Diverse alcoholcontroles in Zwolle

Tijdens een alcoholcontrole in Zwolle werden er in de nacht van zaterdag op zondag meerdere personen bekeurd voor rijden onder invloed.

In de Voorstraat werd een 29-jarige man uit Zwolle die op zijn snorfiets reed aan het bureau aan de ademanalyse onderworpen. Hij blies 450 ug/l. Een 34-jarige man uit Zwolle werd aan de Van Wevelinkhovenstraat op zaterdagavond 16 juni gecontroleerd. Bij de ademanalyse blies hij 165 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van twee uren.

Op de burgemeester Roelenweg werd op zaterdagavond 16 juni een 34-jarige vrouw uit Dronten onderworpen aan een alcoholcontrole. Zij blies 435 ug/l en kreeg een rijverbod van vier uren.

Een 39-jarige man uit Zwolle op zijn snorfiets werd zaterdag 16 juni op de Van Wevelinkhovenstraat staande gehouden. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 435 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van vier uren.

Een 54-jarige man uit Zwolle werd aan de burgemeester Roelenweg staande gehouden voor een alcoholcontrole. Bij de blaasproef op straat blies hij een A. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 305 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van twee uren.

Tegen alle vijf de personen werd proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank.

Winkeldiefstal

Bij een winkel aan de Dobbe werd op zaterdagochtend 16 juni een 41-jarige vrouw uit Zwolle aangehouden voor winkeldiefstal. Zij wilde levensmiddelen ter waarde van 16 euro uit de winkel meenemen zonder deze te betalen.

Dames lastig gevallen door man

In de nacht van zaterdag op zondag 17 juni werd de politie door een tweetal jongedames aangesproken dat ze lastig werden gevallen door een man. De man sprak hen aan en liep hen de hele tijd achterna. Zij waren hier niet van gediend. Ook op de mededeling van de politie aan het adres van de man deed hij niets uit waarna hij werd aangehouden.

Man aangehouden na veroorzaken geluidsoverlast

Op zaterdagavond 16 juni kreg de politie een melding van geluidsoverlast aan de Assendorperstraat. Een 36-jarige Zwollenaar veroorzaakte overlast. De man was bier aan het drinken op de openbare weg. Toen aan de man werd medegedeeld dat hij daar mee moest stoppen, wilde hij aan dit verzoek geen medwerking verlenen en nam hij een slok van zijn bier. Bij het onderzoek naar zijn identiteit begon de man een joint te draaien. Ook daar wilde de man na een verzoek van de politie niet mee stoppen. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Artikel delen: