Het weer: schaatsen uit het vet

Zwolle – Vrijdag begint de dag in Zwolle overwegend bewolkt. Er kan ne tals donderdag een vlokje sneeuw vallen. Later op de dag zijn er opklaringen met een zonnetje erbij. De maxima komen uit rond -2 graden, maar door een in kracht toenemende oostenwind voelt het kouder aan.

17-01-2013_weerfoto_gezicht_op_buitenkant.jpg
Zicht op de Buitenkant

In het weekend trekken storingen ten zuiden van ons het Europese vasteland op. Dat resulteert in een enigszins onzekere verwachting qua neerslag. De grootste kans op sneeuwval is voor het zuiden van het land. De meeste ruimte voor zon is weggelegd voor het noorden, het weekend zal echter op veel plekken grijs verlopen. Zondagnacht kan het 10 graden vriezen. In de nieuwe week zet de winter zeer waarschijnlijk door met zowel overdag als ’s nachts vorst. Af en toe valt wat lichte sneeuw, maar grote hoeveelheden worden niet verwacht. Volgende week volop schaatsplezier en eind januari, als de huidige verwachting uitkomt, een kleine kans op dé Elfstedentocht.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. zondag en maandag nog een beetje sneeuw erbij dus gaat niks worden. zo gauw ze gaan beginnen te kletsen over de grote tochten ga er dan maar van uit dat de dooi volgende week vrijdag invalt 8)


    ⚠️ Meld

Reageer