor genoemde, twee potjes). Een ander voorbeeld is dat de indicatie van wie naar dagbesteding mag nu veel strenger is, met als gevolg dat mensen met een medische indicatie nog wel naar dagbesteding mogen. Die met sociale indicatie niet, terwijl deze groep veelal in eenzaamheid en isolement leeft en niet goed voor zichzelf kan opkomen.  Mantelzorgers raken steeds meer overbelast, omdat er thuis meer moet gebeuren. Het maatschappelijk middenveld komt steeds meer onder druk te staan, zegt Mink de Vries namens de Gemeenschapskringen. De gemeente gaat in het voorjaar hierover een conferentie organiseren met alle betrokken partijen. "We zijn twee weken onderweg dus waarschijnlijk komt er nog veel meer boven tafel."

Coördinatie van de conferentie gebeurd door door Pauline Verheule, procescoordinator dossiers Jeugdzorg, AWBZ en Participatie.

De Algemene Hulpdienst met oa. WIJZ, Rode Kruis, Netwerktafel, Buurthulp, Present, Gemeenschapskringen, Maatjesproject, Steunpunt Informele Zorg en Steunpunt Mantelzorg gaan verbindingen aan, willen zorgen voor korte lijnen nu de samenleving licht op drift raakt en zorgen voor directe en indirecte hulp daar waar nodig.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Klachten na veranderingen in de zorg in Zwolle”

  1. Jaar in jaar uit veranderd de boel overal mee dat is voor de ouderen onder ons steeds moeilijker te bevatten.Het moet maar eens een keer afgelopen zijn om te bezuinigen op de zorg van de minstbedeelden zodat alles eens bij de orde van de dag blijft.Wordt hoog tijd dat het eens bij de grootverdieners wordt weg gehaald .De duivel schijt altijd op de grote hoop die het minst te besteden heeft .

Reacties zijn gesloten.