Opening locaties Frion in de Muziekwijk

Zwolle – Enige tijd geleden namen bewoners de woonlocaties Nicolaihof en Schumannlaan van Frion in gebruik. Omdat nu iedereen enigszins gesetteld is in de Muziekwijk, vond donderdagmiddag de officiële opening plaats. De heer Piek, wethouder van de gemeente Zwolle, nam dit samen met bewoners voor zijn rekening.

17-01-2013_openning_frion_schumannlaan-g_piek_03.jpg

De woonlocaties zijn bestemd voor mensen met een verstandelijke beperking. Het is een prachtig complex dat voldoet aan de wensen van deze tijd: duurzaam, kleinschalig, veel privacy en veel voorzieningen in de buurt. Het gebouw bestaat uit mooie appartementen. Voor de meeste bewoners betekent dit voor het eerst van hun leven een eigen woonkamer, badkamer, keuken en slaapkamer. Daarnaast kunnen zij gebruik maken van de gemeenschappelijke huiskamer. De bewoners kunnen vanwege de ligging van het complex makkelijker deel blijven nemen aan of opnieuw meedoen in de samenleving. Mensen met een verstandelijke beperking willen graag net als ieder ander deelnemen aan de samenleving en prettig wonen. Meedoen in de wijk en kennismaken met anderen hoort hier bij. De locaties Schumannlaan en Nicolaihof en de wijk bieden veel mogelijkheden. Het voldoet aan de wensen van deze tijd: er zijn veel voorzieningen in de buurt, het is kleinschalig en de woningen zijn duurzaam gebouwd.

17-01-2013_openning_frion_schumannlaan-g_piek_01.jpg

17-01-2013_openning_frion_schumannlaan-g_piek_05.jpg

17-01-2013_openning_frion_schumannlaan-g_piek_04.jpg

Het is een fijne plek om samen te wonen en samen te leven, op jezelf te zijn en toch terug te kunnen vallen op begeleiding en ondersteuning. En de wijk biedt de bewoners ook kansen om samen te werken, samen te leren en anderen te ontmoeten. Bijvoorbeeld met Travers bij wijkboerderij de Klooienberg, in het wijkcentrum of tijdens activiteiten in de wijk.

17-01-2013_openning_frion_schumannlaan-g_piek_02.jpg

Muziekwijk
In de Muziekwijk komen wijkvernieuwing, herstructurering, duurzaamheid, koop-, huur-, en zorgwoningen samen. Tot 2014 realiseert Woningstichting SWZ in de Muziekwijk ruim 300 nieuwe woningen. Plegt-Vos heeft in opdracht van Woningstichting SWZ de locaties gebouwd. Architectenbureau LKSVDD nam het ontwerp voor haar rekening. Zowel zorgorganisatie Frion als de bewoners zijn trots op deze prachtige duurzame locatie die midden in de samenleving staat, waarbij voor hen mee kunnen doen in de wijk voorop staat.

Artikel delen:

Reageer