Steun voor bands met Hedon Beurs

Zwolle – Hedon komt met een beurs voor bands / acts waarmee het Zwolse poppodium een jaar lang ondersteuning biedt aan artiesten die hierdoor net het laatste steuntje krijgen om zich verder te ontwikkelen. Met de Hedon Beurs wil Hedon bereiken dat het muziekklimaat in de regio gezond blijft en dat er weer nieuwe bands kunnen toestromen naar de subtop. Singer / Songwriter Chayah en de alternatieve rockband Paceshifters zijn de eerste acts die onder dit programma gaan vallen.

Het gaat Hedon om bands die in eigen regio al aardig succesvol zijn, maar die net dat extra beetje steun nodig hebben om door te kunnen ontwikkelen. In overleg met de bands wordt een plan van aanpak geschreven waarin wordt gekeken naar de vraagstelling van de band. Waar denken zij de meeste hulp bij nodig te hebben? En wat denkt Hedon dat de band nodig heeft? Naar aanleiding van het plan van aanpak wordt een programma samengesteld waar de band mee aan de slag kan. Hierbij kan gedacht worden aan begeleiding van het opnemen van muziek, masterclasses podiumpresentatie en podiumtechniek of bijvoorbeeld workshops marketing en promotie. Deelnemende bands krijgen een professionele begeleider toegewezen en een jaar lang gelegenheid om gratis gebruik te maken van de oefenruimtes en podiumtechniek van Hedon.

Chayah

De Zwolse Singer / Songwriter Chayah van Diermen is een jong nieuw talent en al van jongs af aan bezig met muziek. Met haar zachte stem weet ze een unieke sfeer neer te zetten tijdens haar optredens, mede dankzij haar zelfgeschreven nummers en haar fantastische gitaarspel. Chayah wist in 2011 al talentenjacht Latent Talent en Broeikas te winnen en nam in 2012 de eerste prijs bij Kunstbende Overijssel mee naar huis. Daarnaast stond ze in het voorprogramma van o.a. Tim Akkerman, Douwe Bob en Amatorski. Dit jaar zal haar debuut EP Infinity uitkomen.

Paceshifters

Paceshifters is een alternatieve rockband uit Wijhe en timmert al behoorlijk aan de weg. Met reeds twee albums op zak, sinds hun oprichting in 2008, heeft de band het gas flink ingetrapt en dat is precies zoals ze ook klinken. Onlangs waren ze nog te zien als voorprogramma van Deep Purple in de Heineken Music Hall, Amsterdam. Dit jaar zijn ze uitgenodigd voor het internationale showcasefestival SXSW om zich als Europese vertegenwoordiger live te presenteren aan internationale boekers.

De Hedon Beurs wordt mede mogelijk gemaakt dankzij gelden verstrekt door de Provincie Overijssel.

Artikel delen:

Reageer