Sponsorloop voor weeskinderen in Mozambique

Basisschool de Krullevaar in Stadshagen organiseert in samenwerking met studenten van de Hogeschool Windesheim (School of Social Work) een sponsorloop voor Unicef. De kinderen gaan op woensdag 20 juni hardlopen in het Twistvlietpark in Stadshagen, om zo geld in te zamelen voor Unicef. Een deel van de opbrengst zal besteed worden aan de weeskinderen in Mozambique. Het andere deel wordt besteed aan nieuwe speeltoestellen op het speelplein van de Krullevaar.

In Mozambique leven meer dan 325.000 kinderen die de gevolgen van aids moeten dragen omdat hun ouders en/ of zijzelf door de ziekte zijn getroffen. Unicef ondersteunt deze kinderen onder andere door hulpverleners te trainen. Zij worden opgeleid om de kinderen eten, drinken, onderwijs, veiligheid en genegenheid te kunnen bieden. Ook u kunt deze kinderen helpen, door de kinderen van basisschool de Krullevaar te sponsoren. De kinderen zullen in week 23 en 24 in Stadshagen langs de deuren gaan en hopen op uw steun.

Natuurlijk bent u van harte welkom om de kinderen tijdens de sponsorloop te komen aanmoedigen. Het startschot zal voor de groepen 1 t/m 3 om 10:00 en voor de groepen 4 t/m 8 op 10:50 gegeven worden. We hopen u op 20 juni te zien, zodat we samen de kinderen in Mozambique verder kunnen helpen.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. De kinderen die het werkelijk moeilijk hebben in Mozambique zijn de straatkinderen, maar daar kijkt UNICEF niet naar om. Tranentrekkende AIDS weesjes leveren waarschijnlijk meer geld op in Nederland.


    ⚠️ Meld

  2. Hewt gaat erom dat voor veel organisaties bepaalde doelgroepen tijdelijk in de mode zijn om geld op te halen. Straatkinderen hebben het moeilijker omdat zij mishandeld worden door de politie en zonder vorm van proces worden vastgehouden AIDS wezen niet. Veel organisaties zijn met de projecten voor straatkinderen gestopt maar gaan vrolijk verder met preventieve AIDSprojecten.


    ⚠️ Meld

Reageer